Wednesday, January 25, 2017

Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful

Assalamualaikum & hi semua,

Dah lama rasanya tak bercerita di blog. Sebenanrnya banyak nak cerita, tapi asal buka blog je mesti teringat kerja lain. Ada je nak dibuatnya. Hehe. Nowadays dah ada facebook & instagram but for me bercerita di blog lebih menarik. Mudah nak baca semula kemudian hari :)

Hari ni dah 25 Januari 2017. Cepat betul masa berlalu sekarang kan? Dah nak masuk bulan Februari.

Ni some of pictures from our BeYOUtiful night masa end December 2016.

Image may contain: 18 people, people smiling, indoor


Image may contain: one or more people and people standing


Image may contain: 12 people, people sitting


Image may contain: one or more people, people standing and indoor


Tak sempat nak cerita panjang yang ini, Januari dah nak habis. Tadi tengok planner, tahun ni umat Islam akan mula berpuasa pada hujung bulan May. Now some of designers & yang jual baju raya online dah start ambil pre-order. Even my favorite tailor pun dah remind kalau nak tempah baju, tempah awal sebab tahun ni order tutup awal. Actually tak lama je lagi kita nak sambut puasa dan kemudian raya. Selain ganti puasa, banyak persediaan yang kita perlu siapkan dari sekarang. Itu yang biasa orang buat kan? Tambah pula zaman sekarang ni duit macam air. Serba serbi mahal dan perlukan duit. Kalau tak buat simpanan dari awal, last minute nanti terlajak bajet. Sebab tu ada yang sanggup buat loan menjelang Raya. Dah habis Raya nanti diri sendiri yang sakit nak bayar semula & loan tu tak bantu generate apa-apa income pun.


Sebab tu now saya nak kongsikan Peluang Berniaga Dengan Premium Beautiful.

Macam saya dulu bermula dengan part time juga. Asalnya hanya pakai Premium Beautiful sebab ada masalah sakit pinggang yang sangat teruk pada tahun 2010. Selain itu berat badan pun makin naik lepas bersalin dan susah sangat nak turunkan. Body shape memang tak balance, peha besar. Yes saya jenis badan pear shape.

Sampailah hujung tahun 2011, seorang kawan kongsikan macam mana dengan Premium Beautiful ni boleh generate income setiap bulan. Serius masa dengar tu rasa macam "kenapalah aku tak buat bisnes ni dari mula-mula pakai Premium Beautiful dulu". Yang menjadikan bisnes ni menarik ialah berniaga secara online. Memang sesuai sangatlah kan dengan kita yang bekerja pada waktu tu.

Masa nak mula tu, ada juga perasaan takut. Biasalah kita ni belum mula apa-apa lagi dah takut tak jadi. Hehe. Tapi apa yang membuatkan saya bermula juga waktu itu ialah saya hanya fikir mungkin Allah bagi jalan untuk keluar dari masalah kesempitan wang dengan peluang ini. Alhamdulillah.


Waktu saya mula berniaga Premium Beautiful 5 tahun lepas, dalam fikiran saya hanya untuk menambah pendapatan keluarga. Saya target kalau dapat extra RM 2,000 sebulan pun dah cukup.

Tapi siapa sangka, BONUS PERTAMA saya pada waktu itu RM 7,000!! Sebagai orang baru memang saya gembira tak terkata biarpun pada masa tu ilmu pun masih kurang dan tak terfikir lagi macam mana kalau saya ada rakan kongsi. Bagi saya RM 7,000 tu banyak di mana gaji kerja hakiki waktu tu RM 3,500. Dua kali ganda :)

Bermula detik itu saya nekad untuk all out berniaga. Saya bukan sahaja berniaga malah saya juga mengalami transformasi diri yang sangat banyak. Dari awal lagi mind set saya "jika kita nak berjaya, mesti buat dan ikut apa orang berjaya buat". Kejayaan boleh dicapai dengan ilmu, semangat, strategi, mentor, support dari keluarga dan rakan-rakan bisnes & anugerah rezeki dan kudrat dari Allah.

Dalam keadaan yang tak bersedia, saya ambil cabaran pikul tanggungjawab sebagai Team Leader. Belajar & terus praktik lama kelamaan jadi mahir sehinggalah ke hari ini. Business partners yang bersama saya sejak dari awal memang boleh nampak transformasi saya sepertimana saya saksikan transformasi mereka.

Pencapaian demi pencapaian diraih dalam perniagaan ini termasuklah melancong percuma ke luar negara dengan layanan 5 star, anugerah demi anugerah, tabung kereta..pendek kata apa sahaja target atau reward yang ada mesti nak sapu habis 😊. Alhamdulillah sehingga sekarang saya masih bersama perniagaan Premium Beautiful malah makin hari makin sayang! Mau nya tak sayang. Dari bekerja office hour 8-5, now saya dah berniaga sepenuh masa dengan waktu bekerja yang flexible. Dapat urus anak & keluarga, stress free dan paling penting income masyuk setiap bulan.

Image may contain: 35 people, people smiling, people standing


Image may contain: 29 people, people smiling, people sitting and indoor


Bisnes ni mudah, tak ada risiko. Dalam The Diamond Circle, kami sediakan latihan secara kelas intensif dan juga melalui online kepada rakan kongsi. Malah personal coaching, group coaching pun ada. Zaman sekarang ni makin mudah, kalau kita pandai gunakan teknologi yang ada memang sangat membantu kita menjana pendapatan tambahan. Saya faham sangat bagaimana ada side income dapat menbantu financial keluarga sebab diri sendiri mengalaminya.

Hari ini bukan saya sahaja yang capai kejayaan dengan SHOM, malah ramai rakan-rakan kongsi yang upgrade financial dan life mereka. Tambah pula kita buat secara berkumpulan, sentiasa berkongsi idea, makin lama makin rapat. Sangat fun & happening!


Image may contain: 50 people, people smiling, people standing

So now actually masa yang sesuai untuk anda bermula. Boleh mula buat TABUNG RAYA dari sekarang. Selain daripada itu, kita juga ada peluang melancong secara percuma ke GOLD COAST, AUSTRALIA. Kita akan ke sana pada bulan Ogos nanti. Seronok tau! Duit dapat, bercuti percuma pun dapat. Suka saya nak ingatkan, adakalanya kita buat sesuatu bukan sebab minat tapi sebab tanggungjawab. Terutamanya bab duit. Bila dah dapat hasilnya, minat tu akan datang dengan sendiri. Macam saya jugalah. Tak pernah ada minat berniaga tapi buat sebab tanggungjawab pada keluarga :)

Jom kita berubah mulai hari ini.

Ubah sikap, ubah cara pemikiran kita.

Berubah dari hidup biasa-biasa kepada luar biasa.

Tebalkan poket kita.

Gembirakan keluarga & anak-anak kita.

Menjadi lebih sihat, cantik dan awet muda!

Melancong ke seluruh dunia secara percuma!


Image may contain: 1 person, standing



Image may contain: 1 person


I am your BUSINESS COACH.
The Premium Beautiful Expert

013-7415271

No comments: