Sunday, April 17, 2016

Diamond Night 2016 | The Pre-Award Story

Assalamualaikum & selamat berhujung minggu semua :)

Semoga sihat-sihat hendaknya ya.

Lebih kurang 6 hari sahaja lagi, our second biggest event in business with Sahajidah Hai-O Marketing Sdn Bhd (SHOM) akan berlangsung. Sebuah acara gilang-gemilang yang akan mengiktiraf usahawan-usahawan hebat yang bergelar Double Diamond Manager, Diamond Sales Manager & Carfund Achievers!!

For sure yang bakal naik pentas nanti tengah berdebar-debar kan..

My turn for these Diamond Award was back in 2013 & 2014. Alhamdulillah apa yang mentor saya capai, saya pun capai perkara yang sama.

So tahun ini, kami bakal meraikan 3 orang business partners yang qualify dengan cemerlang RM 720,000 sales and RM 180,000 sales. Bisnes ini sebenarnya mudah kalau kita bulat hati untuk duplicate. Bukan orang atas je dapat, yang sebetulnya...SIAPA BUAT DIA DAPAT :)




The event will be held at Putrajaya International Convention Centre (PICC). Wow! This going to be awesome!!




Both my Double Diamond Managers bakal menerima award masing-masing di atas pencapaian cemerlang mereka bersama kumpulan. Alhamdulillah. Sebak pun ada bila tengok both of them makin lama makin menjadi-jadi dalam bisnes. Kedua-duanya mudah dibimbing, bulat hati, so senang nak bentuk mereka.

Double Diamond Manager Syikin Salleh merupakan seorang ex-banker, now a fulltime mumpreneur with flexible working hours. Beliau meletakkan jawatan sebagai banker kerana kekurangan masa bersama keluarga ditambah pula dengan bebanan kerja yang tak pernah habis. Ingat dulu Syikin cerita, keluar rumah pagi sebelum 7.00 am, balik kerja pula mesti selepas 7.00 pm. Sampai rumah confirm hari dah gelap! Pada masa tu anak baru seorang, kesian pada anak yang masih kecil. Kita sebagai ibu mesti ada rasa macam tu kan? Jadi anak lah sebenarnya sumber kekuatan kita untuk ubah kehidupan. Alhamdulillah Syikin now living a happy life, managing kids and family, working from home and yet earning stable income every month. Best kan macam tu?

The best part is, kami tak pernah kenal sebelum ni. Bisnes inilah yang menemukan kami. Alhamdulillah now we bonded like sisters :) Congrats Syikin for your achievement!


Double Diamond Manager Siti Azlina Osman atau lebih dikenali dengan nama DDM Olyn pula merupakan senior engineer di salah sebuah syarikat multinational terkemuka di ibu negara. Kami dulu sebenarnya sama sekolah menengah. 15 tahun tak jumpa akhirnya melalui bisnes ini & Premium Beautiful yang menemukan kami. Biarpun dah bergaji selesa, Olyn mempunyai impian yang hampir sama dengan saya iaitu inginkan lebih masa bersama anak-anak, uruskan anak sendiri & pada masa yang sama mempunyai income yang stabil. Satu perkara yang saya kagum dengan Olyn ni, biar busy macam mana pun Olyn bijak membahagikan masa untuk kerja, bisnes & anak-anak. kadang-kadang terharu tengok usaha Olyn untuk mencapai impiannya. InsyaAllah you are closer to your dreams dear. Sikit masa lagi Olyn bakal bergelar fulltime mumpreneur juga :) Congrats Olyn for your achievement!




Seorang lagi yang bakal diraikan ialah Diamond Sales Manager Hasnaliza Aini Abd Talib, atau lebih mesra dengan panggila DSM Aini. Aini juga seorang engineer, biarpun dah selesa dengan gaji tapi tetap ambil peluang ganda income bersama The Diamond Circle. Kadang-kadang kita rasa bila single, tak ada komitmen apa-apa. Tapi bukan pada Aini. Aini punya impian untuk earning unlimited income dan paling penting Aini berazam untuk menggembirakan ibu bapa selagi termampu. Tahun lepas hasil dari bisnes ni, Aini mampu hadiahkan kereta baru Toyota untuk ibu bapa beliau dan tahun ini transform kereta proton wira kesayangannya kepada kereta baru juga iaitu Honda City. After 2 years berniaga semakin menampakkan hasil. Inilah bisnes jangkamasa panjang. Congrats Aini!


Kadang-kadang kita rasa dah selesa dengan kehidupan kita sekarang, tapi jauh disudut hati kita punya impian. Orang yang berniaga ni sebenarnya lebih kepada nak ubah kehidupan. Nak bermewah bukanlah tujuan utama, itu adalah bonus hasil usaha kita dengan izin Allah, Paling penting niat untuk berubah ke arah lebih baik, lebih banyak pilihan.

Tak sabar rasanya nak raikan three of them next satuday! Confirm masing-masing melaram sakan. Yelah naik pentas yang grand dan kita diraikan atas hasil usaha bersama kumpulan, mestilah teruja. Kalau di tempat kerja pun belum tentu diraikan sebegitu. Or boleh saya katakan tiada langsung ;)

Esok nak pergi final fitting and ambil my Diamond Night dress from my favorite designer Nina Hassan. Harap-harap everything okay lah sebab nak kata diet tu tak juga. Hehe. Nasib baik ada Premium Beautiful & Set Kurus Bajet, maka takde la risau sangat.



Teaser dulu lah ye. Diri sendiri pun tak sabar nak melaram. So stay tuned for next update ya!!


If you have a dream, let's buy it. Sama-sama kita capai impian.

Jom berniaga bersama TDC!

Be my next protege,




Norain Mohd Nizar
+6013 7415271

No comments: