Sunday, May 25, 2014

Diamond Night 2014 | The Designer Dress

Assalamuaikum & good morning from Kuala Lumpur :)

So what are your plans for today peeps? Mine, today nak teman partners tempah dress for Diamond Night this June. Wah sooo excited!! But before that, let me share with you some excitement yesterday. As for last year 2013 Diamond Night, I am wearing an emerald green dress by Pu3 Kuala Lumpur. Love it to the max!

And for this year, I choosed to wear a dress from a talented designer Ashraff Zainal. For those yang nak tahu more about his design, check out his Instagram @ashraffzainal. Promote terus =)


Sangat mudah bekerjasama dengan beliau biarpun baru first time. Apa yang kita nak, he could give a recomendation to improvise here and there. Seriously can't wait for the outcome!!

Dan yang lagi best, tahun ni ramai The Diamond Circle members akan naik pentas terima award. So we all pakat-pakat berjemaah tempah dress dengan Ashraff Zainal. The more the meerier gitu. Dress akan jadi hak milik okay. Bukan sponsor :-D Ok today tak sabar nak teman my partner Olyn for her dress pula. See ya!

Peneman setiaku :)

The talented designer. Haha ade je diorang ni kan

So for those yang nak merasa pakai baju designer juga, let's follow me. Tak perlu jadi artis, just jadi Glampreneur sahaja. Till then, xoxo.
Friday, May 23, 2014

Raya 2014 | Jovian Mandagie RTW

OMG! OMG! The fever of designers' RTW for raya has started!

Yesterday, one of the top designer in Malaysia, the talented Jovian Mandagie has launched his collection for hari raya at Zalora. Have you seen that? Believe me that you are going to be crazy with the collection! Just like myself.





Seriously this year punya collection sangat cantik!! Rasa nak beli semua. Hehe. The price range from RM 380 - RM 500. Jadi marilah kita menabung ya!. Agak-agak nak menabung berapa banyak sebulan? Now we have only 2 months before raya. 

Bayangkan kalau sebulan boleh saving RM 500 sebulan, bukan hanya baju raya from Jovian malah keperluan lain pun boleh cover tau. If nak tahu caranya, do contact me okay. 

Okay u all, silalah cuci mata di zalora :) And do contact me to know how to earn extra cash every month.







Thursday, May 22, 2014

Happy Birthday!!

Yesterday was his birthday. We had a small yet meaningful celebration at home.


The yummy Victoria Sandwich Cake! Look at the strawberries and grapes!

Actually kek ni ada kisah tersendiri. Konon nak buat surprise tapi tak menjadi. A day before the celebration, I made a payment for this cake. The price is RM 90 but guess what? I transferred RM 900 to the seller's account!! Haha bengong tak? Cepat-cepat contact the seller and alhamdulillah the money refund back to my account. Hahahah. Thank you Balkis for being so nice and honest. Definitely will repeat order with you.

So disebabkan that incident, surprise tidak menjadi. Yelah kan dah tersilap transfer mestilah nak kena bagitahu husband. Lol!





As expected. Only the fruits menjadi santapan puteri-puteri sekalian.


Yes. He's right.



Happy birthday sayang! Happy birthday papa!


JTX Airtracker | Save Your Fuel, Save Your Money


Who doesn't want to save fuel cost? Save fuel means save your money right? Well everyone wants it!

Have you heard about JTX Airtracker? The new hot in town products and selling fast nowadays.





And it's even in the news recently. How great the product is :) Kalau tak berkualiti, manakan boleh masuk surat khabar kan?










Ramai orang tertanya-tanya mengenai JTX Airtracker bagaimana sekeping 'sticker' tu boleh menjimatkan penggunaan minyak petrol pada kenderaan. Untuk pengetahuan anda, JTX Airtracker ni bukanlah semata-mata 'sticker' sahaja. Pelekat 'double sided tape' yang ada di belakang JTX Airtracker berfungsi untuk melekatkan JTX Airtracker pada atas penutup 'Air Filter' kereta anda. Kalau takda pelekat 'double sided tape' di belakang JTX Airtracker tu, kemungkinan ia akan hilang ditiup angin semasa anda memandu. So ia hanya merupakan medium untuk melekatkan je pada 'air filter box'. Selain dari 'sticker', ada je orang guna tali pengikat untuk mengikat JTX Airtracker dari hilang semasa pemanduan seperti di bawah.....




Credit picture to Mr. Ridhuan.



JTX Airtracker Jimat Minyak


Sebelum kita nak cakap mengenai penjimatan minyak, mari kita faham dulu asas bagaimana enjin kereta berfungsi melalui illustrasi gambar di bawah. 





Piston Pertama

Udara + bahan api (petrol atau diesel) masuk ke ruang kebuk pembakaran (combustion chamber) melalui 'intake valve' yang telah di buka.  Pada ketika ini, piston akan berada di bawah. 


Piston Kedua

Kedua-dua 'valve' ditutup dan piston bergerak ke atas untuk compressed campuran udara + bahan api


Piston Ketiga

Kedua-dua valve masih lagi dalam keadaan tertutup dan palam pencucuh mengeluarkan percikan api selepas campuran udara+ bahan api di compressed dan menyebakan piston turun ke bawah.


Piston Keempat

Gas-gas seperti CO (karbon monoksida) + CO2 (karbon dioksida) + H2O (air) akan terhasil dan keluar melalui 'exhaust valve' yang terbuka. Manakala 'intake valve' pula berada dalam keadaan tertutup.


Kesimpulan yang boleh kita buat adalah setiap pembakaran memerlukan BAHAN API dan UDARA. Tanpa 2 unsur ini, pembakaran tidak akan berlaku. Jadi, apa kaitannya dengan JTX Airtracker?



Cuba bayangkan senaskah suratkhabar yang besar dan satu lagi suratkhabar yang telah dikoyakkan menjadi cebisan-cebisan kecil, yang mana satu akan cepat terbakar atau terbakar lengkap? Sudah semestinya suratkhabar yang telah dikoyakkan menjadi cebisan-cebisan kecil akan lebih cepat terbakar dan semestinya keseluruhannya terbakar (tiada/kurang lebihan).

Ibaratkan surat khabar tadi dengan molekul-molekul oksigen dalam udara. Apabila molekul-molekul oksigen dikecilkan, luas permukaannya akan menjadi lebih besar. Maka, kuantiti bahan api (petrol / diesel) yang diperlukan untuk molekul-molekul oksigean yang telah menjadi kecil tadi akan menjadi lebih sedikit dan jimat berbanding dengan molekul-molekul oksigen yang besar. Pembakaran bahan api dalam enjin juga akan menjadi lebih sempurna apabila tempoh pembakaran dengan molekul-molekul oksigen/udara yang kecil menjadi lebih singkat; maka tiada lebihan bahan api 'tertinggal' atau tidak terbakar sama bagi setiap putaran piston/cylinder.

JTX Airtracker ni berfungsi untuk menukarkan molekul-molekul udara yang telah di tapis melalui 'air filter' menjadi struktur molekul-molekul yang halus sebelum masuk ke dalam kebuk pembakaran enjin. Struktur molekul-molekul yang halus ini membolehkan bahan api dapat dibakar sepenuhnya dengan kadar optimum. Ini bermaksud semakin besar molekul-molekul udara, semakin banyak bahan api yang perlu digunakan untuk melakukan pembakaran yang lengkap dan sebaliknya. Dan semakin kecil molekul-molekul udara atau oksigen, semakin kurang kuantiti bahan api yang diperlukan.




Jadi jika sebelum ni hasil yang keluar selepas pembakaran adalah CO + CO2 dan H2O. Air yang keluar melalui ekzos selalunya kita boleh lihat pada enjin kereta baru. Tapi lama kelamaan, air tidak lagi kelihatan keluar di ekzos kerana karbon monoksida dan karbon dioksida yang keluar adalah melebihi dari air. Walau bagaimanapun ia tidak bermaksud tiada air dihasilkan selepas pembakaran berlaku di kebuk pembakaran. Air ada dihasilkan juga tetapi disebabkan ekzos yang panas menyebabkan air yang melalui di dalam ekzos tersebut akan tersejat sebelum keluar di ekzos. 

Akan tetapi selepas penggunaan JTX Airtracker ini, pembakaran lengkap berlaku dengan mengurangkan pelepasan karbon dioksida sebanyak 21% dan karbon monoksida 60%. Lebih memeranjatkan lagi, ekzos pon tidak panas (suam dan boleh dipegang) serta selepas 15-20 min pemasangannya, air dilihat mengalir keluar di ekzos. Selamat mencuba!!



We have experienced it on our car. And it's time for you to get it for your car.




Our Altis being Airtracker-ed.. after 10 minutes of engine running, exhaust mengeluarkan titis-titis air and in fact TAK PANAS & BOLEH DIPEGANG even the engine still running. See our daughter touch the exhaust. Its safe in case anak terpegang exhaust.. 



Hasil dari pembakaran yang sempurna dalam enjin sehingga air (H20) terhasil. Jimat minyak, enjin lebih senyap, performance enjin meningkat, kurangkan pencemaran udara. 



Airtracker dipasang di kereta BMW. Owner impress bila exhaust keluarkan titis2 air, in fact tak panas dan boleh dipegang walaupun enjin dah ON lama.. Yes this is serious!





This is how JTX Air Tracker bantu anda jimatkan petrol dan boleh dapat extra km!


Info Kereta - 

Toyota Altis 1.8G, Tahun 2009
Km melebihi 200,000km

1. 24 April, Khamis, 9.17 p.m.
Petrol diisi penuh ~50L. 
Ave/purata penggunaan Liter petrol per 100km di setkan 0 L / 100km



2. 25 April, Jumaat, 9.07 a.m.
Selepas pemanduan dalam bandar/town di sekitar JB-Pasir Gudang 91km.
Ave/purata penggunaan = 9.6 L / 100km



3. 25 April, Jumaat, 10.27 p.m.
Selepas pemanduaan sejauh 91km (town) + 394 (highway) menuju ke Shah Alam dari JB,
Total km = 485 km
Ave/purata = 9.3 L / 100km



4. 26 April, Sabtu 1.25 p.m. 
Tangki petrol menghampiri kosong.
Ave/purata penggunaan = 9.1 L / 100km
Total perjalanan = 546 km!!

Anda jimat petrol bila anda mendapat kilometer yang lebih bila anda menggunakan JTX Airtracker, dan boleh digunakan selama 2 tahun!.. Enjin lebih senyap, pelepasan CO & CO2 yg rendah, suhu enjin dan ekzos lebih rendah dan mengalirkan air!! Pembakaran dalam enjin menjadi lebih sempurna.







Kelmarin.. Pasang JTX Airtracker pada kereta Exora 1.6 Turbo.. Just after 5 minit sahaja rpm dah turun secalit.. Means kereta lebih 'relax' dengan Airtracker.. Exhaust mula mengeluarkan air, menunjukkan enjin menjadi lebih efficient kerana pembakaran sempurna.. Maka enjin lebih jimat petrol!!.. Harga minyak naik pun xdehal.. Coz kereta anda akan sentiasa jimat.. 



Antara Airtracker user yang memang berpuas hati dengan penjimatan minyak dan prestasi enjin kereta masing-masing.


Now, it's time for you to get yours.

Contact us to get the Promotion Price.

Ezam : +6013 7445271
Ain : + 6013 7415271
Sunday, May 4, 2014

April Yang Penuh Warna Warni

Assalamualaikum & hello all.

Ya Allah setelah sekian lama nak update blog, baru hari ni dapat. Huhu. Sorry all. Been busy tambahan pula penutup pakej pelancongan percuma ke Shanghai, itu yang tersepi sekejap blog ni. Sorry again. But hey, I'm back!!

Bulan April memang bulan yang best sebab my birthday is on April and as an addition to the family, we had our newborn baby twins!! Yeay!! Ok, bukan anak saya, tapi anak adik saya. Best kan dengar dapat baby twin? Makanya bertambahlah sampul duit raya tahun ni ;)

Okay jom recap what's happening the last couple of weeks.


My Birthday.

Meaningful celebration with my little family. Love you all!!







Celebration by friends and business partners. Thanks all. Love you!!







Projek Duit Raya


We launched a Project Duit Raya Project!! Yeah RM 10,000 for your raya 2014. How's that sound?





JTX Airtracker. 

Brand new hot product in town!! Selling fast!! Those yang belum dapatkan, please contact us ya. Terbukti berkesan dalam membantu penjimatan minyak.







Shopping.

One of the best theraphy. Well yeah!










The twins!!

Lahirnya anak-anak buahku ke dunia. Welcome to the world, to the family.

Hannah Zulaikha
Jasmin Hannan

Maklong suka nama kamu berdua adalah nama pilihan maklong. Jasmin+ Zulaikha.Muahhh!!





Peluang Panas!!

Alhamdulillah we've launched the Peluang Panas project. Open for everybody. Come be in our team.





Syukur alhamdulillah. Banyak perkara baik berlaku pada bulan ini. Alhamdulillah. Semoga akan terus dilimpahi dengan rezeki yang melimpah ruah dan diberkati sampai bila-bila. Amin.

In case you've been waiting for my next entry, check out my Facebook and Instagram account for daily updates ya!

Thank you for reading. Till then. See ya!


Facebook ; Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah
Whatsapp/Wechat/sms : +6013-7415271