Tuesday, October 13, 2015

Premium Beautiful Expert Life Transformation

Assalamualaikum & hello everyone ;)

Salam Ma'al Hijrah untuk semua muslimin muslimat. Selamat menutup buku lama dan buka buku baru :) Mudah-mudahan amalan kita diterima oleh Allah. Aamiin..


So today, bersempena tahun baru ni nak share sikit about life transformation. If you have read my previous entry, I did mentioned "it is not only about business (making money), it's about life transformation"

So here I wanna share some life transformation, from no one to a better one.





This is me and my mentor CDM Shaliza Aziz. Tahun 2012 kami sama-sama baru dalam bisnes. Waktu tu mentah sangat dalam bisnes. Make up pun tak pandai lagi nak cari make up artis. Hehe. Baju? Beli yang ready to wear je. Time goes by, we improved ourselves in term of knowledge, skills, leadership and also appearance. Tak pernah terfikir nak tempah dress dengan designer..alhamdulillah ada rezeki lebih from business dapat merasa pakai baju designer. Custom made untuk diri kita sahaja. Best!



2011 - our weekend activities. Selalu juga ke Kuala Lumpur untuk jalan-jalan makan angin, shopping. Waktu tu dress up pun sempoi je. Iyelah kan for weekend activities both of us memang very simple. Now, kerap juga travel JB-KL atas urusan business expansion. Bezanya kali ni, travel untuk generate more income. And penampilan juga dah berbeza. We still as simple as before but we keep it clean and smart :)


Not only me, my partners also had their own transformation!




From top left : Faeza, Olyn, Nia, Syikin, Faliha, Ira.

Cuba tengok gambar lama masing-masing. Ya ampun! masing-masing tergelak tengok gambar lama. Sejak jadi Premium Beautiful Expert, masing-masing terus jadi lebih muda dan yakin bergaya. Syabas u all! Premium Beautiful business really transform your life, right?



From top left : Shikin, Suhaili, Diana, Juliana, Eida, Hartini

Yang ini pun sama. Ada yang dulu berani pakai baju kurung je sebab confirm dapat sorok lemak. Hehe. Now makin upgrade penampilan dan keyakinan diri masing-masing.




This one paling legend!!! Ya Allah macam mana si Faeza boleh korek gambar atas tu. Nak nagis tengok!! Gambar atas tu tahun 2012. I was Diamond Sales Manager & pregnant. Syikin was Senior Sales Manager and Faeza was Sales Manager. Selain dari penampilan berbeza, I feel blessed with this friendship. Daripada tak kenal each other, now makin rapat. Alhamdulillah I have these ladies in my life as a business partners and friends. Love you ladies!

Boleh nampak how this business merapatkan ukhwah antara satu sama lain. In our team The Diamond Circle (TDC) bonding is the most important thing. We care about each other like a family, we help each other in business..

Selain daripada transformasi dari segi penampilan, dari bisnes ni saya nampak banyak perubahan. Dari seorang yang tak yakin kepada lebih yakin pada diri sendiri, dari tak minat buat bisnes sampai jatuh cinta dengan bisnes, dari tak pandai buat marketing boleh jadi pandai sebab semua diajar, dari income biasa-biasa kepada income luar biasa, dari tak pernah bercakap depan audience alhamdulillah now dah berani dan biasa bercakap depan orang ramai. Alhamdulillah. In network marketing business, we develop and polish human capabilities.

 

My gorgeous ladies. Trust me, mereka pun tak pernah terfikir nak pandai bergaya macam ni. We came from various background, tak menjadi masalah kerana bisnes ni untuk semua. No such thing as low class business as this business had opened wide opportunity for everyone to earn more and achieve more! Unlimited, no quota at all.


So if you wanna transform your life, you better start now. Be my next protege and I'll bring you to the TOP!






Start your new journey towards a better future. We never know what's going to happen in the near future so better be ready from now.


See you and thank you for reading!


No comments: