Tuesday, April 14, 2015

Sanrio Hello Kitty Town | Nusajaya, Johor


Finally we made it to Hello Kitty Town. Yeay!

Hello Kitty Town & Little Big Club is located in Puteri Harbour, Nusajaya Malaysia. Our last time visited Legoland also in Nusajaya, was in 2013 in guess. Hehe. Nama je orang Johor tapi jarang ke sana sebab most of the weekend kami jarang-jarang berada di Johor Bahru.


So nak dijadikan cerita, las week sekolah Izzah ada buat rombongan ke Hello Kitty Town & Little Big Club. Since the trip was on Friday (on our working day), we decided to go ourselves plus we can bring Ifra along. And knowing Izzah, once you said about something, confirm dia akan wirid tak berhenti "bila nak pergi hello kitty...bila nak pergi hello kitty" like 80 times. Haha.

Last saturday, we went there. We had ni idea about the park. Since tak pernah pergi so kita redah je lah.

We are here! Ifra tak boleh fokus dah. Nak turun from stroller..
The tickets


Harga tiket untuk 1 park is RM 80/pax. Free admission for kids below 3 years old. And the good new is..untuk pemegang Mykad, we entitled for a special price RM59/pax. Yeay! Below are the price guide.

Hello Kitty Town 

Normal price : RM 80
Mykad price : RM 59


Little Big Club

Normal price : RM 80
Mykad price : RM 59

Hello Kitty Town + Little Big Club

Normal price : RM 117
Mykad price : RM 91


Since the part closed at 6pm, we decided to explore Hello Kitty Town only.


There's a cafe 
Papa pun nak juga bergambar dengan hello kitty :)

Let see what's inside!

My first impression about this Hello Kitty Town, "wah nice..comel decorationnya." The place not so big compared to the price, it was a bit expensive.

Spinning cup



Our first pitstop. Hello Kitty Black Wonders


So we had mission meyelamatkan hello kitty. Layanje lah kan!



Setiap satu family diberi satu lampu ajaib ni



And then kena jawab 3 questions which I got all wrong. Haha. Doesn't matter anyway. Lol,
 
Next we had to find 5 letters based on the symbol given and make it one word. That word is the password to save hello kitty!

Let's check in!

Our symbol yang bentuk heart tu.

Confirm lah bukan Izzah Ifra yang cari kan. Mestilah papa

Another room yang ada huruf yang dicari






Basically there are 5 rooms for us to find the letters.

We got C-M-G-I-A


So, susun semula the letters and we got M-A-G-I-C! Yeay that's the password!


Dapat certificate menyelamatkan hello kitty. Mission accomplished!

Let's check out

Now jom masuk rumah hello kitty pula. Ready?




Dah ada tetamu. hehe

Excited!













Comel kan? Our girls sangat teruja. Siap cakap nak bilik macam hello kitty. Well girls...



The bedroom


The wardrobe!



Ada cermin selfie hehe

Macam ni punya bathroom, mau tak keluar bilik air budak-budak ni nanti


Comel sesangat!


Lepas masuk rumah hello kitty, kita layan show pula.


Menari sama-sama dengan hello kitty and friends


A giant hello kitty

Next Izzah nak buat cookies and craft pula.




The cookies.memang dah siap bakar. Tinggal nak deco je. Yum yum



Siap! Jom siapa nak makan cookies?


After cookies, time for craft work pula.

Izzah buat hello kitty while Ifra buat burung tu. Haha.Takde nya nak buat. Dia sepahkan aje.



Tadaaa! Siap dah and boleh bawa balik. Best!


Diam tak diam actually 2 jam juga kami kat dalam tu. Okay lah hiburkan hati anak-anak. They had fun that day!







Bila pergi dengan mama papa, of course ada souvenir. Sebenarnya mama yang suka sebab comel sangat. Lunch box tu Izzah guna untuk bawa bekal ke sekolah.



We did asked Izzah which one lebih fun to her? Hello Kitty Town or Angry Bird Park? And she said nak pergi lagi ke Angry Bird Park. Dah banyak kali cakap sebenarnya. We will see markah ujian Izzah nanti okay.

Overall, this Hello Kitty town seronok juga especially if you all ialah peminat hello kitty. At least kalau orang tanya kita dah tahu serba sedikit. 


Thank you for reading! Hope this review useful to those yang ada plan nak pergi je Hello Kitty Town, Nusajaya, Johor.


1 comment:

Nurul Ain Zulkarnaind said...

seronok nya.. suka bilik tido hello kitty tuuu