Sunday, May 10, 2015

Happy Birthday Mom!

To my beloved mom, Asiah Binti Jalil...

3 generasi :)


Happy birthday mak! Semoga mak diberi kesihatan yang baik, dipermudahkan rezeki, happy selalu disamping anak-anak dan cucu tersayang. Terima kasih kerana banyak membantu kami. Doakan kejayaan kami,kejayaan kita bersama. Aamiin..


Fahrin Ahmad Menamatkan Zaman Bujang

Wah tajuk. Senang kata, Fahrin Ahmad jini sudah berumah tangga. Majlis akad nikah beliau dan isterinya, Elena Hani telah berlangsung semalam 9 Mei 2015.

Apa-apa pun tahniah kepada pasangan ini dan semoga ikatan suci yang dibina berkekalan.


elena hani
Happily married :)




Fahrin Ahmad juga merupakan hero filem Pilot Cafe. Ada yang dah tengok cerita Pilot Cafe? Berapa bintang Nora bagi? Hehe. Nanti share ya if you all dah tengok.

Empire Hotel Subang, Subang Jaya | Hotel Review

Last weekend, we had a short gateaway since cuti pun panjang kan. So we decided untuk bawa kids ke Kuala Lumpur and check in hotel. Normally bila bawa kids, we all memang suka try different hotels. Bukan apa, saja nak tengok beza and kids totally tak kisah. Diorang suka je tidur hotel :)

Booking through booking.com, boleh dapat special rate. Less than RM 250 per night. Okay lah kan for 4 star hotel :)

In term of location memang mudah nak cari. Guna waze sangat mudah. And the landmark is Empire Shopping Gallery. So if you can find the shopping mall, definitely you will get Empire Hotel Subang, Subang Jaya.


Picture credit to Google

From google too. The room is so spacious

The wardrobe. Lengkap with iron and ironing board.

Cermin besar untul sefie wefie :)

Masa ni nak pergi dinner. Excited sangat budak berdua ni :)


The corridor. Cantik!

Welcome to Kuala Lumpur!

In term of hospitality pula, memang okay. From the front desk, the trolley facilities and the room service memang efektif. Thumbs up!

In term of foods pula, I prefer other hotel such as Hotel Armada Petaling Jaya with variety of food choice. Macam di Empire Hotel Subang, bila food dah habis they didn't top up or lambat top up I'm not sure.

In overall, we were statisfied with our one night stay at the hotel. A king size bed plus a baby cot plus a spacious room (puas Izzah Ifra berlari), the parking, easy access to the mall..I would recommend this hotel if you have plan for a short gate away with your family.


Before check out, wajib posing dulu. Oh the room interior was nice!


Anak dara ku sudah pandai posing :)

Ifra pun nak jugak

Sisters. Our bundle of joy..

Papa mama. Izzah dah pandai snap picture now. Good job kakak!

Kenapa diorang ni tinggi? Hehe. I have tall daughters :)

After check out, simpan all the luggage dalam kereta and terus having lunch at Teh Tarik Place. By the way, hotel parking is complementary even dah checkout we still can park our car at the hotel car park. Best.


Selfie sebelum turun tangga nak ke mall



After lunch, hubby took the kids to Kidzoona, a playground for kids. Tempatnya tak besar tapi macam-macam ada dalam tu :)


The enjoyed very much!


While hubby and the kids having fun at Kidzoona, mama was having a personal coaching with bakal Diamond Aini Talib. Sambil menyelam minum air namanya. Alhamdulillah we love what we do :)




End of short gateaway :) 

InsyaAllah more hotel reviews to be shared. Stay tuned ya :)

Thank you for reading!
Saturday, May 9, 2015

10 Testimoni Premium Beautiful Terbaru Wajib Tengok!

Assalamualaikum.

Selamat berhujung minggu semua.

Kali ni nak kongsikan pada u all semua testimoni terbaru Premium Beautiful from our team. Kalau nak diikutkan setiap hari ada testimoni baru daripada our team sendiri The Diamond Circle. Bermakna Premium Beautiful korset adalah suatu produk yang high demand!

So if you all jadi Premium Beautiful Agent pun, insyaAllah permintaan sentiasa ada, Tambahan pula tak lama lagi kita akan sambut bulan Ramadhan, masa ni adalah paling sesuai untuk you all mula pakai Premium Beautiful. Sebab kebanyakan kita biasanya berazam nak turunkan berat badan bulan puasa. Tapi end up lagi bertambah-tambah pula kan. Hehe.

Okay, so here they are.


1) First and foremost. Tuan tanah. Seriously memang puas hati dengan Premium Beautiful, being a user since 2010. Terbaik! Tahun 2014 tu my weight was 59 kg. For my height, 59 kg di kira kategori chubby. Tengok muka and lengan dah tahu kan. In 2015, my current weight is 52 kg. Yeay!





2) Next one from my partner Liyana, my Premium Beautiful Expert from Putrajaya. Tengok sendiri transformasi Liyana dalam gambar ni, beliau sendiri menangis kat bucu katil tengok gambar lama. Hehe. Puas hati kan? Premium Beautiful memang the best. Liyana was wearing size XL and currently wearing M size! Banyak tu reduce :)



3) Wanie from Penang, biarpun sentiasa berjubah tetap nampak beza. Wanie is one of our Geng Diet TDC yang betul-betul follow our program. Alhamdulillah it works well. Keep on going  Wanie!



4) This one from our client. Immediate shaping dengan Premium Beautiful. Kalau dah shaping elok macam ni, pakai kurung moden atau kebaya memang tiada masalah.




5) Rosmini, one of our Geng Diet GLAM.Seriously Mini memang jauh beza, Slim sangat dah now. Keep it up dear!



6) This client mula pakai Premium Beautiful selepas bersalin. She lost 9 kg with Premium Beautiful! Berkat pakai Premium Beautiful konsisten, please see her tummy. Kempis dah! Jelas tak you all? So siapa kata lepas bersalin tak perlu jaga penampilan? ;)




7) My partner Nia is also had an amazing transformation with Premium Beautiful. Pakai Premium Beautiful since masa bujang and now dah beranak seorang, makin hot mummy ni. Cantik berseri and muka pun awet muda! Nia is my Premium Beautiful Expert from Kuala Lumpur.




8) Nad from Penang. One of our Geng Diet TDC and Geng Diet GLAM. Jauh beza dulu dan sekarang, And semakin pandai bergaya sebab bila dah kurus, pilihan outfit pun banyak kan? Yang penting turun berat secara sihat. Kepp it up Nad!




9) Yong from Kedah, previously my geng makan now turns to my geng diet. Hehe. Yong pun transform dengan Premium Beautiful. Muka pun kurus dah.





10) Last but not least, sekali lagi tuan tanah. Your Premium Beautiful Expert :) Seriously bila badan semakin ringan, pakai high heels tak rasa sakit. Plus Premium Beautiful helps to support your body and waist.





So apa tunggu lagi kan..cepat-cepat contact me to get your Premium Beautiful! Bulan May ni ada special price for my clients sempena Hari Ibu, Hari Lahir Ibu saya dan Hari Lahir Suami saya. Special sangat :)


Do text me at 013-7415271 or drop an email to ainezam2001@yahoo.com


See ya!

Thank you for reading ;)