Sunday, October 26, 2014

Tips Turunkan Berat Badan | Set Kurus Bajet

Hi semua :)

Pernah dengar tentang Set Kurus Bajet yang semakin hot di pasaran sekarang? =) Yes memang high demand sebab Set Kurus Bajet by The Diamond Circle bukanlah pil kurus mahupun produk yang ada kesan sampingan. Malah berkhasiat dan bagus untuk diamalkan.

So, apa dia Set Kurus Bajet ni?

Ianya terdiri dari


  • Mineral Coffee
  • Garlic Plus
  • BV Alfalfa





Setiap satu daripada set ini mempunyai khasiat tersendiri.


BV Alfalfa






Mineral Coffee



Garlic Plus




Actually ini semua produk Sahajidah Hai-O yang memang saya amalkan setiap hari.


Cara pengambilan pula disarankan macam ni.

1. Mineral Coffee - during breakfast & tea break
2. Garlic Plus - 4 biji sehari. 2 biji setiap kali pengambilan. Anytime.
3. BV Alfalfa - bancuh 2 sudu bersama air masak 500 ml. Minum setiap kali lepas makan.


U all try this set insyaAllah berkesan. If combine dengan Premium Beautiful memang lebih bombastik kesannya :)


Antara testimoni client yang dah amalkan set ni..













Alhamdulillah ramai yang puas hati. Even myself pun memang amalkan set ni. Memang boleh bantu kempiskan perut and turunkan berat uolss. Sambil turunkan berat kita jaga kesihatan juga =)


Nak try? Only RM 150/set.


Contact me ya.

+6013-7415271
Emai : ainezam2001@yahoo.com


Izzah Ardini Turns 5

Esok 27 October 2014 maka genaplah usia Izzah Ardini 5 tahun. Ya Allah cepatnya masa berlalu. Bila tengok anak makin membesar, terasa diriku ini semakin "muda". Ahahah.


Since esok is Monday and both of us working, so we decided to had a celebration at her school today. Takpelah awal sehari je kan. Her first time and our first time too. Surely Izzah seronok sebab dapat celebrate dengan kawan-kawan.

Untuk birthday kali ni, mama order cupcakes since sambut birthday at school so senang teacher nak manage. Just bagi cupcake sorang satu and settle compared to normal cake nak kena potong bagai =).

Memandangkan demam frozen belum surut sampai sekarang, so mama ordered a Devil Food Chocholate Cupcakes with Frozen Theme. The cake baked by a humble Puan Balkis from Setia Indah, Johor Bahru. This is the second time ordered from her. If you all nak order juga, check out her Instagram account @thinkerbell_1957.

Kek yang sangat lazat. Terliur tak? Hehe

The celebration at school. We can see Izzah was very happy!

We hoped Izzah and her friends really enjoy the cupcakes and the goodies. Mama bagi pencil box sorang satu. Okaylah kan =)


To Izzah Ardini, Happy Birthday yang ke 5 tahun. Moga jadi anak yang solehah, menyenagkan hati mama papa, jadi kakak yang baik pada adik-adik, bijak dalam pelajaran, dah besar nanti bantu mama papa dalam bisnes pulak ye :)

We love you Izzah Ardini. You will always be our baby girl. 



Marine Essence Beauty Bar

Alhamdulillah. Sejak berbisnes, demand for Marine Essence Beauty Bar memang tak pernah putus. Sebabnya sabun Marine Essence ni memang dah terkenal disebabkan keberkesanan dan ramai client yang puas hati menggunakannya. Hari ni sahaja dapat order berkotak-kotak from clients. Best!

Marine Essence Beauty Bar ni dari ramuan semulajadi. Tak perlu risau about chemical. Seperti my previous entry , chemical dalam sabun sangat merbahaya, boleh menyebabkan kanser.






Selain sesuai for allergy, Marine Essence Beauty Bar ni berkesan untuk menghilangkan kesan gelap / hitam seperti ketiak, lutut & sebagainya. If nak pakai di muka pun boleh. Rasa lembut jer. Sabun ni boleh jadikan pengganti our sabun mandi. Sambil mandi sambil protect our kulit. After pakai sabun ni confirm rasa kulit jadi lebih lembut :)



Sabun Marine Essence Beauty Bar ni sesuai untuk kanak-kanak & dewasa. So boleh di gunakan for the whole family. Paling famous for kids yang ada eczema or rashes.


Antara testimoni from client dan our team yang dah gunakan Marine Essence Bar ni, seperti berikut :













Nampak kan banyak testimoni keberkesanan Marine Essence Beauty Bar ni. Even myself sendiri gunakan sabun ni untuk cuci muka. If ada jerawat memang cepat kering dan kesan jerawat makin pudar. Yes jimat wang ku :)


If u all nak dapatkan Marine Essence Beauty Bar ni, boleh contact me ya. Kalau nak jadi agent pun boleh. Mudah sangat  nak jual..


See ya! Thank you for reading this entry.

Marine Essence Bodywash & Shampoo

Assalamualaikum & selamat petang semua :)

Rasanya belum pernah share lagi tentang one of our killer product di sini iaitu Marine Essence Bodywash dan Marine Essence Shampoo. I am pretty sure most of you dah pernah dengar tentang produk ini and dah ramai sebenarnya yang guna. So today nak share a little bit details tentang our Marine Essence range ni. Kalau dulu Marine Essence hanya ada Beauty Bar sahaja, now dah ada dalam bentuk liquid so lagi mudah. Pakej lengkap dah untuk toiletries kita :)


Credit photo from www.shalizaaziz.com =)
Pembersihan mendalam = Garam Buluh + Ekstrak Teh Pu-erh (Pheno SFE)


Garam Buluh


  • Kaya dengan mineral & elemen surih 
  • Beralkali tinggi


Ekstrak Teh Pu-erh (Pheno SFE)


  • Mengandungi ramuan aktif yang bertindak sebagai anti-bakteria, anti keradangan & anti oksida
  • Menentang serangan radikal bebas yang berbahaya kepada kulit




MARINE ESSENCE SHAMPOO

Marine Essence Shampoo bukan hanya membersihkan rambut, tapi membersihkan kulit kepala. Dulu saya memang ada masalah rambut gugur dan kulit kepala gatal. Tambahan pula kita berhujab and cara penjagaan rambut tu kurang sempurna. Then after pakai shampoo ni, dah kurang gugur & tak ada lagi masalah kulit kepala gatal. Lagipun shampoo ni lagi murah dari treatment shampoo di luar. Bau pun sangat refreshing :)

Kesan penggunaan shampoo yang kurang sesuai dengan kulit kepala

Marine Essence Shampoo


Marine Essence Shampoo
'makanan' untuk rambut kita supaya sihat dan kuat

Testimoni Marine Essence Shampoo






MARINE ESSENCE BODYWASH







Marine Essence Body Wash ni sesuai untuk yang ada masalah kulit seperti di bawah ni. Lagipun kebanyakan sabun di pasaran banyak mengunakan bahan kimia. Contohnya paraben. 


"5. ParabenBahan ini banyak digunakan pada deodoran dan kosmetik. Ia boleh menyebabkan kemerahan dan kesan pada kulit dan disyaki boleh menyebabkan kanser payudara." 

Link: http://dara.karangkraf.com/chanteq/sanggup-tanggung-risiko-untuk-cantik-1.125151

That's why ramai yang dah bertukar kepada chemical free products. One of the choice with the great price, Marine Essence Body Wash.









Sesuai untuk baby juga. No chemicals

Untuk anak yang ada eczema juga sesuai.


Berbaloi-baloi kan guna Marine Essence range ni. Semuanya selamat & yang penting berkesan. Next I will share about Marine Essence Beauty Bar pula. So stay tune!

For those yang nak try this products boleh contact me okay. Or maybe nak jadi agent at your area pun boleh. Sambil pakai, sambil generate side income. Sekarang kan semuanya naik. Senang jer nak jual, since product yang orang pakai setiap hari :)

Do share this entry with your kawan-kawan & family. Mana tahu they need the products & would benefit them too. 


Thank you for reading this entry :)

Contact me at

+6013-7415271
Email : ainezam2001@yahoo.com

Friday, October 24, 2014

Premium Beautiful | Sihat Dan Kurus Selepas Bersalin




Assalmualaikum & hi all.


Pernah baca my old entry yang ini?



Kalau belum, boleh lah baca ya. Now nak share some other stories about it.

I am sure almost all mummies out there especially yang tengah pregnant akan sibuk mencari set berpantang, set lepas bersalin, bengkung untuk dipakai semasa lepas bersalin nanti. Tidak dinafikan, kehadiran cahaya mata adalah saat yang menggembirakan bagi setiap pasangan suami isteri. But deep inside, kaum ibu mesti ada rasa risau dengan bentuk badan selepas bersalin nanti. Sebab dulu I'm feeling the same. Pre-pregnancy weight was 53kg. After delivery was 58kg and sangat susah nak turun! Serius tak tipu.


So macam mana nak buat? 

Strict diet - definitely not because I am breastfeeding my baby.

Exercise - how often? Bila ada baby, memang susah nak cari masa exercise sebab baby perlukan lebih perhatian.


Recently my partner, Faeza shared her experience wearing Premium Beautiful during confinement and until now. Guess what. She lost 20 kg!!!


Faeza yang kanan sekali. Masa ni her weight 95kg. Sebelum pregnant her 4th baby

How Faeza managed to lost weight that much? Here is her story..

" For all information, Farah is my fourth child and all four i have go through c-section for delivery. For previous all 3 babies berpantang hanya memakai kain bengkung turun temurun dari nenekku ke ibuku dah seterusnya myself. Kenapa? Sebab pada masa itu belum bertemu dengan Premium Beautiful Corset.

Nak dipendekkan cerita.. Alhamdulillah kali ini berpeluang berpantang dengan memakai Premium Beautiful Corset. I asked someone yang ada pengalaman yang sama bersalin secara pembedahan dan berpantang memakai Premium Beautiful Corset. Dia kata dia hanya mula memakai Premium Beautiful Corset selepas 2 minggu bersalin.

Nak dijadikan cerita, makcik yang sepatutnya mengurutku hanya free in 3 days time. Pada ketika itu Allah sahaja yang tahu betapa bisanya rasa badanku serta bengkak susu. So what i did was on my fifth day of confinement I've tried to wear the long bra of Premium Beautiful Corset. You know what? At least rasa sakit-sakit belakang itu berkurangan. After 2 days then i started to wear the long bra with the waist nipper of Premium Beautiful Corset dan seterusnya terus complete memakai sekali long girdle.

Apa perbezaannya? 
Pertama apabila hari pertama mula berurut, makcik tu pun puji keadaan dalam badanku sangat baik tidak seperti keadaan dalam badan seseorang yang sudah beranak empat. Anyway i'm very strict on my confinement no means no... Hehe..


Kedua keadaan perut yang susut sangat cepat hanya 2 minggu berbanding semasa myself memakai bengkung tradional dulu.


Ketiga Premium Beautiful Corset membantu grib our body sampaikan tiada masalah ditempat operation itu ketika bersin, batuk mahupun ketawa. Sesiapa yang pernah went through c-section mesti faham kesakitannya.

Keempat dengan Premium Beautiful Corset help to enhance milk especially for me yang fully breastfeeding Insyaallah. Sampai basah bajuku.... Hehe...




Kelima berat badanku 95kg sebelum bersalin dan after selesai berpantang beratku sudah turun ke 75kg Wow!!! 20kg penurunan ok. Tapi ni sedang usaha turunkan berat badan lagi sebab targetku at least 70kg."







Metabolisma orang perempuan selalunya selepas mengandung dan bersalin akan mula menurun dan berat badan yang naik semakin naik dan susah nak diturunkan. Betul tak? So Premium Beautiful is definitely the best choice for you.

Jimat masa, badan rasa bertenaga, kurangkan masalah sakit pinggang dan paling best mudah nak kawal dan turunkan berat badan.

Mummies yang sedang pregnant and dalam pantang, this is the best time to get your Premium Beautiful Corset. Nak booking dulu pun boleh ya.

Do contact me mummies!!


Testimoni Terbaru Premium Beautiful Wajib Tengok

Yes! Wajib tengok okay. Sebabnya masih ada lagi yang kurang percaya bahawa dengan memakai Premium Beautiful boleh membantu meningkatkan kesihatan dan kecantikan wanita :)

So di sini nak share the latest few testimonies from our team's clients. For information, Premium Beautiful dah almost 20 years dalam pasaran. Masih mengekalkan ciri-ciri yang sama dan dah bantu ramai wanita mengembalikan bentuk badan, melancarkan aliran darah, membetulkan hormon dalam badan, mengurangkan period pain, mengurangkan sakit belakang dan sakit pinggang malah membantu juga untuk yang nak hamil. Alhamdulillah. The best choice and I'm using it since 2010. Totally worth every penny spent.


Look at this. Berbeza before and after pakai Premium Beautiful. Perut kempis, kemas dan paling penting diri sendiri lebih selesa.


Yang mana lebih confident? Sebelum atau selepas? :)



Berat turun after pakai Premium Beautiful minimum 8 jam sehari. Client happy dan paling penting suami pun happy!!

Bentuk badan lebih kemas dan langsing selepas pakai Premium Beautiful. ANother happy client. Yeay!!


Become slimmer and slimmer and slimmer. Best! Tak perlu nak strict diet.



Having a slipdisc? You should wear Premium Beautiful. Lelaki atau perempuan, both boleh pakai. No worries. Pakai kat dalam baju je pun :)



Immediate shaping. Yes!


Baju yang sama. Body shape jauh beza after wearing Premium Beautiful. Tahniah dear!



Last but not least. Have you seen this before? ;) Previously baju tu ketat. Now, dah longgar and sangat selesa pakai. Yeay thanks Premium Beautiful for helping me out. I am a mom of 2 kids.



Nampak kan Premium Beautiful memang boleh bantu kita tingkatkan kesihatan, kecantikan dan keyakinan diri. Fungsi dan ketahanannya memang sangat berbaloi dengan harga. Good things doesn't come cheap anyway :) Contoh macam smart phone, gadget, adakah murah? Fikir-fikirkan..


In case you all nak try Premium Beautiful dan nak dapatkan harga promosi, just text me ukuran seperti dibawah ya.



Pastikan ukuran mesti ngam-ngam ye. Tak perlu basi bacaan sebab kita nak ukur saiz pakaian dalam.


Okay you can text me at 013-7415271 or email me at ainezam2001@yahoo.com.


Harga promosi dari 24 October 2014 hingga 5 November 2014.


Jom cepat uollss!!


See ya =)

I Want To Touch Anak Yatim

Dah macam fenomena semenjak program 'I want to touch a dog' program yang mana mengundang pelbagai kontroversi dan juga perbahasan sama ada peringkat atasan mahupun "keyboard warrior".

Recently dapat text from whatsapp group mengenai ' I want to touch anak yatim' program. Sangat wajar dilaksanakan sebab anak-anak yatim sangat memerlukan kasih sayang dari masyarakat memandangkan ibu bapa mereka sudah tiada.

So those yang nak ikut sama this program, details seperti di dalam gambar :)




Alamat Rumah Pengasih Warga Prihatin :

8558 Jalan Pegawai
Sg Ramal Baru
43000 Kajang
Selangor.

Sebarang pertanyaan dan bantuan boleh hubungi 012-2696492.



Shanghai Night | Huangpu River Cruise

Assalamualikum & hi readers.

Sorry for a long silence. Been busy being a supermom while hubby is away for 2 weeks for training in Kuala Lumpur =)


Cerita Shanghai kita belum habis lagi ya. Now nak share pula pengalaman River Cruise di Huangpu River. Ya Allah serius cantik sangat pemandangan waktu malam di Shanghai. Sepanjang trip dengan Hai-O, so far memang tak pernah missed the triver cruising. In Paris we had a river cruising at  Seine River, followed by Seoul we had Han River, in Gold Coast we had Paradise Jet Boating and now in Shanghai..!!


The Cruise

Beautiful view at night!

Look at those building behind us. Tower tu bertukar-tukar warna. Serius lawa sangat


Sepanjang menyusuri Huangpu River, kita boleh tengok the new Shanghai and Old Shanghai secara menyeluruh. Itu yang best. New Shanghai dipenuhi dengan bangunan pencakar langit manakala Old Shnaghai lebih kepada design bangunan sepertidi Eropah. Both cantik.


Bangunan belakang tu is the Old Shanghai. Macam di Paris :)

4 of us. Miss u all..!!



#selfie hehe

From the other angle

Me with CDM Hanis Haizi

#selfie #wefie satu!

Hahaha. Ada-ada je diorang ni. #glamlelaki

We had around 30 to 45 minutes on the cruise tapi tak sedar pun masa berlalu. Sebab asyik menikmati pemandangan dan bergambar sakan. Biasalah kalau dah ramai-ramai tu kan. Confirm tak reti duduk diam masing-masing.


So if you all ke Shanghai, jangan lupa naik cruise ya. Totally fun and remembering.




Till then, good night!


Thank you for reading this entry :)