Friday, February 28, 2014

Gold Coast 2014 | Paradise Country Farm & Outrigger Surfers Paradise

Yes title je dah paradise, paradise. Memang paradise. ;)

We are officially in Australia!!


Hari pertama di Gold Coast, kita pergi jumpa kangaroo dah kaola. Yeay! Kalau ke Australia memang tak sah kalau tak jumpa 2 haiwan comel ni kan. From Brisbane International Airport to Paradise Country Farm took about 1 hour drive on motorway. Di Malaysia kita panggil highway tapi di Aussie dipanggil motorway.




Perasan tak semua pakai cap sama and sunglasses tak tinggal. Sebabnya waktu kami sampai di sini memang tengah panas terik. Fuh. Bagus jga untuk sauna. ;)



Sampai di Paradise Country Farm, kami terus lunch. Ada fish and chips, ada steak, ada chicken chop. Serius memang sedap sangat. Fries gemuk-gemuk hehe. 


Menuju ke tempat makan. Feeling-feeling cowboy makan dalam bangsal. New experience.


Good foods. Fresh salad. Yumss!!


After everyone sudah kenyang, we enjoyed few shows. Started with the cowboy show.

Mr Cowboy, Billy tengah demo cara cowboy bancuh teh. No sugar added. Bagus untuk kesihatan tu :)

Di bawah sinaran matahari. Sunblock is very important here. Kalau nak sunburn, tak payah pakai. Hehe.







Tengok kudaku lari gagah berani pula. Best!! Ada games masa ni. Horse vs motorcycle and the horse win!!
Ini pula acara mencabut bulu kambing biri-biri. Jinak semuanya.

As the shows ended, we moved to see the kangaroo and kaola. Yippie!


Sleepy kaola. Baru tahu yang kaola makan daun ini sahaja. Apa nama daun? Tak pasti. Boleh google :)


Hello kaola. Tips bila nak pegang kaola, just relax and don't panic. Sebab kaola boleh rasa if kita panic. Then it will feel unsecure lantas mencakar kita. Hah!




Kenangan bersama kangaroo, boleh ditatap oleh anak cucu nanti. Haha.


Buat-buat berani bagi kangaroo makan. Kangaroo ni pandai, dah habis makanan kat tangan kita takde nya dia nak gigit. Bagus!


Dah settle semua, sesi posing beramai-ramai. Inilah yang best bila travel dengan kawan-kawan yang sekepala. Masa bisnes kita all out. Masa enjoy pun kita all out.


No caption


Baling topi macam graduation. We had fun. And soon after that, masing-masing terus pakai topi sebab cuaca panas.

The bes picture ever. All TDCs!!
All of us the GLAMpreneurs

Okay tengok cowboy show sudah, bergambar dengan kaola pun sudah, it's time to check into the hotel. Our stay in Gold Coast was Outrigger Surfers Paradise Hotel a 5 star hotel. Weehuuu!! Told ya that this fully sponsored trip bukan biasa-biasa punya. Everything special :)

Almost there.


The yatch club. Private. Kaya!


The spacious and comfy hotel room. Alhamdulillah syukur sangat!


The view from our balcony



The sea view

Time for us to freshen up and be ready for a dinner and shopping later at night.

To be continued. Stay tuned!

Thank you all for reading :)


No comments: