Thursday, March 27, 2014

Shopping Raya | Jakel

Yes Jakel. Sebab Jakel telah menghantar sms kepada saya untuk datang melaburkan duit di sana. Haha. Kalau lambat nanti tailor tak terima tempahan katanya. Gitu.

Ada yang kata, wah awalnya shopping raya. Sebenarnya ini part 1 sahaja. Lol. Yelah kalau nak tempah baju, kain ela mestilah dibeli terlebih awal. Melainkan pandai jahit sendiri, itu cerita lain. Macam kami sekeluarga, memang minta tolong tailor jahitkan. Bantu ekonomi sesama insan, tak gitu?

Kebetulan minggu lepas berada di Melaka, jadi ambil peluang pergi ke Jakel bersama dengan mak & adik sebagai consultant. Hahaha. Niatnya memang nak belikan kain untuk sekeluarga. Parents both sides and of course the Ezam's family. Adik-beradik yang dah ada pendapatan sendiri bolehlah beli sendiri ya. Nanti akak belikan kot korang tak berkenan. Alasan. Hehe.

Setelah ditimbang tara, warna tema untuk tahun ini ialah tona hijau. Emerald green. Green for Green Leaders Academy Malaysia. Semangat tak? =) As for my parents and parents in law, kebetulan sama warna..pilih-pilih nampak warna tu jugak. Salmon pink + peach. I am very happy seeing my mom choosing what she like. Alhamdulillah. The best feeling ever when you see your love one is really happy. Ada rezeki lebih boleh dikongsi dengan insan-insan yang kita sayang. Sebab tu mesti usaha lebih, tak salah pun. Bukan nak bermewah-mewah tapi untuk dapat pilihan yang lebih baik. Ingat tu pesan kakak :)

Lebih kurang 3 bulan lagi kita nak menyambut bulan Ramadhan. Kemudian raya pula. For sure nak guna duit lebih kan? Sempat lagi kalau nak buat duit raya gemukss tahun ni tau. Jom kami ajarkan macam mana. Online business by social media marketing technique. Many has proven success and next might be you..

p/s : now semua designer tengah siapkan collection raya masing-masing. Are you ready? Jovian, hatta dolmat... ;)


Posted via Blogaway

Start Your Own Business

Assalamualaikum & hello all :)

Hari ni nak bagi good news pada u all semua =)

Opportunity open for all yang nak memulakan bisnes secara online tanpa perlu memikirkan produk apa yang sesuai, yang high demand, yang fast return & menguntungkan..

We would like to offer you an opportunity to start your online business with us and be part of our team. Info, knowledge and free coaching are provided. Easy..secara part time pun boleh sebab internet di hujung jari :)

With a low capital from RM 1,000 - RM 5,000 you can have your own business plus you will be entitled for all incentives provided by the company such as monthly bonus, profit, free travel to overseas, car fund and many more!! From that you may generate starting 4 figure income per month. Yeah! Why wait?

You can choose either to focus on Mineral Coffee, Marine Essence Range, Premium Beautiful, Biovelocity Sleepmate..or you can have it all :) Let us consult you. Contact us ya..:)

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271


Posted via Blogaway
Tuesday, March 25, 2014

Pray For MH370 | Al-fatihah

Assalamualikum & salam sejahtera semua.

Malam tadi kita semua sudah dapat berita yang sangat-sangat menyedihkan apatah lagi ahli keluarga penumpang & crew pesawat MH370, semestinya suasana pilu menyelubungi. Kami semua turut merasainya biarpun tiada ahli keluarga yang terlibat, tapi kita semua adalah hamba Allah yang kerdil...

PM NAJIB RAZAK’S PRESS STATEMENT ON MH370

"This evening I was briefed by representatives from the UK Air Accidents Investigation Branch (AAIB). They informed me that Inmarsat, the UK company that provided the satellite data which indicated the northern and southern corridors, has been performing further calculations on the data. Using a type of analysis never before used in an investigation of this sort, they have been able to shed more light on MH370’s flight path.

Based on their new analysis, Inmarsat and the AAIB have concluded that MH370 flew along the southern corridor, and that its last position was in the middle of the Indian Ocean, west of Perth.

This is a remote location, far from any possible landing sites. It is therefore with deep sadness and regret that I must inform you that, according to this new data, flight MH370 ended in the southern Indian Ocean.

We will be holding a press conference tomorrow with further details. In the meantime, we wanted to inform you of this new development at the earliest opportunity. We share this information out of a commitment to openness and respect for the families, two principles which have guided this investigation.

Malaysia Airlines have already spoken to the families of the passengers and crew to inform them of this development. For them, the past few weeks have been heartbreaking; I know this news must be harder still. I urge the media to respect their privacy, and to allow them the space they need at this difficult time. "

ENDS

Takziah diucapkan kepada semua ahli keluarga yang terlibat khususnya..marilah kita sedekahkan Al-fatihah & bacakan yasin untuk mereka...


Posted via Blogaway
Saturday, March 22, 2014

Gold Coast 2014 | Gala Dinner



Assalamulaikum & hello readers,

Okay cerita Gold Coast belum habis :)

Every time free trips there must be a night for Gala Dinner. This dinner was specially organized by the company to celebrate all the achievers for their achievement.  In this case, our achievement J
Alhamdulillah, I must say that this Gala Dinner was the best so far because I was the lucky one to win an iPad Mini!! The grand prize of lucky draw. Yeay!! Dinner kali ni di hotel yang sama tempat we all stay iaitu Outrigger Surfers Paradise. So senang je. Turun tingkat bawah tak perlu nak naik coach J

Theme for that night was Beach Party Theme. Semua dress up ala-ala nak ke pesta pantai. Hehe. As for us the GLAMpreneurs memang dah prepare awal-awal dari Malaysia for our outfit. And specifically for TDC, we wore the beach hat. Beli sama-sama di kedai souvenir. Murah je okay.

We're ready! Beach theme
Loving my dress. Very comfy and love the color!

Superwomen of TDC! Ala-ala next top model katanya :)
Lagiii gambar
Nak ambil makanan pun posing jugak. Hehe
3 dara pingitan. Hahah.


Our table. Before makan kita posing dulu



Kali ni ada games yang disediakan dan memerlukan teamwork setiap table. First the “cari perkataan tersembunyi” game.  The second game was “cari barang”. Yang ini sangat kelakar. Antara barang yang kami perlu cari ialah:

Note 2 handphone (which is my phone)
Kasut size 8! (pinjam abang meja sebelah. Lol)
Duit syiling 10 sen (menjajau cari sebab masing-masing tak bawa wallet).
Anything from Mr. Teo, our General Manager. (Mr Teo bagi buah lemon. Haha)
Sunglasses (pun jenuh nak cari sebab dinner sebelah malam jadi mana ada yg bawa turun sunglasses. Haha)
Kesan lipstick (haha yang ni Fiza kiss dekat kertas)
Signboard kangaroo (ada bawah kerusi)
Pen dakwat hitam (nasib baik ada)

Time ni memang gamat. Tergelak-gelak masing-masing. But we really had fun!





Aini jadi ketua kumpulan untuk games ni. Cayalah!


And yeay!! Dapat hadiah tempat keempat. Yahooo!! And my phone telah bercampur dengan segala bahan. haha. Takpe, mak redha. Lol.

Malam tu juga, we the GLAMpreneurs did performed "Goyang Duyu" dance in front of the audience. And they followed the steps. Totally fun!






Next, the lucky draw time. Tidak kusangka sebertuah ini apabila di Gold Coast. I won the grand prize of the mini iPad!!!


Nampak tak tu pose kemenangan. Hahah. Happy sangat la tu kan!


This time around lucky draw memang best. The grand prize was mini iPad and the rest are branded items such as handbag, wallet, purse from Coach, Kate Spade and many more. Mana tak meriah, everybody is aiming for the lucky draws.

The GM, Mr Teo sampaikan hadiah yang menjadi rebutan ramai sambil ucap tahniah. Such an honoured. Thank you Hai-O. My choice for life =)
The winners bersama hadiah masing-masing. Congrats all!




Habis majlis, we had a group photo session with Mr Teo. GLAMpreneurs will rawk Shanghai!!



Andddddd we haven't finished yet. TDC photo session turned to photogedik session. Hahahahaha.





After that, the couples turn. Punyalah susah nak dapat shot yang ok sebab masing-masing tergelak macam nak pecah perut! Diorang yang single memang sengaja dera we all. Siap korang ehhh.


Lelaki pakai  topi tu. Mampu??


                                                                  Ni masing-masing tahan gelak. Kahhhh


Better. Ini pun diorang yang single suruh hold lama-lama. Settle je terus terburai ketawa.

And the best of the best shot setelah 80 kali shot. The photogedik!


Boleh serak suara sebab gelakkan pose ekslusif ni. lol!


Okay enough of the photogedik, the event was ended around 10.30pm. It's still early so we decided to have some fresh air at the beach.


                                                                   #hadokening

Malam tu, we had a beach kareoke session, and heart heart session. Kareoke session was awesome. Biarpun suara ke laut, we just enjoyed it. And the heart to heart session was between us TDC. Rasa hubungan kami as friends and family bertambah erat. ALhamdulillah moga ukhwah ini berkekalan.

As a conclusion, I believed everyone had fun and Gold Coast was one of the best trip so far. InsyaALlah we gonna bring more friends to Shanghai including you who read this =) The opportunity is still open for everyone.

Hello iPad mini!


Till then, see you in the next entry & thank you for reading.

Please contact us if you want to change your life now to a better life.


Call/text/whatsapp/wechat

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271
Wednesday, March 19, 2014

Anugerah SMSSM March 2014

CONGRATULATIONS!!

SALES MANAGERS & SENIOR SALES MANAGERS


Alhamdulillah..ahad lepas telah pun berlangsung satu anugerah di mana dari anugerah inilah titik permulaan lahirnya pemimpin-pemimpin dalam bisnes ini. Cepatnya masa berlalu. Dulu saya diraikan, kali ini dan dah beberapa kali meraikan business partners pula. Alhamdulillah our business is expanding very well, hasil dari tunjuk ajar mentor dan juga hasil dari bisnes secara team work. Disebabkan kejayaan dalam bisnes ni adlaah kejayaan bersama kumpulan, hubungan kami dari tak kenal atau tak rapat semakin erat bagaikan satu family. Beautiful business, beautiful bonding. Thank you Allah for giving us the opportunity.

So that day, kami meraikan 5 orang business partners yang berpangkat Sales Manager & Senior Sales Manager. Supposed ada 7 orang but ada yang tidak dapat hadir atas sebab kecemasan & kesihatan. But no worries, next round bulan Jun kita raikan sama-sama ya! Tahniah juga diucapkan kepada barisan leaders in our team kerana telah melahirkan "future leaders", and of course many more to come.

We would like to congratulate all partners yang hadir pada hari tersebut, sama-sama memeriahkan lagi majlis & memberi sokongan pada rakan-rakan yang lain. Ada yang datang dari Johor, Kuala Lumpur, Perak pun ada juga. Masing-masing tak nak lepaskan peluang untuk sama-sama ambil aura dari majlis ini.




Happy us. Celebrating our business partners' achievement :)


Congratulations Sis Fazlin for Senior Sales Manager Award.  A working mom of 2, a wife, an executive in law firm in profession. Aiming and working towards time & financial freedom. Semoga impian Kak Lin tercapai suatu hari nanti. A Diamond Sales Manager in the making from our team. Soon will be receiving award at Diamond Night.

Congratulations June for your achievement. Senior Sales Manager and also another Diamond Sales Manager in the making. A mom of two, an engineer in goverment sector and yet choosing to do the business for her family and working towards financial & time freedom. Keep on going dear!
The award achievers, together with our GLAM founder CDM Hanis Haizi and our beloved mentor CDM Shaliza Aziz. And both left and right, Double Diamond Managers in the making from our team, bakal DDM Syikin Salleh & bakal DDM Siti Azlina

Sales Manager Aini Deraman with her first award in business. Definitely more to come. Congratulations and keep it up dearie!

With all the achievers. Well done everyone!

Congratulations dear Suhaili for your first award. Bakal DSM Suhaili baru-baru ini terbang ke Gold Coast bersama-sama kami. Alhamdulillah, 6 months in the business and Gold Coast was her first free trip. Keep it up dear. Way to go!!

Bakal Senior Sales Manager Noradila, sama-sama naik pentas received award with her leader bakal DSM Suhaili. This is her first award in business and looking forward for more after this. A petite lady with big dreams. Biarpun dah selesa dengan karier sebagai engineer, tetap ambil peluang untuk memajukan diri. Congratulations Dilla, proud of you!!

Bergambar lagi. Tahniah semua!!

Bila tengok anak-anak bisnes naik pentas terima award, rasa sebak pun ada. Ye lah dulu datang anugerah ni 2-3 orang sahaja. Now alhamdulillah our team is growing, and of course with strong support from Green Leaders Academy Malaysia & The Diamond Circle. Proud to be in this team because we are not only business-related but we are close at heart too. Alhamdulillah, thank you Allah for the ukhwah.

From our team. Alhamdulillah, love all of you dearies!

Excited :) InsyaAllah next event kita bawa ramai lagi ya from our team. Proud of you partners :)

Friendship is something that money can't buy. Rindu semua!

Selfie :)

Mak buyung gelak besau! Yes, we were having fun.

See that happiness? Siapa kata buat bisnes jadi lebih stress? Kerja lagi stress. lol.
Ibu dan bapa dalam bisnes. Mereka berdua inilah yang banyak membantu kami dalam bisnes. Thank you so much Ija & Duan for the guidance and support. 

Alhamdulillah, I have a strong support from him since the beginning. He also involving in this business and we are working together as a team towards time and financial freedom. Doakan kejayaan dan usaha kami dipermudahkan. Thank you hubby for being my back bone. Love you very much!


Not to missed, a picture with beloved mentor CDM Hanis Haizi. Dulu hanya kenal Hanis di blog, now alhamdulillah semakin rapat dengan insan hebat ini. She really walk the talk!


Shanghai Kami Datang!!!
Big family of The Diamond Circle!!

The GLAMpreneurs!




Bisnes ni bukan untuk wanita sahaja, tapi untuk lelaki juga. GLAM Lelaki rawks!


Majlis anugerah berjalan dengan lancar & habis awal. Alhamdulillah happy sangat biarpun kami ulang alik JB-Melaka-KL-Melaka-JB in one day, tapi rasa puas hati sebab partners semua happy. InsyaAllah next event Diamond Night kita akan bawa lebih ramai lagi untuk merasai aura & kemeriahannya. Thanks again to all leaders yang hadir CDM Shaliza Aziz, DDM Ridhuan, DSM Syikin, DSM Siti Azlina, DSM Faliha.


Anda juga boleh sertai kami. No worries, do contact us.


BE OUR PROTEGES

BE PART OF THE DIAMOND CIRCLE

BE PART OF GLAMPRENEURS

BE WITH US TO TRAVEL FREELY TO SHANGHAI!!

Till then, see ya!


Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271