Sunday, August 23, 2015

Alternatif Untuk Baby Jaundice : Bio Velocity Sleep Mate

Assalamualaikum & hi everyone :)

Jaundice atau lebih biasa disebut demam kuning biasanya berlaku pada bayi yang dilahirkan bermula hari ketiga hingga ketujuh selepas kelahiran. Both Izzah Ifra pun kena jaundice masa baby dulu sampai checked in hospital jugalah.

Read more about jaundice here

Dalam masyarakat melayu pelbagai petua yang ada. Pendek kata kalau anak kita kena jaundice, ramai betul doktor yang bagi tips kan. Mengikut pengalaman kami dahulu, kalau baby jaundice ni, paling penting susukan kerap and kalau baby tidur, kejutkan dia. Izzah Ifra dulu dilahirkan dengan bantuan vaccum. Mak mertua (ex-staff nurse) kata, baby kalau lahir dengan bantuan vaccum ni suka tidur. Dia syok sangat tidur, sampai tak nak bangun menyusu. Hehe.

Waktu tu, belum ada lagi Bio Velocity Sleep Mate (BVSM). Kalau ada, confirm dah gunakan untuk baby.


So today nak kongsikan testimoni baby yang terkena jaundice, bacaan berkurang selepas ditidurkan beralaskan BVSM. Sekali lagi diingatkan, BVSM adalah alternatif ye, bukan ubat yang confirm boleh sembuhkan penyakit. If anak anda ada yang terkena jaundice, rujuk juga petua-petua yang disarankan oleh orang yang berpengalaman dan usaha dengan BVSM juga. Kita usaha, Allah jua yang menyembuhkan.






Comel je kan baby newborn :) So if ada yang sedang menunggu kelahiran atau newborn baby anda yang demam kuning, bolehlah cuba BVSM ni ye. Not only for baby malah untuk kegunaan seisi keluarga juga.



Contact me at 013-7415271


Thank you for reading!

No comments: