Sunday, July 26, 2015

PB Wonders Day 2015 | GLAM

Assalamualaikum & hello everyone.

Entry tertangguh due to technical reasons. By the way, nak share juga cerita ni :)


Hari yang dinanti-nanti dah pun tiba. Yeay!

13 Jun 2015 yang lalu, betempat di Stokis Sahajidah Hai-O Bandar Baru Klang, telah berlansung our PB Wonders Day anjuran Green Leaders Academy Malaysia (GLAM).

Suatu majlis yang sangat bermakna di mana kami himpunkan living testimonies of Premium Beautiful and Set Kurus Bajet dari Geng Diet GLAM. Pertama kali dalam sejarah Sahajidah Hai-O, event seumpama ini diadakan. Seriously we feel proud!

Let me share a little bit about this event.

In October 2014, it was me and another 2 friends trying out the Set Kurus Bajet which contain of Mineral Coffee, Garlic and BV Alfalfa Concentrated. After 3 months of experimenting, we found out that it works! Kira macam jadi tikus makmal selama 3 bulan. Hehe. So from us three, kami tubuhkan pula Geng Diet. Pada masa tu ada dalam 15 orang Geng Diet TDC (nama pada waktu itu).

Boleh read more about our geng diet here..

Testimoni Geng Diet TDC


From left : Yong, Ija & me back in 2013. Waktu ni kami melancong percuma ke Seoul, Korea.


When we found out the easier and healthier way to loose weight and fat, and of couse to become slimmer, in January 2015 we make the Geng Diet even bigger. Lebih ramai yang join sebab ramai nak kurus!

So here comes Geng Diet GLAM. Seramai lebih kurang 30 orang ++ join our Geng Diet and for PB Wonders Day, we choosed Top 12 to represent the living testimonies of Premium Beautiful and Set Kurus Bajet. And alhamdulillah, the event was full house, all are in order. Syukur sangat.


PB Wonders! Our trademark

Sebahagian dari Top 12 before the event started. Our photobooth yang super awesome!


My Geng Diet from Johor, Syikin & Faeza. Since they are my partners, kalau ada appointment confirm kami tak makan desert atau apa-apa food yang high calories. Tagline kami adalah #kuruslagisedap ;)


MY Geng Diet sejak awal lagi, tapi beliau disqualified kerana pregnant. Hehe. Ejoy your journey babe!


Macam-macam aktiviti pada hari tersebut. We had zumba, ada professional coach and lucky draw too!


Zumba beramai-ramai diketuai oleh Diamond Haiqal


Coach Farazul Ramli shared with us senaman ringkas yang boleh dilakukan di rumah. Coach ada juga share cara-cara pemakanan sihat yang mudah diikuti oleh orang Malaysia. Thank you coach!

Bersenam bersama Coach Zul

Seterusnya, Top 12 dipanggil naik ke pentas untuk sesi perkongsian tips dan cara yang telah kami amalkan untuk turunkan berat badan dengan mudah dah konsisten.


Me :)

Rasa macam celebrity kejap. Haha

My Geng Diet yang dah banyak kehilangan berat badan!


Me on stage sharing tips on how I managed to loose 8kg!

Happy semua

Top 12 with Miss Jyann from Hai-O HQ, CDM Shaliza & CDM Naa the GLAM 2015 Project Leads.

Dapat hamper from HQ. Thank you!


So from these Top 12, dipilih pula Top 5 yang mempunyai peratus penurun berat badan paling tinggi.


And from the Top 5, dipilih pula Top 3! Dah macam biggest loser dah. 

Cogratulations to all!!


Syikin & Liyana kongsi tempat sebab peratus penurunan sama. Good job ladies!!



 





Congratulations to Faeza & Hani. Tempat kedua dan ketiga!!



Faeza pakai seluar siapa dulu tu? Hehehe
Hani jauh sangat beza dari masa mula kena dulu. Serious. Keep it up dear!!

Congratulations to Wanie for winning the first prize of this cycle. Wanie tak dapat hadir pada hari tersebut atas masalah kesihatan. Apa-apa pun, great job Wanie!



Testimoni Top 12 yang lain bersama seluar lama masing-masing..


Good bye size 29! Hello size 27 :)

Yong pakai seluar pakngah ke tu?


Ingatkan Nurul bawa kain batik. LOL

Rosmini with her seluar uniform kerja

Masingi-masing jauh berbeza dari dulu. Seronok tengok! Tambah pula bila ada geng lagi mudah.






Next kita layan pula gambar-gambar masa event kelmarin. Deco semua cantik. Thank you to AJK and GLAM Diamonds yang dah bertungkus-lumus dari sebelum, semasa dan selepas majlis.
















Thank you for reading!

Follow our activities at Instagram #PBwonders #SetKurusBajet


No comments: