Tuesday, January 28, 2014

GLAM Johor | Business Opportunity

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.

Kepada semua warga Johor dan Singapura, dijemput datang beramai-ramai ke GLAM Johor malam ini untuk sama-sama dapatkan tips dan cara bagaimana untuk menggandakan pendapatan anda setiap bulan. Bukan itu sahaja, anda juga berpeluang untuk melancong ke Shanghai for FREE!! Melancong + dapat duit. Melancong, dapat duit. Melancong lagi, dapat duit lagi. Best kan?

So jangan lepaskan peluang keemasan ini ya. Terus contact kami untuk book your seat. Free entry!

Ain : 0137415271
Ezam : 0137445271

See you tonite!

Sunday, January 26, 2014

Shanghai Here We Come!!

Feel it and let's go to Shanghai for FREE!!!


 Get your ticket with us. Do contact us ASAP ya!

Shining Stars 2014 | Teaser

Assalamualaikum & salam sejahtera everyone.

Alhamdulillah semalam sudah pun berlangsung our very first seminar of the year 2014 which we called it Shining Stars 2014 at Kota Permai Golf And Country Club. This seminar was conducted especially for business partners yang berpangkat Sales Manager & Senior Sales Manager in our team. Hasil gabungan The Diamond Circle & Team Aces, we managed to facilitate this seminar with total numbers of participants close to 100! Alhamdulillah. For us in Green Leaders Academy Malaysia (GLAM), knowledge is very very very important in order for you to success. Without knowledge, you can't go anywhere. So hopefully this seminar has helped our business partners a lot to expand their business.

Big congratulations to all partners who came from all over Malaysia. Utara, Selatan, Pantai Timur semua ambil peluang untuk hadir biarpun ada yang menghadapi dugaan dan cabaran, tapi disebabkan dalam diri mereka ada WILL POWER yang sangat kuat, yang susah menjadi mudah. Tahniah sekali lagi!

Special thanks to our mentors CDM Shaliza Aziz and CDM Sha Khalid whom initiated the seminar for all of us. Both of them came from different background, but success together with GLAM. Setinggi penghargaan kepada barisan pemimpin yang telah berkongsi ilmu & pengalaman sepanjang seminar semalam, well obviously we have all dedicated leaders full of knowledge and experiences to train and guide us. 

The first topic was Takwin 2014 presented by our 'kecil-kecil cili padi' CDM Sha Khalid, an ex-IT Engineer turn to fulltime GLAMpreneur with monthly income 5 figures per month. Within 4 months doing this business she managed to transform her Perodua Viva into Mercedes Benz C200! At that time, she just doing business as part time. A mom of 2 kids, a wife, a leader that inspired us with her achievement together with the team. This business has transformed her life in total and to her family too. If she can do it, why don't us?

Second topic was presented by bakal CDM Zaer Ali which is CDM Sha Khalid's husband. A social media expert, previously worked at Mesiniaga and now has become a fulltime GLAMpreneur as well. Topik yang disampaikan memang sangat tepat dengan orangnya iaitu Social Media Marketing. Full of new inputs yang memang tak pernah dapat sebelum ini. Inilah untungnya berada di GLAM, our knowledge and strategies always up to date :)

The third topic was presented by my beloved mentor CDM Shaliza Aziz. Insan yang bertanggungjawab membawa kami suami isteri ke dalam bisnes ini. She was ex-banker, turned to fulltime GLAMpreneur in less than a year doing business. From driving Perodua Myvi, now she has her owned BMW 3 series (the brand new), all from this business!. With 5 figure monthly income, travel freely to 9 countries, she is such a dedicated leader who always think and do the best for our team.

Last but not least, we really had a booster and motivation session with co-founder of GLAM, the strategist that has strong vision towards GLAM expansion and success, CDM Razali Zain. A father to soon to be 3 cute kids, he was ex-IT Manager at multinational company in Kuala Lumpur and the moment he decided to become a fulltime GLAMpreneur, his salary was 5 figure. CDM Razali Zain and CDM Hanis Haizi are the perfect duo, berganding bahu & sentiasa memikirkan yang terbaik untuk GLAM & rakan-rakan bisnes khususnya. Earning 6 figure income per month plus TIME FREEDOM, 
the pioneer of Social Media Marketing technique in Hai-O bringing GLAM and network marketing business into another higher level. Alhamdulillah, thank you CDM for your endless support & hard work. He really walk the talk!

And to all AJKs yang bertungkus-lumus untuk menjayakan seminar Shining Stars 2014, you did very well!!

While waiting for our official photos of the seminar, here is the few photos from my smart phone :)

Black and blue theme because we are the AJKs :)

Special pen for the participants

Shining Stars 2014

Skema

The fun part!

Nantikan full story ya. InsyaAllah will share with you soon.

Be part of us today! We have more events and seminar to come.


Ring us:

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271


Jumpa anda di puncak kejayaan!


Sunday, January 19, 2014

Mandi Laut | Pengkalan Balak, Melaka

Assalamualaikum & hello all,

While we were in KL yesterday, Izzah Ifra and Waiz pergi mandi laut with their atuk nenek and makteh. Wah mama pun dah lama tak mandi laut.

So my sister sent their pic via whatsapp. Well zaman IT semua di hujung jari. Maka amatlah rugi sekiranya disia-siakan dengan perkara yang tak berfaedah. Hehe. Akak nasihat ni.

Anyway, they all picnic di Pantai Pengkalan Balak, Melaka. Izzah memang suka mandi laut. Ifra takut-takut. Waiz tak takut langsung ;)








Tengok tu dah la dapat mandi laut, dapat makan ice cream 3 scoop pula. Memang heaven sangatlah! :) 

Thank you to mak ayah & my sister sebab melayan kanak-kanak riang ni. Dah lama tak berkumpul ramai-ramai macam ni, tu yang seronok sangat.
Tuesday, January 14, 2014

Throwback | London 2013 Part 2

Continued from Part 1...

Best jugak sesekali throwback ni kan? Mengimbau kenangan katanya..

For those yang plan nak ke London, in this entry maybe you will have some ideas where to shop. Shopping is the best theraphy for women anyway :)


A must visit and shop, Hard Rock London!

Bukan tiap-tiap hari pergi London kan? So wajiblah mengumpul koleksi ;)

Kesejukan melampau. Muka pun rasa macam nak bungkus. Lol
Kalau dah memang shopaholic, silalah sediakn wang saku sebanyaknya ya!


Bila trip dengan company memang tak sahih kalau tak pergi tempat-tempat shopping yang best. Serius best sampai tak cukup masa 6 jam. Bayangkan betapa kaki shopping nya masing-masing. Hehe

Bicester Village



Actually ada snow tapi tak nampak dalam gambar
Rindunya nak pergi sini lagiiiii
My shopping partner :)

My first burberry shirt yeay!

Told you to bring lots of money ;)


Tak cukup dengan Bicester Village, malam kita ke Harrods pula. Pergi London kalau tak pergi Harrods ibarat macam tak pergi London. Lol.


Harrods, London


Pakcik tu peluk Ieja. Hahaha

Masuk dalam ni memang boleh pening. Tapi memang serius awesome. This time ada client kirim Gucci shoes for 6 months old baby. Wow!



Dah pening dalam Harrods, kita beli souvenir pula. Ya Allah bestnya tak terkata walaupun sejuk menggigil. Because London was windy. Itu yang sejukkk sangat.


Souvenir Shop, Oxford Street. London.


That girl pandai cakap melayu. Sikit-sikit. So nice person.

I Love London!!

Sekejap sangat masa di London rasanya. That's why rasa nak pergi lagi sangat membuak-buak. InsyaAllah, set a target and go for it. Sementara itu kita enjoy semua free trips yang company offer. Bukan setakat FREE, sangat best pulak tu. 


So guys, if you love to travel across the globe, do contact us ASAP. We start with Shanghai!!


Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271

See ya!!

Sunday, January 12, 2014

Throwback | London 2013 Part I

Assalamualaikum & hello all.

Sebenarnya tengah teruja dengan free holidays yang back to back buat bisnes ni, yang mana sebelum memang tak pernah dapat menjejakkan kaki ke overseas. Serius nih! ;)

Dalam pada menghitung hari nak ke Gold Coast Australia, dapat pula berita peluang ke Shanghai pada tahun ini juga! Memang awesome sangat! And kali ni, nak bawa lebih ramai lagi rakan-rakan fly freely to Shanghai. All fully sponsored okay. FREE FREE FREE!!!

Tengah musim pakej melancong ke Shanghai ni, teringat my first trip with this business. Actually the first was Guangzhou tapi that time tak pergi sebab sedang bertarung nyawa nak bersalinkan Ifra. Hehe. So this trip, terus terbang jauh ke Europe! London & Paris..memang menjadi idamanku sejak dulu. Kalau dulu bila tengok gambar kawan-kawan study di oversea, rasa seronok sangat rasa macam nak pergi masa tu jugak. Haha. Now dengan this business, we could travel around the world for free! Alhamdulillah..


Okay back to the story. London. Memang suatu pengalaman yang tak dapat dilupakan sampai bila-bila. Dan rasa nak pergi lagi dengan family pula. InsyaAllah moga dibanyakkan rezeki lagi, Izzah pun teruja juga bila tengok gambar mama papa di London. She said "Izzah pun nak pergi London jugak.." ;)


Eye of London

Eye of London. Teruja okeyyy
Big Ben at the back!
TDC Besties :)

Sejukkk. Maklumlah first time menjejakkan kaki di negeri 4 musim. Memang janggal sikit takpe. It's London anyway!

Solat at London Mosque. Tak ingat nama penuh.

Buckingham Palace

Lompat bintang depan Buckingham Palace!!
Bapak-bapak pula melompat. #glamlelaki

Pergi ramai-ramai macam ni memang best. We come from different background, but our DREAMS unite us. The Glampreneurs rawk!

Pintu Istana Buckingham. That time, the Royal family semua takde dalam ni. Kalau tak boleh jumpa mereka.

Westminster Abbey & Big Ben 

With bestie CDM Ieja. Beliau inilah yang tarik tangan kami ke dalam bisnes yang totally merubah kehidupan kami ke arah lebih cemerlang dan berkualiti. Thanks a lot babe!

Cantik kan? lol

Big Ben at the back woohoo!

With founder of GLAM. CDM Hanis Haizi

Tower of London

London bridge is falling down..falling down..falling down..

Masing-masing dah senget sebab kesejukan. Haha. Anyway, time buat bisnes kita buat sunguh-sungguh. Time enjoy pun kita enjoy sungguh-sungguh. Work hard plan hard. Gitu ok?

Free trips means fully sponsored trip by the company. Means tak perlu risau about flight, accomodation, foods, transports, tour guide etc. All has been arranged by the company. And the hotel, totally awesome! No budget hotel hehe.

We stayed at Holiday Inn Kensington.

Spacious room. Sesuai untuk honeymoon. Heee

Royal Albert Hall, London

Siti Nurhaliza pernah buat concert kat sini. Yeay!

 A must visit. Royal Albert Hall, London.
Kan dah kata honeymoon..;)
Tips melancong: apabila melancong ke negara orang, anda tidak perlu malu-malu untuk posing sebab, who cares anyway? Kan?
Bila dah ramai-ramai macam ni lah jadinya. Happy!!


Hyde Park, London.

At Hyde Park. Sangat cantik dan bersih. Dan sejuk!!
Best of the best. Favourite shot!



Oxford Street. 

Shopping spree sepanjang 2 km. Macam nak tercabut kaki berjalan tapi sedar kaki sakit bila dah habis shopping. Apakah?

Lontaran pertamaku!
Jumpa my ex-uni mate yang further study in UK. Makin kurus babe.

Background tu penting. Bas 2 tingkat warna merah.

Entry bergambar nampaknya. Sebab banyak sangat gambar, susah nak pilih. Lagi satu, bila pergi ke tempat sejuk ni, basic skin care dah cukup. In fact saya sebenarnya tak pakai make up langsung semasa di sana. Sapu moisturizer dan vaseline dah cukup. Dalam gambar confirm flawless. Hehe. Ok itu saja tips untuk hari ini.

End of part I. To be continued in part 2 insyaAllah. For more photos, do visit my facebook page at Norain Mohd Nizar


Saturday, January 11, 2014

Business Preview | GLAM TDC Johor


Assalamualaikum & hello everyone.

First entry of 2014 =)

Alhamdulillah as a kick start for 2014, 4th Jan 2014 we had our very first Business Preview here in Johor Bahru!! First time menganjurkan event, biarpun berskala kecil, I personally think that was a good start for us.

On our Business Preview that day, we did share to others about our killer products Premium Beautiful and Biovelocity Sleepmate and also our business plan plus marketing strategy. These was presented to all new comers, our business partners and also to those who are looking for opportunity to increase their income every month :) Semua yang hadir masa itu, terus bersemangat nak upgrade their life sebab nampak muka masing-masing excited betul. Bagus, orang Johor memang hebat!!

Here, I would like to thank all partners especially in Johor, yang turut sama bertungkus-lumus memastikan majlis berjalan lancar. Thanks all! Without the TEAM effort, this Business Preview mungkin tak akan jadi kenyataan. Love u all!

Me as a speaker, sharing about our Business Plan and strategy

Bakal DDM Syikin sharing on Premium Beautiful and Biovelocity Sleepmate, our hot demand products!

Bakal DSM Faeza as our emcee
And we have our dedicated CDM Ieja all the way from Kuala Lumpur. We are ready for Shanghai!!


For those yang tak sempat nak attend our Business Preview tempoh hari, don't worry. Masih belum terlambat untuk u all grab peluang yang kami ada. So cepat-cepat contact us and our partners okay!

Bonus RM 5,000 ++ and free holiday to Shanghai is waiting for you!!


Ring us!

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271