Monday, July 27, 2015

Trip To Bangkok | Our 9th Free Trip

Assalamualaikum & hello everyone :)

Yes Bangkok. Our next vacation, next free trip with Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM). A fully sponsored trip and 5 star treatment for sure. Alhamdulillah. This gonna be our 9th destination after Guangzhou, London, Paris, Seoul, Gold Coast, Shanghai, Vienna and Budapest.


And yang paling best, belum pun ke Bangkok, angin dah bertiup kencang sangat-sangat. Next desitination will be "the-country-that-I wish-to-go-damn-much" JAPAN! InsyaAllah moga Allah permudahkan urusan kami nanti. Aamiin...


So sebelum ke Bangkok, Thailand nak share sikit our activities and tempat-tempat yang bakal kami lawati nanti.

First and foremost bila travel bersama SHOM, hotel memang terbaik. Kalau pergi sendiri, confirm nak cari budget hotel untuk save cost :) Hehe.


Here is the hotel.

The Berkeley Hotel, Pratunam, Bangkok

pratunam, bangkok



pratunam, bangkok

Look at the spacious room! Seriously can't wait!!


Check out the hotel website here The Berkeley Hotel, Pratunam

Cerita tentang negara Thailand memang terus teringat tomyam & pasar terapung. Antara tarikan utama di sana.




Bila travel bersama SHOM, tak saha kalau tak naik cruise. Nanti kami akan dibawa menyusuri Sungai Chao Phraya & Wat Arun. Yang ni confirm best! Tiba-tiba teringat naik cruise di Budapest. Dengan suhu sejuknya, dengan bercakap keluar wap, rindunya!






Pusat membeli-belah Asiatique. Yang ni pun tak sabar jugak. Jangan ada yang kena azan nanti sebab tak reti-reti nak balik. LOL


bangkok, thailand

Okay, this one will be my first experience. Pasar terapung!

I am pretty sure this trip gonna be fun especially kali ni kami pergi dengan 5 orang lagi rakan kongsi yang qualify sama. Confirm makin meriah nanti. Make sure kita snap picture and record our video di sana nanti okay!


Also do follow #TDCjourneys #TDCinBangkok for more updates from us :))


Nantikan our update dari sana nanti ya. We will be flying to Bangkok from 21st August until 24th August 2015. Doakan trip kami dipermudahkan, selamat pergi dan balik ya.

Thank you for reading!



No comments: