Sunday, March 12, 2017

Setiap Tahun Kami Honeymoon PERCUMA!


Assalamaualaikum & hai semua :)

Alhamdulillah bulan lepas dah terima surat dari SHOM untuk next honeymoon percuma ke Italy! :)

Sebelum nak cerita tentang Italy yang bakal kami kunjungi minggu depani, kali ni rasa nak throwback semua free trips yang kami telah nikmati selama berniaga bersama Sahajidah Hai-O (SHOM). 

Kami suami isteri memang jenis suka berjalan. Selalu berangan nak melancong ke luar negara. Antara saya dan suami, sebenarnya saya paling kuat berangan especially bab melancong ke luar negara. Hehe. Suka tengok pemandangan cantik di negara orang. Antara tempat yang saya pernah impikan ialah London, Paris, Jepun dan Australia.

Masa mula-mula berniaga dulu, mentor saya ada cakap yang dengan perniagaan ni kita bukan sahaja tambah pendapatan, malah ada peluang melancong ke luar negara secara percuma! Iyeee percuma. Masa tu tak nampak lagi macam mana nak dapat peluang tu tapi bila buat SEPENUH HATI, alhamdulillah setiap tahun dapat HONEYMOON PERCUMA bersama suami. Alhamdulillah syukur sangat! Antara tips kebahagiaan rumah tangga ialah suami isteri mesti ada quality time berdua tanpa anak-anak. Gitu. Syukur sangat dengan platform perniagaan bersama SHOM & TDC, kami dapat peluang itu.

Bermula tahun 2012, our first free trip was Guangzhou, China. Trip ke Guangzhou waktu tu, 11 July 2012 the exact same date dengan hari lahir our second daughter Ifra Afiqah. So terpaksalah let go that trip sebab daku sedang berjuang dalam labor room. Hehe.

Next, March 2013 was London and Paris. Siapa yang tak happy dapat jejak kaki ke Kota London dan City of Love, Paris!! Inilah honeymoon pertama kami di luar negara :)


LONDON, UNITED KINGDOM

Eye of London

Westminster Abbey, London

Big Ben

Royal Albert Hall, London

Oxford Street, London


PARIS, FRANCE

Cruise La Seine

Image may contain: 2 people, people smiling, sky and outdoor
A must have photo with Eiffel Tower

Me with Eiffel Tower
Eiffel Tower, Paris

Galleries La Fayette

Hard Rock Cafe, Paris

Arc De Tromphe

Antara gambar-gambar kami di sana waktu tu. For more photos boleh check out out FB ya!

After London and Paris, our free honeymoon was in Seoul, Korea. :) Siapa suka pergi Korea angkat tangan. Hehe. cantik kan kat sana?


SEOUL, KOREA

Gyeongbuk Palace, Seoul

Crusing Han River

Dari London, Paris dan Seoul 2013, kami terbang pula ke Gold Coast, Australia dan Shanghai, China pada tahun 2014!


GOLD COAST, AUSTRALIA

Surfers Paradise, Gold COast. Semestinya tengok dan bagi kangaroo makan. Heee.

Sea World! Kenapa pakai topi? Sebab Gold Coast panas masa ni.



Movie World!

SHANGHAI, CHINA

Oriental Pearl Tower, Shanghai

Atas tower..gayat jugaklah hehe.

The Bund, Shanghai

Next in 2015 we were flying to Vienna Austria, Budapest Hungary and Ho Chi Minh, Vietnam.

Semua ini pun PERCUMA sahaja :)


BUDAEST, HUNGARY




Danube River Cruise, Budapest

Inside the Fisherman's Bastion

Budapest City view from Fisherman's Bastion


VIENNA, AUSTRIA

Germany machine - Audi

Summer Palace, Vienna


Summer Palace Park, Austria

Government Building, Vienna

McArthur Glen Designer Outlet, Austria


SALZBURG, AUSTRIA


Beautiful view at Salzburg

Salzburg, Austria

Mozart House, Salzburg




HO CHI MINH, VIETNAM

In Vietnamese Traditional Costume

Naik sampan sudah semestinya.

Tahun 2016 pula kami honeymoon ke Osaka, Kobe & Kyoto, Japan dan Beijing, China. Setahun 2 kali melancong dan honeymoon percuma. Siapa yang tak nak kan? :))

Japan ni memang saya teringin sangat-sangat nak pergi. In fact since 2012 dah berangan nak pergi sebab suka sangat tengok their culture, scenery kat sana for me tersangat cantik.


KYOTO, JAPAN

Gion Street, Kyoto

Gion Street, Kyoto

Halal Restaurant in Kyoto


Kiyomizu Temple with local people

Kiyomizu Temple, Kyoto

Kiyomizu Temple, Kyoto


OSAKA, JAPAN

Shinsaibashi, Osaka

Glico man

Glico Man

Shinsaibashi, Osaka

Shinsaibashi, Osaka

KOBE, JAPAN



Kobe Town, Japan

Kobe Sanda Premium Outlet, Japan


Kobe Muslim Mosque, Japan.

Kobe Tower


BEIJING, CHINA.


Great Wall of China

Great Wall of China

Alhamdulillah 2012-2016, 14 destinasi di dunia telah kami jelajahi secara PERCUMA bersama Sahajidah Hai-O. Banyak lagi tempat-tempat yang kami ingin jelajahi selepas ini. Semoga bertambah rezeki kami untuk bawa anak-anak pula melancong ke luar negara bersama kami. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Banyak lagi ciptaan Allah yang perlu kita nikmati dan syukuri :)

InsyaAllah 2017 dimulakan dengan honeymoon ke Rome, Pisa, Venice, Florence dan Milan, Italy. Another dream come true!

Jika anda ada impian, di sinilah platform untuk anda BELI IMPIAN.

Jom ikut kami berniaga dan melancong ke luar negara secara PERCUMA dengan VVIP package, layanan 5 BINTANG!



DO YOU HAVE  A DREAM?

DO YOU LOVE TO TRAVEL AROUND THE WORLD?

DO YOU LOVE EXTRA $$$$$$ EVERY MONTH?

DO YOU WANT TO BE EXTRAORDINARY?


This is the number you must contact.

+60137415271
FB : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah/ @thepremiumbeautifulexpert
FB Page : Norain Mohd Nizar The Premium Beautiful Expert



See you and thank you for reading!


Post a Comment