Friday, August 21, 2015

Open House Raya 2015

Assalamualaikum & hi everyone :)


Apa khabar u all semua? Hope semua dalam keadaan sihat hendaknya ya.

Bulan Syawal dah pun berlalu meninggalkan kita. Cepat betul masa berlalu kan? Apa-apapun semoga kita semua tidak Lebar-an raya lepas. Hehe. Yang mana dah rasa melebar tu, perlu sangat dah pakai Premium Beautiful & consume Set Kurus Bajet :)

Okay, nak kongsi sikit kisah Open House Raya kami minggu lepas. Betul-betul penutup raya :) Pada kami, open house adalah salah satu cara untuk kami kongsi rezeki dengan orang lain. Kalau kita ada rezeki lebih, elok kita kongsi sama-sama kan. Lagipun, tetamu tu kan pembawa rezeki pada tuan rumah :)

Alhamdulillah tahun ni kiranya kali kedua kami hosting an open house. Menu ada sedikit berbeza dari tahun lepas. Tapi the delicious rondang nismilan memang tak boleh tinggallah. Dah mertua den orang nogori, maka rendang negeri sembilan is wajib. Hehe.

Rondang nismilan in the making. Yes, rendang orang nogori memang mewah dengan serai :)

Next menu is Sup Gear Box. Haaa ini peminat kambing confirm suka! Antara menu paling laju kena topup during that day. Alhamdulilla tetamu suka :) This menu was a brilliant idea of my father in law. Makan sup gearbox dengan roti. pergh!



Not an easy prepartion but worth.

Ni pula kari dagng untuk dimakan bersama roti jala.


Roti untuk makan dengan sup, rendang, ketupat

We also had laksa johor. barulah Johor! Yummsss. And the bihun goreng singapore.

Ketupat, rendang nismilan

Hot box of Gearbox Soup!

Roti jala, fruits, cakes, brownies

Dadih royal yang sangat sedap sampai tuan rumah tak sempat rasa. hehe. Takpe bagi tetamu kenyang dulu ;)


And this. Fruit cake by my mom and the susun atur also by my mom. Thank you mak! Sungguh kemas susunannya. kek lapis Sarawak diterbangkan khas dari Sarawak. Wah gitu!


Itulah antara food yang kami sajikan pada hari tersebut. Alhamdulillah tetamu semua kata food sedap-sedap. Rosak diet. Heee.



















Sekitar majlis open house kami. Thank you for coming to all guests. Yang mana tak sempat nak snap gambar tu, mohon maaf ye. Ramai tetamu yang hadir, tuan rumah tak menang tangan. Hehe. Apa-apa pun kami bersyukur sebab makanan semua cukup untuk tetamu. Anggaran dalam 100 orang hadir masa tu..ya Allah syukur sangat!


Kepada yang bertungkus-lumus menjayakan open house kami : Mak & ayah both, uwan, adaik-beradik, saudara mara terima kasih diucapkan. hanya Allah dapat membalas jasa baik kalian.


InsyaAllah bertemu lagi kita di open house tahun hadapan, jika diizinkan Allah. Ada rezeki kita kongsi sama-sama ye.

Harapan kami agar anda semua mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga serta dikurniakan rezeki yang melimpah dan berkat. Semiga kita semua berada dalam golongan orang-orang yang kaya dan berjaya di dunia dan akhirat. Aaamiin..


Thank you for reading :)


No comments: