Sunday, January 12, 2014

Throwback | London 2013 Part I

Assalamualaikum & hello all.

Sebenarnya tengah teruja dengan free holidays yang back to back buat bisnes ni, yang mana sebelum memang tak pernah dapat menjejakkan kaki ke overseas. Serius nih! ;)

Dalam pada menghitung hari nak ke Gold Coast Australia, dapat pula berita peluang ke Shanghai pada tahun ini juga! Memang awesome sangat! And kali ni, nak bawa lebih ramai lagi rakan-rakan fly freely to Shanghai. All fully sponsored okay. FREE FREE FREE!!!

Tengah musim pakej melancong ke Shanghai ni, teringat my first trip with this business. Actually the first was Guangzhou tapi that time tak pergi sebab sedang bertarung nyawa nak bersalinkan Ifra. Hehe. So this trip, terus terbang jauh ke Europe! London & Paris..memang menjadi idamanku sejak dulu. Kalau dulu bila tengok gambar kawan-kawan study di oversea, rasa seronok sangat rasa macam nak pergi masa tu jugak. Haha. Now dengan this business, we could travel around the world for free! Alhamdulillah..


Okay back to the story. London. Memang suatu pengalaman yang tak dapat dilupakan sampai bila-bila. Dan rasa nak pergi lagi dengan family pula. InsyaAllah moga dibanyakkan rezeki lagi, Izzah pun teruja juga bila tengok gambar mama papa di London. She said "Izzah pun nak pergi London jugak.." ;)


Eye of London

Eye of London. Teruja okeyyy
Big Ben at the back!
TDC Besties :)

Sejukkk. Maklumlah first time menjejakkan kaki di negeri 4 musim. Memang janggal sikit takpe. It's London anyway!

Solat at London Mosque. Tak ingat nama penuh.

Buckingham Palace

Lompat bintang depan Buckingham Palace!!
Bapak-bapak pula melompat. #glamlelaki

Pergi ramai-ramai macam ni memang best. We come from different background, but our DREAMS unite us. The Glampreneurs rawk!

Pintu Istana Buckingham. That time, the Royal family semua takde dalam ni. Kalau tak boleh jumpa mereka.

Westminster Abbey & Big Ben 

With bestie CDM Ieja. Beliau inilah yang tarik tangan kami ke dalam bisnes yang totally merubah kehidupan kami ke arah lebih cemerlang dan berkualiti. Thanks a lot babe!

Cantik kan? lol

Big Ben at the back woohoo!

With founder of GLAM. CDM Hanis Haizi

Tower of London

London bridge is falling down..falling down..falling down..

Masing-masing dah senget sebab kesejukan. Haha. Anyway, time buat bisnes kita buat sunguh-sungguh. Time enjoy pun kita enjoy sungguh-sungguh. Work hard plan hard. Gitu ok?

Free trips means fully sponsored trip by the company. Means tak perlu risau about flight, accomodation, foods, transports, tour guide etc. All has been arranged by the company. And the hotel, totally awesome! No budget hotel hehe.

We stayed at Holiday Inn Kensington.

Spacious room. Sesuai untuk honeymoon. Heee

Royal Albert Hall, London

Siti Nurhaliza pernah buat concert kat sini. Yeay!

 A must visit. Royal Albert Hall, London.
Kan dah kata honeymoon..;)
Tips melancong: apabila melancong ke negara orang, anda tidak perlu malu-malu untuk posing sebab, who cares anyway? Kan?
Bila dah ramai-ramai macam ni lah jadinya. Happy!!


Hyde Park, London.

At Hyde Park. Sangat cantik dan bersih. Dan sejuk!!
Best of the best. Favourite shot!



Oxford Street. 

Shopping spree sepanjang 2 km. Macam nak tercabut kaki berjalan tapi sedar kaki sakit bila dah habis shopping. Apakah?

Lontaran pertamaku!
Jumpa my ex-uni mate yang further study in UK. Makin kurus babe.

Background tu penting. Bas 2 tingkat warna merah.

Entry bergambar nampaknya. Sebab banyak sangat gambar, susah nak pilih. Lagi satu, bila pergi ke tempat sejuk ni, basic skin care dah cukup. In fact saya sebenarnya tak pakai make up langsung semasa di sana. Sapu moisturizer dan vaseline dah cukup. Dalam gambar confirm flawless. Hehe. Ok itu saja tips untuk hari ini.

End of part I. To be continued in part 2 insyaAllah. For more photos, do visit my facebook page at Norain Mohd Nizar


1 comment:

shaliza aziz said...

Rindu moment ni. Gold coast lagi havoc kan nyah!