Saturday, March 22, 2014

Gold Coast 2014 | Gala Dinner



Assalamulaikum & hello readers,

Okay cerita Gold Coast belum habis :)

Every time free trips there must be a night for Gala Dinner. This dinner was specially organized by the company to celebrate all the achievers for their achievement.  In this case, our achievement J
Alhamdulillah, I must say that this Gala Dinner was the best so far because I was the lucky one to win an iPad Mini!! The grand prize of lucky draw. Yeay!! Dinner kali ni di hotel yang sama tempat we all stay iaitu Outrigger Surfers Paradise. So senang je. Turun tingkat bawah tak perlu nak naik coach J

Theme for that night was Beach Party Theme. Semua dress up ala-ala nak ke pesta pantai. Hehe. As for us the GLAMpreneurs memang dah prepare awal-awal dari Malaysia for our outfit. And specifically for TDC, we wore the beach hat. Beli sama-sama di kedai souvenir. Murah je okay.

We're ready! Beach theme
Loving my dress. Very comfy and love the color!

Superwomen of TDC! Ala-ala next top model katanya :)
Lagiii gambar
Nak ambil makanan pun posing jugak. Hehe
3 dara pingitan. Hahah.


Our table. Before makan kita posing dulu



Kali ni ada games yang disediakan dan memerlukan teamwork setiap table. First the “cari perkataan tersembunyi” game.  The second game was “cari barang”. Yang ini sangat kelakar. Antara barang yang kami perlu cari ialah:

Note 2 handphone (which is my phone)
Kasut size 8! (pinjam abang meja sebelah. Lol)
Duit syiling 10 sen (menjajau cari sebab masing-masing tak bawa wallet).
Anything from Mr. Teo, our General Manager. (Mr Teo bagi buah lemon. Haha)
Sunglasses (pun jenuh nak cari sebab dinner sebelah malam jadi mana ada yg bawa turun sunglasses. Haha)
Kesan lipstick (haha yang ni Fiza kiss dekat kertas)
Signboard kangaroo (ada bawah kerusi)
Pen dakwat hitam (nasib baik ada)

Time ni memang gamat. Tergelak-gelak masing-masing. But we really had fun!





Aini jadi ketua kumpulan untuk games ni. Cayalah!


And yeay!! Dapat hadiah tempat keempat. Yahooo!! And my phone telah bercampur dengan segala bahan. haha. Takpe, mak redha. Lol.

Malam tu juga, we the GLAMpreneurs did performed "Goyang Duyu" dance in front of the audience. And they followed the steps. Totally fun!






Next, the lucky draw time. Tidak kusangka sebertuah ini apabila di Gold Coast. I won the grand prize of the mini iPad!!!


Nampak tak tu pose kemenangan. Hahah. Happy sangat la tu kan!


This time around lucky draw memang best. The grand prize was mini iPad and the rest are branded items such as handbag, wallet, purse from Coach, Kate Spade and many more. Mana tak meriah, everybody is aiming for the lucky draws.

The GM, Mr Teo sampaikan hadiah yang menjadi rebutan ramai sambil ucap tahniah. Such an honoured. Thank you Hai-O. My choice for life =)
The winners bersama hadiah masing-masing. Congrats all!




Habis majlis, we had a group photo session with Mr Teo. GLAMpreneurs will rawk Shanghai!!



Andddddd we haven't finished yet. TDC photo session turned to photogedik session. Hahahahaha.





After that, the couples turn. Punyalah susah nak dapat shot yang ok sebab masing-masing tergelak macam nak pecah perut! Diorang yang single memang sengaja dera we all. Siap korang ehhh.


Lelaki pakai  topi tu. Mampu??


                                                                  Ni masing-masing tahan gelak. Kahhhh


Better. Ini pun diorang yang single suruh hold lama-lama. Settle je terus terburai ketawa.

And the best of the best shot setelah 80 kali shot. The photogedik!


Boleh serak suara sebab gelakkan pose ekslusif ni. lol!


Okay enough of the photogedik, the event was ended around 10.30pm. It's still early so we decided to have some fresh air at the beach.


                                                                   #hadokening

Malam tu, we had a beach kareoke session, and heart heart session. Kareoke session was awesome. Biarpun suara ke laut, we just enjoyed it. And the heart to heart session was between us TDC. Rasa hubungan kami as friends and family bertambah erat. ALhamdulillah moga ukhwah ini berkekalan.

As a conclusion, I believed everyone had fun and Gold Coast was one of the best trip so far. InsyaALlah we gonna bring more friends to Shanghai including you who read this =) The opportunity is still open for everyone.

Hello iPad mini!


Till then, see you in the next entry & thank you for reading.

Please contact us if you want to change your life now to a better life.


Call/text/whatsapp/wechat

Ain : 013-7415271
Ezam : 013-7445271