Wednesday, October 1, 2014

Shanghai Here We Come | The Arrival Story

Alhamdulillah we had safely landed at Pudong International Airport, Shanghai at 10.15 am local time. For information Shanghai time and Malaysia time are the same. Bezanya cuma cuaca. China mengalami 4 musim while Malaysia beriklim khatulistiwa. Ingat tak subjek Geografi? =)


#wefie dalam kapal terbang sesampainya di Pudong International Airport, Shanghai

The airlines

Baggage claim. Our luggage had safely arrived too

We are at Pudong International Airport, Shanghai


Green theme for the first day. Masing-masing dah freshen up so ceria kan kami.

Ready to go!


After settle all the luggage claims, kami dibawa ke restoran halal for lunch since masing-masing pun dah lapar and dah lunch time. Ini yang best bila travel dengan Hai-O. You don't have to worry kat mana nak cari halal food. Company dah arrange semua. Hanya bawa diri dan duit shopping je. Best kan?

Our bus, B1.

Hello Shanghai!

Beautiful structure

Busy Shanghai. High population city

Massage anyone? Hehe

As for food during the trip, tak perlu risau sebab mostly yang sertai trip adalah muslim. So company memang sediakan halal food or restaurant for us to eat. From breakfast until dinner. Senang kan?


The Halal Food  Restaurant

From my observation sepanjang di Shanghai, restoran-restoran halal kebanyakannya berwarna hijau. I mean the signboard. Not sure whether kebetulan atau memang begitu.



The food sudah semestinya Chinese Muslim Food. Siap ada lamb satay tau. Yumsss!!
Fellow Glampreneurs



Gambar food tak sempat nak snap sebab masing-masing kelaparan. Ye lah last makan masa dalam flight kan. Itu pun breakfast at 6.30am.


After lunch, we headed to our first destination in Shanghai which is Oriental Pearl TV Tower


Posing after lunch. Shanghai was windy that time. So memang sesedap rasa nak berjalan.
.
Kasut..kasut..murah-murah saja. Tapi after lunch aunty ni dah bungkus balik rumah dah. So tak dapat beli :)

Geng basikal ;)


Tengok tu. Arrival pun macam-macam cerita kan? Inilah yang best bila travel ramai-ramai dengan geng yang sekepala. Pulak tu kami pergi FREE sahaja. Lagilah syok!


Okay jom ke our next destination, I will share in the next entry ya :)


Thank you for reading!

No comments: