Tuesday, October 13, 2015

Crown Diamond Manager | Achievement of RM 2 Million Sales!

Assalamualaikum & hello everyone ;)

Alhamdulillah baru berkesempatan nak berkongsi cerita tentang pencapaian terbaru dalam bisnes dan juga untuk diri sendiri. After almost 4 years of hard work, sacrifice, laughter and tears..30th September 2015 marked as the day I officially achieved the highest rank in business as Crown Diamond Manager. Syukur alhamdulillah. Pangkat tertinggi dalam bisnes bersama Sahajidah Hai-O (SHOM). Now I am officially Crown Diamond Manager Norain Mohd Nizar :)

Untuk mencapai pangkat Crown Diamond Manager dalam Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM), seorang usahawan perlu mencapai minimum cumulative point value 2,000,000 dan mempunyai sekurang-kurangnya seorang Double Diamond Manager di dalam team. Seronoknya bisnes dengan SHOM dan The Diamond Circle (TDC) kami buat bisnes secara berkumpulan. Apabila buat dalam kumpulan, kita tidak keseorangan dan paling bagus ialah kita akan lahirkan seramai yang boleh leaders dalam kumpulan jadi tiada istilah goyang kaki dalam kamus hidup kami.

Kalau orang tanya apa perasaan saya of course tersangat gembira dan pada masa yang sama ada rasa sebak juga. Sebak sebab mengenangkan pahit manis perjalanan bisnes dan impian yang saya pegang dari awal bisnes sudah pun tercapai. Teruja, gembira, rasa lapang dada dan tak sabar nak meneruskan perjuangan seterusnya!





" Bismillahirrahmanirrahim..

Syukur Alhamdulillah. From day one in this field, I knew my moment will come. And today is the day, 30 September 2015 marked as the day I achieved the highest level in Business. A special thank you note to my dearest husband @mohdezamshah for the trust, support, sacrifice, everything! My parents for your doa, Izzah Ifra, brothers and sisters, family members, my bff mentor & leader CDM @shalizaaziz for guidence & continous support, dearest business partners for your trust and believe in me, my #thediamondcircle family for the friendship, everyone who support me directly or indirectly.

This is just the beginning of achieving another level towards financial and time freedom. Thank you again..pray for my success together with the team. InsyaAllah. Aamiin..."



My short thank you note that I've posted on my Facebook and Instagram account on that day. 

Semasa menaip entry ni memang rasa sebak sebab apa yang saya dan team lalui untuk sampai ke tahap ini adalah pengalaman yang tak dapat dibeli di mana-mana. Priceless. I never imagine myself to be a leader, the real Team Leader until I did it step by step. Berkat tunjuk ajar dari mentor yang hebat, juga sokongan padu daripada suami dan keluarga, juga rakan-rakan kongsi yang beri kepercayaan kepada saya..here I am. Your dedicated business mentor!





I should thank this man, because he always knew his role in every situation. Changing the way I see things whether its good or bad, thinking from different perspective and reminding me for always keep humble and inspire people to become a better person...

Suami saya. Sumber kekuatan saya untuk meneruskan perjuangan dan pada masa yang sama beliau juga berjuang untuk memberi yang terbaik untuk kami sekeluarga. Pengorbanan, penat lelah tak usah cakap. Hanya Allah yang tahu. Sejak 2012 mula bisnes hingga sekarang tak pernah merungut, very supportive and understanding. Pada kami dalam perkahwinan should ada persefahaman, tolak ansur dan masing-masing jalankan tanggungjawab yang sepatutnya. I'm so proud of him because he is not only giving me a morale support, he is also involve in business and our team expansion. Banyak menyumbangkan idea, motivasi and even our partners dah anggap beliau macam bapak dalam bisnes. Thank you Sayang for everything. I love you till jannah.




Anak-anak. Back in 2013. Izzah was 3 years ++ and Ifra was nearly 1 year. Merekalah yang menjadi penguat semangat untuk kami terus berjuang untuk kehidupan yang lebih baik. Bukanlah kata kehidupan pada masa tu susah, tapi kami fikir jauh. 3 years from now, 5 years from now, what we gonna be?

As a mom, semestinya saya impikan untuk membesarkan anak-anak sendiri, bekerja dari rumah dan paling penting ada income setiap bulan. Bekerja sebagai engineer menuntut masa bekerja yang fixed 8 jam sehari. Selalunya lebih dari 8 jam. Banyak masa dihabiskan di tempat kerja berbanding di rumah bersama anak-anak dan keluarga. Itu belum campur kalau outstation. Keluar awal pagi sampai rumah dah gelap jam 8 malam. Uruskan kerja-kerja rumah, then masa untuk keluarga hanya ada kurang 2 jam.

Sebab tu saya nekad untuk buat bisnes dengan SHOM dan team The Diamond Circle (TDC) sehingga berjaya. Alhamdulillah impian saya semakin menjadi kenyataan. Bekerja 8 jam sehari vs bekerja 3 jam sehari tapi boleh dapat income lebih, sudah tentu saya pilih yang 3 jam sehari. Quality time bersama keluarga pun makin banyak.

I share my simple visualization of my dream and I hold to this dream until I achieve it.

"Bayangkan hantar & ambil anak sekolah, urus anak-anak &suami, working in flexible time, every month income minimum RM 10,000."


2015 - Izzah & Ifra

Anak-anak cepat membesar. Now Izzah dah 6 years old and Ifra 3 years old. How time flies. Begitu juga pencapaian demi pencapaian yang kami capai. Actually masa anak-anak masih kecil masa yang paling sesuai untuk mulakan sesuatu untuk tambah income keluarga. Sebab bila mereka meningkat remaja, mereka sangat perlukan kita. Kalau waktu tu baru nak mulakan, masa dengan anak-anak akan terbatas. Alhamdulillah anak-anak biarpun kecil tetapi sangat memahami. Kami sentiasa amalkan berutahu perkara yang betul. Contoh kalau nak keluar for business, kami akan cakap "mama nak pergi bisnes. Atau mama papa nak pergi bisnes".Sampaikan Ifra yang kecil tu dah pandai tiru gaya mama nak pergi bisnes. Hehe.

Seterusnya my parents and parents in law yang sangat banyak membantu kami. Tolong jaga cucu-cucu yang meningkat naik ni. Sangat menyokong dan sentiasa mendoakan agar usaha kami dipermudahkan oleh Allah. Terima kasih mak dan ayah atas segala bantuan yang dihulurkan dengan ikhlas. InsyaAllah apa yang kami capai sama-sama kita merasa. Kepada adik-beradik, terima kasih juga kerana menyokong kami secara langsung atau tidak.




My mentor, my leader CDM Shaliza Aziz. Tengok gambar kami sebenarnya penuh dengan 1001 kisah suka duka. Alhamdulillah bisnes ni menemukan kami semula. Dari tak kenal rapat now dah macam adik-beradik. Kami sama-sama mula bisnes,sama-sama raikan pencapaian each other, sama-sama bangunkan TDC sehingga sekarang. Allah bagi kita rezeki dalam pelbagai bentuk. Allah bagi saya rezeki dalam bentuk kawan yang sanggup membimbing saya hingga berjaya. Bukan saya seorang tapi seluruh team The Diamond Circle and my business partners too. Tak lokek ilmu, sentiasa ada strategi baru, sayang semua team members macam adik-beradik sendiri dan itulah istimewanya kami TDC. Ukhwah macam adik-beradik biarpun ada yang tak pernah kenal pun sebelum ni.

Dengan peluang yang Ija bawa, alhamdulillah saya dan suami dapat melancong ke 9 buah negara secara percuma! Honeymoon free!! Bermula dengan angan-angan nak melancong ke luar negara, satu persatu impian dipenuhi. Guangzhou, London, Paris, Seoul, Gold Coast, Shanghai, Vienna, Budapest, Vietnam and next Osaka, Kobe & Kyoto! Dengan peluang yang Ija bawa juga, dapat kami keluarkan potensi diri disamping gandakan income setiap bulan. Thank you Ija for your continous support and guidance to us. Semoga ikatan persahabatan kita bertambah kuat dan sampai bila-bila susah senang bersama.






The team. My strentgh. My passion. Next turn u all pula! Thank you for giving me an opportunity to lead and guide all of you. InsyaAllah your time will come very soon!!




Business partners are not only partners. They are part of my life.


The Diamond Circle Team. All for one, one for all!



And thank you for the celebration, meaningful celebration at our training center last 3rd October 2015.


First time beri ucapan as a CDM



Cake by Juliana Jalil. #bilajjbaking







My Double Diamond Syikin Salleh, also naik pangkat sama-sama. Seronok! Siapa yang kata MLM ni kayakan orang atas memang tak tepat ;). Congrats Syikin! Nanti kita story di entry lain ya.




My beautiful ladies.

Kekakak kawasan Selatan, Central dan Utara.


GLAM team yang always support each other.


Syukur kepada Allah. Pencapaian demi pencapaian diperoleh hasil usaha yang berterusan, rezeki yang luas diberikan oleh Allah. InsyaAllah 2 bulan lagi impian saya untuk menjadi fulltime mumpreneur bakal menjadi kenyataan.




Hard decision to make. However it is one of my dream to work in flexible time, have more time with family & multiplying income working from home.

A new beginning to achieve another great milestone in life. Doakan urusan saya sekeluarga dipermudahkan. Aamiin...

Towards time & financial freedom. 


FROM ENGINEER TO MUMPRENEUR


It is not only about business (making money), it's about life transformation...


Sekali lagi terima kasih buat semua yag menyokong saya secara langsung atau tak langsung. Pencapaian CDM bukanlah suatu titik akhir, sebenarnya permulaan baru bagi saya. Semoga dengan pencapaian ini dapat memberi inspirasi kepada parents di luar sana untuk lakukan sesuatu yang lebih baik demi masa depan yang lebih meyakinkan.


Jikalau anda ada impian yang sama, jangan malu dan segan. Cepat-cepat contact saya dan kita mulakan your journey to success :) Berdamping dengan orang yang berjaya, secara automatik kita terpaksa berjaya juga.


Till then, kita jumpa di puncak kejayaan!




No comments: