Sunday, August 23, 2015

5 Interesting Facts About Japan



Before we go to Osaka next year, mesti nak tahu juga apakah fakta-fakta menarik tentang negara Jepun kan..Banyak yang menarik! Jom kita tengok..




Owh begitu ye. Jangan pula ada yang masuk dalam phone booth nanti. Hehe


Wah ini sudah bagus! Lagi nikmat makan sushu guna tangan. Yummyyy!!


Macam mana nak waze kalau takde nama jalan? Huhu


Ini makan tido mandi semua bawak phone ye..

Menarik! See you Osaka!!




These only few facts and they have a lot more. Tak sabarnya nak ke Osaka nanti. Percuma pulak tu!!


We are looking for travel partners yang teringin sangat nak Osaka, Japan untuk bersama-sama kami nant. Jom contact me now!!

Alternatif Untuk Baby Jaundice : Bio Velocity Sleep Mate

Assalamualaikum & hi everyone :)

Jaundice atau lebih biasa disebut demam kuning biasanya berlaku pada bayi yang dilahirkan bermula hari ketiga hingga ketujuh selepas kelahiran. Both Izzah Ifra pun kena jaundice masa baby dulu sampai checked in hospital jugalah.

Read more about jaundice here

Dalam masyarakat melayu pelbagai petua yang ada. Pendek kata kalau anak kita kena jaundice, ramai betul doktor yang bagi tips kan. Mengikut pengalaman kami dahulu, kalau baby jaundice ni, paling penting susukan kerap and kalau baby tidur, kejutkan dia. Izzah Ifra dulu dilahirkan dengan bantuan vaccum. Mak mertua (ex-staff nurse) kata, baby kalau lahir dengan bantuan vaccum ni suka tidur. Dia syok sangat tidur, sampai tak nak bangun menyusu. Hehe.

Waktu tu, belum ada lagi Bio Velocity Sleep Mate (BVSM). Kalau ada, confirm dah gunakan untuk baby.


So today nak kongsikan testimoni baby yang terkena jaundice, bacaan berkurang selepas ditidurkan beralaskan BVSM. Sekali lagi diingatkan, BVSM adalah alternatif ye, bukan ubat yang confirm boleh sembuhkan penyakit. If anak anda ada yang terkena jaundice, rujuk juga petua-petua yang disarankan oleh orang yang berpengalaman dan usaha dengan BVSM juga. Kita usaha, Allah jua yang menyembuhkan.






Comel je kan baby newborn :) So if ada yang sedang menunggu kelahiran atau newborn baby anda yang demam kuning, bolehlah cuba BVSM ni ye. Not only for baby malah untuk kegunaan seisi keluarga juga.



Contact me at 013-7415271


Thank you for reading!

10 Testimoni Premium Beautiful Terbaru Wajib Tengok!

Sekali lagi kita bertemu. Cewah!

Kali ni nak share testimoni premium beautiful terbaru, paling baru, yang terhangat di pasaran lah kiranya :)

Kalau ada yang kata premium beautiful ni tak berkesan, atau "tipulah pakai korset je boleh kurus", saya rasa anda dah silap tanggapan. For our team The Diamond Circle (TDC), testimoni premium beautiful ni setiap hari mesti ada update terbaru. Testimoni bukan hanya yang dah berjaya kurus sahaja malah banyak testimoni lain berkenaan kesihatan juga.


So there you go!


1) Pengalaman Puan Faliha from Ipoh, ibu yang bersalin secara c-sect, berpantang dengan memakai Premium Beautiful.




2) Puan Hayati from Melaka. Konsisten pakai Premium Beautiful. In 4 months dah nampak jauh beza!





3) Puan Azlina from Kulai, Johor. Siapa kat sini boleh muat baju bertunang selepas beranak-pinak, sila angkat tangan. Hehe. Puan Azlina kita dah muat baju bertunang beliau setelah beranak 2! Best!





4) Tetamu puji client kita ni. pengantin gorgeous! Gorgeous sebab pakai Premium Beautiful, pakai baju pengantin memang elok terletak. Cantik sangat!





5) Client berumur 40-an. Sangat mementingkan kecantikan & kesihatan. Immediate shaping after sarung Premium Beautiful. Confirm lebih confident.





6) Siapa yang tak suka kalau orang sekeliling puji dah semakin slim after maternity? Confirm suka kan? Client ni ada masalah lebih kurang sama dengan saya iaitu sakit pinggang. Lepas pakai Premium Beautiful, alhamdulillah semakin kurang sakitnya.





7) Lagi testimoni from client yang dah berkurang sakit badannya. Postur badan pun dah semakin elok. Kan dah kata Premium Beautiful bukan hanya untuk kurus :)





8) Puan Aidilla from Johor Bahru. lepas pakai Premium Beautiful, ukur lilit semakin berkurang and size baju bertukar from XL kepada M! Tak ke seronok tu? Aidilla ni anak 4 orang ye. Mesti nak jaga badan juga walau anak 4 orang :)





9) From Intan yang dah semakin mengecil badan dan saiz bajunya after pakai Premium Beautiful. From size L to S! 2 size turun. Confirm baju lama banyak dah longgar gelobos ;)






10) Feedback dari client yang pakai Long Girdle Premium Beautiful. Bantu support peranakan. yes yang ini memang setuju sangat. Peranakan kita hanya ada satu. Kalau dah rosak, tiada gantinya.





As I mentioned earlier, premium beautiful memang banyak sangat kelebihannya jika kita pakai secara konsisten. Lagipun badan kita ni cuma satu dan pinjaman dari Allah. Jadi kita mesti jaga dengan sebaiknya. Kalau berat terlebih pun boleh mudarat juga kan?

As a woman lagilah nak jaga macam-macam luaran dalaman. To be honest Premium Beautiful banyak membantu mengurangkan permasalhan wanita. Contohnya :

- mengurangkan masalah keputihan
- mengurangkan period pain & melancarkan period
- membantu menetapkan kedudukan rahim
- 'memegang' badan kita
- mengurangkan masalah gastrik

Dan banyak lagi. So tak salah rasanya invest untuk badan kita kan? Good things doen't come cheap. It bringd to you quality and benefits yang setimpal. InsyaAllah.



Sahajidah Hai-O Calls Off Bangkok Trip For Distributors

Assalamualaikum & hi all :)

Sepatutnya hari ini adalah hari kedua kami berada di Bangkok. But due to bomb attacked in Bangkok, recently the Company calls it off for our safety reason.








Over 800 entrepreneurs of Sahajidah Hai-O shall participate this trip and the company had spent RM 2 million for the 5 star holiday as an appreciation to the hard works and support by all distributors. For me, hanya Company yang betul-betul kukuh sahaja mampu buat macam ni and even trip ke Bangkok bakal digantikan degan trip yang lain. Rasa bertuah & memang tak salah pilih syarikat untuk bernaung lebih-lebih lagi dalam hal sebegini.

Thank you Sahajidah Hai-O top management for putting our safety on top of everything. And of course syukur kepada Allah kerana kejadian letupan bom tersebut berlaku semasa kami masih di Malaysia. Alhamdulillah...

Friday, August 21, 2015

Premium Beautiful The Best Corset I've Ever Had

Assalamualaikum & hi readers :)

Kali ni rasa terpanggil umtuk kongsi pengalaman sendiri memakai Premium Beautiful sejak tahun 2010 until now and still counting :)

Ada juga yang kata "orang kurus perlu ke pakai premium beautiful corset ni?"

Jawapan saya - PERLU. Sebab Premium Beautiful bukan hanya untuk kurus sahaja malah untuk kesihatan kita juga.

I had a bad sakit pinggang after 6 months of deliver our first daughter, Izzah Ardini. Mungkin disebabkan oleh postur badan yang membongkok and tambahan pula during pregnancy my tummy cenderung ke bawah (if you could imagine it). During pregnancy memang perut saya besar dan menekan bahagian bawah perut. Bila perut besar dan postur badan tak betul-betul tegak, maka urat-urat dan otot di pinggang juga tertarik sama.

Kesannya setiap kali nak bangun dari katil bila bangun pagi, husband kena bantu. Kalau husband takde memang menangis nak bangun sendiri. Sakit sangatlah waktu tu.


Major throwback. 2009. First pregnancy :)


Izzah masa ni umur 2 months ++

Ceritanya suatu hari saya diperkenalkan dengan Premium Beautiful oleh seorang kawan. Asalnya memang nak pakai sebab nak turunkan berat badan. Waktu berat 59kg. Takut ok! Hahah. My post-pregnancy was 54-55 kg macam tu.

And after pakai Premium Beautiful secara konsisten, alhamdulillah sakit pinggang beransur hilang. Terus cakap pada husband, berbaloi sangat beli Premium beautiful ni sebab all in one. Kurus dapat, sakit pinggang pun hilang. Alhamdulillah. Dengan izin Allah, sakit pinggang ku beransur pulih.


One thing bila pakai Premium Beautiful corset ni, postur badan kita akan diperbetulkan. Sangat berbeza dengan pakai pakaian dalam biasa yang hanya cover sahaja. Premium Beautiful istimewa sebab bukan hanya cover tapi protect and hold our body. Jadi kita rasa macam kena peluk setiap masa. Heee.

Premium Beautiful direka bentuk dalam 3 pieces di mana setiap pieces serve different function.










Kalau pakaian dalam biasa, takde support macam ni kan? ;)





Tahun 2011. Basically I got back my post-pregnancy weight and body shape after wearing Premium Beautiful!

Sejak dari tu sehinggalah second pregnancy and selepas deliver anak kedua, setia bersama Premium Beautiful.

Bagusnya bila pakai Premium Beautiful, bila kita rasa korset kita dah ketat, means badan kita dah naik. So cepat-cepatlah kembali ke pangkal jalan. Nak cantik dan sihat kan? mesti ada usaha juga.



Kalau dulu saya hanya pakai Premium Beautiful. Now since kami The Diamond Circle team founded Set Kurus Bajet yang sangat berkesan ni, saya amalkan juga setiap hari. Itu yang boleh turun 8 kg tu! From 59 kg to 51 kg tanpa perlu berlapar dan susah-susah diet.



For me personally, Premium Beautiful is such a worth investment for our body especially women. kepada yang dah ada Premium Beautiful tu, silalah pakai secara konsisten. kepada yang belum ada tu, boleh contact me to get your Premium Beautiful dengan haga promosi.





Kalau dapat body shape macam ni dengan hanya pakai Premium Beautiful & amalkan Set Kurus Bajet, agak-agak berbaloi tak? :) My current weight now is 51-52 kg :) and I am  a mom of two kids. So siapa kata mommies tak boleh jaga badan? ;)

To all women out there, masih belum terlambat untuk anda memiliki Premium Beautiful dan menjaga kesihatan dan kecantikan badan. Mula sekarang supaya kita puas hati dengan hasilnya. Now tengah ada promosi yang sangat menjimatkan. Korset dapat, extra cash pun dapat. Berbaloi sangat!




Contact me okay? See you!

Thank you for reading.

Free Holiday To Osaka, Japan!

Assalamualaikum & hi readers..

Ya Allah!! Excitednya saya!!!


Memang dah pasang azam nak ke Jepun tahun 2015 atau 2016. Everyday I keep repeating to myself and my husband (of course), I wanna go to Japan! I wanna go to Japan!! Agaknya dah lali telinga suamiku itu. Haha. Seriously teringin sangat-sangat sebab suka tengok gambar-gambar yang kawan upload and kalau ada cerita Jepun, daku memang masuk dalam TV sekali.

If you all tengok Astro Ria, ada rancangan Jejak Jepun bersama Zizan Razak. I never missed that slot tau. Sebab nak sangat ke Jepun. Specifically Tokyo sebab nak bawa anak-anak ke Disneyland & Disney Sea.


Alhamdulillah, dalam pada tu, baru-baru ni Sahajidah Hai-O umumkan yang our next destination gonna be Osaka, Japan..masa tu juga hatiku dan sampai Osaka. Ini memang tak tipu punya. The trip that I've been waited for sooooo long!! And rupanya bukan saya sahaja yang excited malah rakan-rakan kongsi semua pun excited sama. Tak ramai yang dah sampai ke Jepun, kalau nak pergi sendiri pun confirm memerlukan bajet yang besar. So ini kali dapat pergi FREE..siapa yang tak nak kan!!


Tak sabar nak buat semua ni tau!



Once dapat tahu je about Osaka trip, terus google about Osaka & Japan laju-laju. Antaranya 10 things to do in Osaka. Oh em geee tak sabarnya!!!

U all nak pergi sekali? Boleh sangat tau sebab pakej baru je bermula. And nanti kita boleh buat all these 10 things sama-sama. Lagi meriah!!







Hai..kami dah sampai Osaka!

One thing if you wanna achieve something, do visualize yourself in that situation. Everyday! Yes everyday! Motivate yourself. Best gila kot pergi Osaka ni!


Osaka Ikimasho bermaksud let's go to Osaka together :)



Tak sabar nak lompat bintang di sini with all business partners and YOU. yes YOU who are reading this now!

Osaka castle. Cantiknya Subhanallah!

 Read more about Osaka Castle here


Osaka view at night. Yang bulat tu namanya Tempozan Ferris Wheel.


Teruja tak uolss? Kalau belum pernah sampai ke Osaka, memang wajib ikut kami kali ni. Trip dengan Sahajidah Hai-O memang terbaik. 5 start treatment, you don't need to worry about accomodation, transportation, food, place to visit and eve our safety being well arranged by the company. Memang tak salah pilih company untuk kami bernaung.


Kemana leader pergi, ke situ juga daku pergi. Wajib follow rapat-rapat!


Antara partners yang dah sampai Osaka bersama saya. Again, visualize yourself!


Do contact one of them to join our FREE holiday to Osaka yeah!!


Faliha from Ipoh, Perak.
Contact Number : 017-2824779




Shikin from Kuala Lumpur.
Contact number :  012-3360482



Aini from Bangi, Selangor.
Contact number : 019-2264262




Olyn from Kuala Lumpur.
Contact number : 016-3542963







Shopiah from Kelana Jaya,
Contact number : 017-3841716






Suhaili from Sungai Buloh, Selangor
Contact number : 012-6842560







Syikin Sallleh from Johor Bahru, Johor.
Contact number : 013-7220143





Azlina from Kulai, Johor
Contact number : 012-6774383






Ira Zainal from Johor Bahru, Johor
Contact number : 012-7307047






So..jom siapa lagi nak ikut melancong ke Osaka secara PERCUMA?

Contact me okay!



Nanti kita boleh pakai kimono ramai-ramai. Heee best!!


Reach me at :

Call/text/whatsapp : 013-7415271
Facebook : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah
Email : ainezam2001@yahoo.com

See you!

Open House Raya 2015

Assalamualaikum & hi everyone :)


Apa khabar u all semua? Hope semua dalam keadaan sihat hendaknya ya.

Bulan Syawal dah pun berlalu meninggalkan kita. Cepat betul masa berlalu kan? Apa-apapun semoga kita semua tidak Lebar-an raya lepas. Hehe. Yang mana dah rasa melebar tu, perlu sangat dah pakai Premium Beautiful & consume Set Kurus Bajet :)

Okay, nak kongsi sikit kisah Open House Raya kami minggu lepas. Betul-betul penutup raya :) Pada kami, open house adalah salah satu cara untuk kami kongsi rezeki dengan orang lain. Kalau kita ada rezeki lebih, elok kita kongsi sama-sama kan. Lagipun, tetamu tu kan pembawa rezeki pada tuan rumah :)

Alhamdulillah tahun ni kiranya kali kedua kami hosting an open house. Menu ada sedikit berbeza dari tahun lepas. Tapi the delicious rondang nismilan memang tak boleh tinggallah. Dah mertua den orang nogori, maka rendang negeri sembilan is wajib. Hehe.

Rondang nismilan in the making. Yes, rendang orang nogori memang mewah dengan serai :)

Next menu is Sup Gear Box. Haaa ini peminat kambing confirm suka! Antara menu paling laju kena topup during that day. Alhamdulilla tetamu suka :) This menu was a brilliant idea of my father in law. Makan sup gearbox dengan roti. pergh!



Not an easy prepartion but worth.

Ni pula kari dagng untuk dimakan bersama roti jala.


Roti untuk makan dengan sup, rendang, ketupat

We also had laksa johor. barulah Johor! Yummsss. And the bihun goreng singapore.

Ketupat, rendang nismilan

Hot box of Gearbox Soup!

Roti jala, fruits, cakes, brownies

Dadih royal yang sangat sedap sampai tuan rumah tak sempat rasa. hehe. Takpe bagi tetamu kenyang dulu ;)


And this. Fruit cake by my mom and the susun atur also by my mom. Thank you mak! Sungguh kemas susunannya. kek lapis Sarawak diterbangkan khas dari Sarawak. Wah gitu!


Itulah antara food yang kami sajikan pada hari tersebut. Alhamdulillah tetamu semua kata food sedap-sedap. Rosak diet. Heee.



















Sekitar majlis open house kami. Thank you for coming to all guests. Yang mana tak sempat nak snap gambar tu, mohon maaf ye. Ramai tetamu yang hadir, tuan rumah tak menang tangan. Hehe. Apa-apa pun kami bersyukur sebab makanan semua cukup untuk tetamu. Anggaran dalam 100 orang hadir masa tu..ya Allah syukur sangat!


Kepada yang bertungkus-lumus menjayakan open house kami : Mak & ayah both, uwan, adaik-beradik, saudara mara terima kasih diucapkan. hanya Allah dapat membalas jasa baik kalian.


InsyaAllah bertemu lagi kita di open house tahun hadapan, jika diizinkan Allah. Ada rezeki kita kongsi sama-sama ye.

Harapan kami agar anda semua mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga serta dikurniakan rezeki yang melimpah dan berkat. Semiga kita semua berada dalam golongan orang-orang yang kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. Aaamiin..


Thank you for reading :)