Sunday, March 15, 2015

Naelofar Hijab | The Trend

Ok now siapa yang belum try these instant shawl?


Nowadays, instant shawls sedang menjadi kegilaan wanita-wanita Malaysia yang berhijab. Sebab apa? Sebab senang sangat. Sarung, kemaskan, pin, siap! And sesuai for those yang baru nak cuba-cuba pakai shawl. Yang dah lama pakai shawl lilit-lilit pun terjebak jugalah.


As for me, instant hijab ni sangat-sangat membantu especially hari yang agak kelam-kabut. Agak-agak bangun lambat tu kan, sarung je instant hijab. So far ada cuba few instant hijab and I found out that Naelofar Hijab Chic and Basic really suits my needs. Chiffon material and flowy effect. That's my requirement.


Talking about hijab, macam-macam jenis dah cuba. Satin silk is on TOP rank of my favorite and chiffon material hijab goes to second place :) Both saya suka sebab mudah nak dibentuk dan digayakan.


Satin silk my favorite

That flowy effect wins my heart!


Okay now, naelofar hijab..











Okay baru ada 3 color plus another one belum sampai ke tanganku. Tambah koleksi lagi lepas ni because very practical. 


Untuk u all yang belum pernah cuba lagi Naelofar Hijab ni boleh la cuba ye. Pastikan anda beli yang original okay. Quality comes with the brand :)





The 6th Anniversary


Ya Allah. Super duper belated entry ni. Ya ampun!

Walau macam mana pun, nak juga update this story.

So it was our 6th wedding anniversary on 7 Feb 2015. Kalau ikut dari zaman cintan cintun, since 2001...so 14 years lebih kurang. Alhamdulillah. Kadang-kadang gaduh, selalu-selalu baik. Hehe.


Initially I planned for a small suprise. Bukan suprise apa pun. Just a cake but this time around tak bagitahu husband yang I ordered a cake. Tapiii saya terlupa nak kawtim dengan our two little so-many-stories-to-tell daughters. Hahaha. Elok je kan papa diorang balik rumah, dekat muka pintu lagi dah tak sabar-sabar nak makan kek. "Papa, tadi ada kawan mama datang hantar kek". LOL!


Tak kisahlah kan. Yang penting bahagia.









Puas makan chocs kan. Daripda cake sampailah ke topping. yumsss.


Kanak-kanak riang excited nak makan cake sampai naik atas meja :)

Comot dah..





Alhamdulillah. Terima kasih buat semua yang mendoakan kebahagiaan kami, hanya Allah yang dapat membalas budi baik kalian.

Happy Annivesary to us. Looking forward for many many years to come. InsyaAllah doakan kebahagiaan kami dunia akhirat. Aamiin...