Friday, October 3, 2014

Radisson Blu Hotel Shanghai Hong Quan

Assalamualaikum & hello everyone ;)

Today nak share about hotel yang kami stay semasa berada di Shanghai, China.

Sebelum ni ramai yang tanya "betul ke dapat 5 star treatment?"

If you read my previous entry during our trip to London, Paris, Seoul, Gold Coast, then you will get the answer. Yes yes and yes :) Hotel yang company sediakan memang tip top dan tak pernah mengecewakan setakat ini. Alhamdulillah happy sangat.

So this is the hotel :)


Radisson Blu Hotel Shanghai Hong Quan

www.norainezamshah.com
The hotel entrance

www.norainezamshah.com
Looking for our room

Our room. 2008. Nice number right?


A very spacious room and so comfy

From the bathroom. Ahahah yes! Buka tirai then you can see inside out. Hehe. Nice!

Kemas tersusun rapi. Sayang nak usik.


Rindu pula nak stay di sini ;) Kalau honeymoon memang sangat sesuai uolss :)

Coffee and tea. Tapi kami bawa #mineralcoffee lebih sedap dan berkhasiat.

Our luggage. Both besar senang nak submat barang shopping.

Siap ada meja study


Macam mana? Nak ikut our next free trip? U all boleh juga because we started from zero too. Our next destinationis Vienna and Budapest. Siapa nak ikut masih sempat lagi dengan syarat you start now fella :)


Okay, sambung sikit cerita. Dah memang our team The Diamond Circle (TDC) memang dasar tak duduk diam kan. Malam tu after check in and mandi, we all keluar ambil angin Shanghai. Masa ni la nak tengok negara orang kan...


Me and bff CDM Ija yang bertanggungjawab membawa kami suami isteri dan partners pergi trip ke merata tempat. Thanks Ija for your helpful hands. If IJa tak buka peluang pada kami, mungkin sampai sekarang belum merasa nak ke luar negara.


Tunggu bas ke? Hehe


Mostly kedai-kedai di sana tutup around 9.30pm, bersamaan jam 11.30pm di Malaysia kalau nak diikutkan. Walaupun time zone sama, tapi Shanghai siang awal. Subuh at 4.00am. Kalau 6.00 am memang dah terang dah.


I would like to thank my husband sebab banyak bantu dalam bisnes. If beliau tak ikut sekali maka takde la gambar-gambar cantik untuk update blog, Instagram & facebook. To my mentor CDM Shaliza and husband DDM Ridhuan, thank you to both of you. And to my partners Olyn, Jun, Aini, congratulations for qualifying this trip and don't forget our next trip in January 2015 :). Last but least to fellow TDCs, Airin, Rosman, Yong, Kak Siti, Kak Mai, we really enjoy travelling with you guys!


In next entry I will share about our second day yang sangat exciting! We had a river cruise at Huangpu River. Yeay!!


Till then. Thanks for reading :)

No comments: