Sunday, October 26, 2014

Marine Essence Bodywash & Shampoo

Assalamualaikum & selamat petang semua :)

Rasanya belum pernah share lagi tentang one of our killer product di sini iaitu Marine Essence Bodywash dan Marine Essence Shampoo. I am pretty sure most of you dah pernah dengar tentang produk ini and dah ramai sebenarnya yang guna. So today nak share a little bit details tentang our Marine Essence range ni. Kalau dulu Marine Essence hanya ada Beauty Bar sahaja, now dah ada dalam bentuk liquid so lagi mudah. Pakej lengkap dah untuk toiletries kita :)


Credit photo from www.shalizaaziz.com =)
Pembersihan mendalam = Garam Buluh + Ekstrak Teh Pu-erh (Pheno SFE)


Garam Buluh


  • Kaya dengan mineral & elemen surih 
  • Beralkali tinggi


Ekstrak Teh Pu-erh (Pheno SFE)


  • Mengandungi ramuan aktif yang bertindak sebagai anti-bakteria, anti keradangan & anti oksida
  • Menentang serangan radikal bebas yang berbahaya kepada kulit




MARINE ESSENCE SHAMPOO

Marine Essence Shampoo bukan hanya membersihkan rambut, tapi membersihkan kulit kepala. Dulu saya memang ada masalah rambut gugur dan kulit kepala gatal. Tambahan pula kita berhujab and cara penjagaan rambut tu kurang sempurna. Then after pakai shampoo ni, dah kurang gugur & tak ada lagi masalah kulit kepala gatal. Lagipun shampoo ni lagi murah dari treatment shampoo di luar. Bau pun sangat refreshing :)

Kesan penggunaan shampoo yang kurang sesuai dengan kulit kepala

Marine Essence Shampoo


Marine Essence Shampoo
'makanan' untuk rambut kita supaya sihat dan kuat

Testimoni Marine Essence Shampoo






MARINE ESSENCE BODYWASH







Marine Essence Body Wash ni sesuai untuk yang ada masalah kulit seperti di bawah ni. Lagipun kebanyakan sabun di pasaran banyak mengunakan bahan kimia. Contohnya paraben. 


"5. ParabenBahan ini banyak digunakan pada deodoran dan kosmetik. Ia boleh menyebabkan kemerahan dan kesan pada kulit dan disyaki boleh menyebabkan kanser payudara." 

Link: http://dara.karangkraf.com/chanteq/sanggup-tanggung-risiko-untuk-cantik-1.125151

That's why ramai yang dah bertukar kepada chemical free products. One of the choice with the great price, Marine Essence Body Wash.









Sesuai untuk baby juga. No chemicals

Untuk anak yang ada eczema juga sesuai.


Berbaloi-baloi kan guna Marine Essence range ni. Semuanya selamat & yang penting berkesan. Next I will share about Marine Essence Beauty Bar pula. So stay tune!

For those yang nak try this products boleh contact me okay. Or maybe nak jadi agent at your area pun boleh. Sambil pakai, sambil generate side income. Sekarang kan semuanya naik. Senang jer nak jual, since product yang orang pakai setiap hari :)

Do share this entry with your kawan-kawan & family. Mana tahu they need the products & would benefit them too. 


Thank you for reading this entry :)

Contact me at

+6013-7415271
Email : ainezam2001@yahoo.com

No comments: