Monday, September 15, 2014

A Visit To Zoo Johor

Yes finally! We were in Zoo Johor!

After unsuccessful attempt last couple of weeks due to heavy rain, finally yeay last Saturday we made it. Alhamdulillah the weather was good.


Mama with Izzah & Ifra



Orang yang paling happy ialah tak lain tak bukan Cik Izzah kita. Dah lama dia “wirid” nak pergi zoo since belajar about animals kat school. Ifra follow je.. Hehe.


Ifra nak jalan sendiri. Tak nak orang pegang tangan dia


Untuk yang taktahu di mana lokasi Zoo Johor ni, senang je. Terletak bersebelahan dengan Masjid Sultan Abu Bakar. Jalan tepi laut.

Ada yang tanya, best ke Zoo Johor? I would say, okay lah for the kids. Dapat habis pusing satu round tengok animals.  Tujuannya nak bagi anak-anak kenal haiwan kan? So Zoo Johoris just nice for that purpose.

Zoo Johor, Johor Bahru, Malaysia


Zoo Johor, Johor Bahru, Malaysia

Antara attraction di Zoo Johor. Unta padang pasir..

Zoo Johor, Johor Bahru, Malaysia

Rusa dan adik-beradiknya. 

Zoo Johor, Johor Bahru, Malaysia

Sang buaya. Crocodile. Crocs. Haha. Ada seekor tengah tidur dalam air. Izzah was very excited seeing the crocodile forthe first time!



Tak ingat nama tapi dalam spesis ayam kalau tak silap. Lupa nak tulis nota. Lol!


Zoo Johor, Johor Bahru, Malaysia

Ayam belanda pun ada

Mama tak snap banyak gambar sebab rasa macam boleh google je gambar haiwan. Haha. Antara haiwan lain yang ada ialah Singa, Harimau, Badak Sumbu, Ular, Monyet, Burung Enggang, Parrot, Rabbit.

Cuma gajah & zirafah pergi holiday. So tak dapatlah Izzah tengok. 

Owh by the way, tiket untuk masuk ke Zoo Johor adalah murah. Dewasa RM 2, kanak-kanak RM 1.

Tiket Zoo Johor


So total untuk kami berempat hanya RM 6 for entrance.

Tapiiiiii masa nak keluar kena cukai RM 36.00..nak tau sebab apa?


Home, Bandar Seri Alam, Johor


Nampak tak tu. Pistol bubbles RM 18/unit. Pakcik tu pulak elok je parking kat pintu keluar. memang rezeki dia lah kan.


Home, Bandar Seri Alam, Johor

Main kat luar rumah je. Melekit-lekit kalau dalam rumah.


Okay sekian sahaja cerita lawatan sambil belajar ke Zoo Johor. Orang Johor dah pergi Zoo Johor, jadi kalau orang tanya bolehlah bagi review sikit.


Sehingga kita berjumpa lagi pada lawatan seterusnya. See ya!


No comments: