Thursday, May 22, 2014

JTX Airtracker | Save Your Fuel, Save Your Money


Who doesn't want to save fuel cost? Save fuel means save your money right? Well everyone wants it!

Have you heard about JTX Airtracker? The new hot in town products and selling fast nowadays.





And it's even in the news recently. How great the product is :) Kalau tak berkualiti, manakan boleh masuk surat khabar kan?










Ramai orang tertanya-tanya mengenai JTX Airtracker bagaimana sekeping 'sticker' tu boleh menjimatkan penggunaan minyak petrol pada kenderaan. Untuk pengetahuan anda, JTX Airtracker ni bukanlah semata-mata 'sticker' sahaja. Pelekat 'double sided tape' yang ada di belakang JTX Airtracker berfungsi untuk melekatkan JTX Airtracker pada atas penutup 'Air Filter' kereta anda. Kalau takda pelekat 'double sided tape' di belakang JTX Airtracker tu, kemungkinan ia akan hilang ditiup angin semasa anda memandu. So ia hanya merupakan medium untuk melekatkan je pada 'air filter box'. Selain dari 'sticker', ada je orang guna tali pengikat untuk mengikat JTX Airtracker dari hilang semasa pemanduan seperti di bawah.....




Credit picture to Mr. Ridhuan.



JTX Airtracker Jimat Minyak


Sebelum kita nak cakap mengenai penjimatan minyak, mari kita faham dulu asas bagaimana enjin kereta berfungsi melalui illustrasi gambar di bawah. 





Piston Pertama

Udara + bahan api (petrol atau diesel) masuk ke ruang kebuk pembakaran (combustion chamber) melalui 'intake valve' yang telah di buka.  Pada ketika ini, piston akan berada di bawah. 


Piston Kedua

Kedua-dua 'valve' ditutup dan piston bergerak ke atas untuk compressed campuran udara + bahan api


Piston Ketiga

Kedua-dua valve masih lagi dalam keadaan tertutup dan palam pencucuh mengeluarkan percikan api selepas campuran udara+ bahan api di compressed dan menyebakan piston turun ke bawah.


Piston Keempat

Gas-gas seperti CO (karbon monoksida) + CO2 (karbon dioksida) + H2O (air) akan terhasil dan keluar melalui 'exhaust valve' yang terbuka. Manakala 'intake valve' pula berada dalam keadaan tertutup.


Kesimpulan yang boleh kita buat adalah setiap pembakaran memerlukan BAHAN API dan UDARA. Tanpa 2 unsur ini, pembakaran tidak akan berlaku. Jadi, apa kaitannya dengan JTX Airtracker?



Cuba bayangkan senaskah suratkhabar yang besar dan satu lagi suratkhabar yang telah dikoyakkan menjadi cebisan-cebisan kecil, yang mana satu akan cepat terbakar atau terbakar lengkap? Sudah semestinya suratkhabar yang telah dikoyakkan menjadi cebisan-cebisan kecil akan lebih cepat terbakar dan semestinya keseluruhannya terbakar (tiada/kurang lebihan).

Ibaratkan surat khabar tadi dengan molekul-molekul oksigen dalam udara. Apabila molekul-molekul oksigen dikecilkan, luas permukaannya akan menjadi lebih besar. Maka, kuantiti bahan api (petrol / diesel) yang diperlukan untuk molekul-molekul oksigean yang telah menjadi kecil tadi akan menjadi lebih sedikit dan jimat berbanding dengan molekul-molekul oksigen yang besar. Pembakaran bahan api dalam enjin juga akan menjadi lebih sempurna apabila tempoh pembakaran dengan molekul-molekul oksigen/udara yang kecil menjadi lebih singkat; maka tiada lebihan bahan api 'tertinggal' atau tidak terbakar sama bagi setiap putaran piston/cylinder.

JTX Airtracker ni berfungsi untuk menukarkan molekul-molekul udara yang telah di tapis melalui 'air filter' menjadi struktur molekul-molekul yang halus sebelum masuk ke dalam kebuk pembakaran enjin. Struktur molekul-molekul yang halus ini membolehkan bahan api dapat dibakar sepenuhnya dengan kadar optimum. Ini bermaksud semakin besar molekul-molekul udara, semakin banyak bahan api yang perlu digunakan untuk melakukan pembakaran yang lengkap dan sebaliknya. Dan semakin kecil molekul-molekul udara atau oksigen, semakin kurang kuantiti bahan api yang diperlukan.




Jadi jika sebelum ni hasil yang keluar selepas pembakaran adalah CO + CO2 dan H2O. Air yang keluar melalui ekzos selalunya kita boleh lihat pada enjin kereta baru. Tapi lama kelamaan, air tidak lagi kelihatan keluar di ekzos kerana karbon monoksida dan karbon dioksida yang keluar adalah melebihi dari air. Walau bagaimanapun ia tidak bermaksud tiada air dihasilkan selepas pembakaran berlaku di kebuk pembakaran. Air ada dihasilkan juga tetapi disebabkan ekzos yang panas menyebabkan air yang melalui di dalam ekzos tersebut akan tersejat sebelum keluar di ekzos. 

Akan tetapi selepas penggunaan JTX Airtracker ini, pembakaran lengkap berlaku dengan mengurangkan pelepasan karbon dioksida sebanyak 21% dan karbon monoksida 60%. Lebih memeranjatkan lagi, ekzos pon tidak panas (suam dan boleh dipegang) serta selepas 15-20 min pemasangannya, air dilihat mengalir keluar di ekzos. Selamat mencuba!!



We have experienced it on our car. And it's time for you to get it for your car.




Our Altis being Airtracker-ed.. after 10 minutes of engine running, exhaust mengeluarkan titis-titis air and in fact TAK PANAS & BOLEH DIPEGANG even the engine still running. See our daughter touch the exhaust. Its safe in case anak terpegang exhaust.. 



Hasil dari pembakaran yang sempurna dalam enjin sehingga air (H20) terhasil. Jimat minyak, enjin lebih senyap, performance enjin meningkat, kurangkan pencemaran udara. 



Airtracker dipasang di kereta BMW. Owner impress bila exhaust keluarkan titis2 air, in fact tak panas dan boleh dipegang walaupun enjin dah ON lama.. Yes this is serious!





This is how JTX Air Tracker bantu anda jimatkan petrol dan boleh dapat extra km!


Info Kereta - 

Toyota Altis 1.8G, Tahun 2009
Km melebihi 200,000km

1. 24 April, Khamis, 9.17 p.m.
Petrol diisi penuh ~50L. 
Ave/purata penggunaan Liter petrol per 100km di setkan 0 L / 100km



2. 25 April, Jumaat, 9.07 a.m.
Selepas pemanduan dalam bandar/town di sekitar JB-Pasir Gudang 91km.
Ave/purata penggunaan = 9.6 L / 100km



3. 25 April, Jumaat, 10.27 p.m.
Selepas pemanduaan sejauh 91km (town) + 394 (highway) menuju ke Shah Alam dari JB,
Total km = 485 km
Ave/purata = 9.3 L / 100km



4. 26 April, Sabtu 1.25 p.m. 
Tangki petrol menghampiri kosong.
Ave/purata penggunaan = 9.1 L / 100km
Total perjalanan = 546 km!!

Anda jimat petrol bila anda mendapat kilometer yang lebih bila anda menggunakan JTX Airtracker, dan boleh digunakan selama 2 tahun!.. Enjin lebih senyap, pelepasan CO & CO2 yg rendah, suhu enjin dan ekzos lebih rendah dan mengalirkan air!! Pembakaran dalam enjin menjadi lebih sempurna.







Kelmarin.. Pasang JTX Airtracker pada kereta Exora 1.6 Turbo.. Just after 5 minit sahaja rpm dah turun secalit.. Means kereta lebih 'relax' dengan Airtracker.. Exhaust mula mengeluarkan air, menunjukkan enjin menjadi lebih efficient kerana pembakaran sempurna.. Maka enjin lebih jimat petrol!!.. Harga minyak naik pun xdehal.. Coz kereta anda akan sentiasa jimat.. 



Antara Airtracker user yang memang berpuas hati dengan penjimatan minyak dan prestasi enjin kereta masing-masing.


Now, it's time for you to get yours.

Contact us to get the Promotion Price.

Ezam : +6013 7445271
Ain : + 6013 7415271

No comments: