Thursday, January 21, 2016

Life As A Mumpreneur

Assalamualaikum & hello everyone.

Today dah hari ke 21 bulan Januari 2016. Baru ni berkesempatan nak kongsi cerita baru tahun 2016.

1 Januari 2016, I am officially living my dream as a MUMPRENEUR. Impian yang diidamkan sejak 4 tahun lepas, pada ketika itu our first daughter baru berusia 2 tahun lebih dan sekarang dah pun masuk darjah 1. Time flies! Alhamdulillah bermula dengan langkah pertama 4 tahun lepas dan sedikit keberanian memulakan perniagaan bersama Sahajidah Hai-O (SHOM) and of course my mentor CDM Shaliza Aziz.

From an engineer to an entrepreneur, dua bidang yang berbeza, kepuasan juga berbeza apabila kita mencapai sesuatu.

Kalau dulu pagi-pagi rushing nak bersiap ke office, hantar anak ke rumah babysitter and the terus ke office. Before 8.00 am dah kena palm print. Hehe. Balik kerja around 6.00pm, ambil anak and sampai rumah dah dekat maghrib. Begitulah rutin setiap hari. Malam pula fully utilized for business appointment.

Now my routine totally changed. Sebelum subuh dah bangun & siapkan bekal for Izzah & Mr husband. Siap-siapkan Izzah for school..6.45am dah keluar rumah sebab Izzah perlu sampai sekolah before 7.00 am. Biar awal so tak rushing sangat and mood anak pun sentiasa baik.




After settle Izzah, then time untuk mr husband keluar bekerja pula. His breakfast box memang wajib setiap hari sebab beliau taknak singgah-singgah beli breakfast. Nak terus masuk office.

Last but not least my cheeky Ifra. Siap-siap beg & bekal dia untuk ke rumah babysitter. Kalau dulu super rushing nak hantar both Izzah and Ifra ke rumah babysitter, now no more. Biasanya 8.00am baru keluar rumah.





Eh kata duduk rumah tapi kenapa hantar anak ke babysitter?
Haaa itu yang silap tu.


I am changing my profession to an Entrepreneur. Or should we call it Work At Home Mom. Bila ada pembantu, mudah sikit kerja kita. Kalau hari ada appointment & urusan stokis, biasanya saya akan keluar around 10.00am. I am blessed because I can manage my on schedule and meetings. Masa yang cukup untuk urusan stokis & coaching rakan kongsi, meeting with clients, fikir strategi untuk team dan macam-macam lagi yang selama ini tak dapat nak buat dengan tenang.




Breakfast meeting with my Diamonds yang juga Mumpreneur from Johor. DDM Syikin & DSM Faeza.










Di samping itu, nak coaching Diamonds and partners yang di luar Johor pun mudah. Banyak masa boleh spend with them. So far I have 7 Diamonds in my team and hundreds of next Diamonds and Premium Beautiful Experts. My aim is to see they achieve what they aim for. InsyaAllah semoga Allah permudahkan jalan untuk kita semua capai kejayaan dunia akhirat.

Tengah hari pula jemput Izzah from school, lunch and get ready for sekolah agama. Kalau takde appointment pagi, sempat masak for lunch juga. Nikmatnya tak terkata. This is my aim. Once Izzah masuk sekolah memang nak uruskan dia sendiri. Alhamdulillah dah pun jadi kenyataan. Next turn Ifra pula bersekolah.




With this business, I can have both. Family and business. More quality time with family and yet still earning more than my salary working 8 hours/day.

With flexible working hours, only 2-3 hours per day tapi boleh dapat income 5 angka sebulan. Sounds great?

And not only that, macam-macam benefit kita boleh dapat dengan berniaga bersama The Diamond Circle & SHOM antaranya


  • Melancong dengan pakej 5 BINTANG secara PERCUMA
  • Monthly Bonus 4-5-6 angka (with bonus slip)
  • Tabung kereta
  • Bonus payout 67%
  • Extra Bonus
  • Strong support from company & team
  • Everyone has an equal chance to SUCCEED


Alhamdulillah. Syukur kepada Allah kerana memudahkan jalan & membuka ruang seluas-luasnya untuk berniaga. Rezeki Allah ni amat luas. Jadi tak perlulah kita takut nak berniaga kerana 9/10 rezeki adalah dan dari perniagaan.

So if f you are a mom, or even single, I have an opportunity to offer. Imagine in 3 years you could have the freedom that you wanted so bad. No stress, managing your own work, have ample time to manage your own things, no more 8 hours working per day, but yet YOU CAN STILL EARN unlimited income!


You just have to contact me ☎ 013-7415271

No comments: