Sunday, November 16, 2014

Angry Bird Park, Komtar JBCC Johor Bahru

Assalamualaikum & hello readers =)


For information, the new Komtar JBCC in Johor Bahru, Johor previously known as Komtar. Orang Johor familiar with Komtar, now they have to call it JBCC or Komtar JBCC :) Dari segi seni bina luaran dan dalaman memang dah totally different. Komtar JBCC is totally in modern design with high end brands including Chanel, Dior and there are Mark and Spencer (M&S) in there. Been there last 2 weeks but not for shopping, for entertaining our kids instead.

Heard that the Angry Bird Park has opened. So we decided to take Izzah & Ifra for having fun in their own world. Well siapa suka main game angry birds? Popular suatu ketika dulu sekitar 2011-2012. Izzah pun suka main angry birds game sampai iPad penuh dengan game tu. Hehe.



Happy girls

Harga tiket masuk adalah RM 60/head. Tak kira dewasa or kanak-kanak. For kids below 3 years macam Ifra, free entrance. Since tak pernah datang sini and we all tak tahu how fun dalam tu, we decided only papa going inside with the kids. Mama shopping hehe.


Games kat bahagian depan. Ada lagu and ada kira-kira..add, substract. Fun game.



Slide!


Owh ya. If u all datang sini bawa stokin siap-siap. Macam we all hari tu tak bawak so kena beli RM 3 sepasang. Huhu.






This one for kids 8 years and above

Boleh main angry birds kat screen besar





Permata hati kami..

Lompat!



Dicelah timbunan batu bata











Macam-macam games dalam tu sampai Izzah Ifra taklarat nak jalan masa nak balik. Masing-masing nak berdukung. Hehe.








Hehe. Banyak gambar kan? Sebab ada kawan minta share gambar. So parents yang belum ada idea nak bawa anak ke mana this coming school holiday, bolehlah bawa ke sini. For us, harga tiket tu worth it jugak lah untuk Izzah and Ifra spend 3 hours dalam tu.

Okay, till then. Next nanti nak pergi legoland waterpark pula. Izzah asyik wirid nak pergi sana je. InsyaAllah nanti kita pergi ya.


Thank you for reading!

No comments: