Sunday, March 12, 2017

Setiap Tahun Kami Honeymoon PERCUMA!


Assalamaualaikum & hi semua :)

Alhamdulillah bulan lepas dah terima surat dari SHOM untuk next honeymoon percuma ke Italy! :)

Sebelum nak cerita tentang Italy yang bakal kami kunjungi minggu depani, kali ni rasa nak throwback semua free trips yang kami telah nikmati selama berniaga bersama Sahajidah Hai-O (SHOM). 

Kami suami isteri memang jenis suka berjalan. Selalu berangan nak melancong ke luar negara. Antara saya dan suami, sebenarnya saya paling kuat berangan especially bab melancong ke luar negara. Hehe. Suka tengok pemandangan cantik di negara orang. Antara tempat yang saya pernah impikan ialah London, Paris, Jepun dan Australia.

Masa mula-mula berniaga dulu, mentor saya ada cakap yang dengan perniagaan ni kita bukan sahaja tambah pendapatan, malah ada peluang melancong ke luar negara secara percuma! Iyeee percuma. Masa tu tak nampak lagi macam mana nak dapat peluang tu tapi bila buat SEPENUH HATI, alhamdulillah setiap tahun dapat HONEYMOON PERCUMA bersama suami. Alhamdulillah syukur sangat! Antara tips kebahagiaan rumah tangga ialah suami isteri mesti ada quality time berdua tanpa anak-anak. Gitu. Syukur sangat dengan platform perniagaan bersama SHOM & TDC, kami dapat peluang itu.


Bermula tahun 2012, our first free trip was Guangzhou, China. Trip ke Guangzhou waktu tu, 11 July 2012 the exact same date dengan hari lahir our second daughter Ifra Afiqah. So terpaksalah let go that trip sebab daku sedang berjuang dalam labor room. Hehe.

Next, March 2013 was London and Paris. Siapa yang tak happy dapat jejak kaki ke Kota London dan City of Love, Paris!! Inilah honeymoon pertama kami di luar negara :)


LONDON, UNITED KINGDOM

Eye of London

No automatic alt text available.
Royal Albert Hall, London
Image may contain: 3 people
Siapa pergi London memang wajiblah bergambar di sini kan?
Image may contain: 2 people
And of course Oxford Street for shopping! And the red bus!

PARIS, FRANCE

Image may contain: outdoor
Paris!! Ini sebelum naik cruise

Image may contain: 2 people
Crusing and sighseeing the city of love. Cruise La Saine.
Image may contain: 1 person, outdoor
Arc De Triomphe
Image may contain: 2 people, sky and outdoor
City of Love


Antara gambar-gambar kami di sana waktu tu. For more photos boleh check out out FB ya!

After London and Paris, our free honeymoon was in Seoul, Korea. :) Siapa suka pergi Korea angkat tangan. Hehe. cantik kan kat sana?


SEOUL, KOREA

Image may contain: 1 person, outdoor and text
Han River Cruise

Image may contain: 2 people, bridge and outdoor


Image may contain: 2 people, people standing, tree and outdoor
Ini memang wajib pergi kalau ke Seoul. Gyeongbok Palace


Image may contain: 1 person


Dari London, Paris dan Seoul 2013, kami terbang pula ke Gold Coast, Australia dan Shanghai, China pada tahun 2014!


GOLD COAST, AUSTRALIA

Surfers Paradise, Gold COast. Semestinya tengok dan bagi kangaroo makan. Heee.

Sea World! Kenapa pakai topi? Sebab Gold Coast panas masa ni.



Movie World!

SHANGHAI, CHINA

Oriental Pearl Tower, Shanghai

Atas tower..gayat jugaklah hehe.

The Bund, Shanghai

Next in 2015 we were fly to Vienna Austria, Budapest Hungary and Ho Chi Minh, Vietnam.

Semua ini pun PERCUMA sahaja :)


BUDAEST, HUNGARY

No automatic alt text available.
Budapest, Hungary

Image may contain: 1 person
Beautiful scenery in Budapest, Hungary

VIENNA, AUSTRIA
No automatic alt text available.
Summer Palace park, Vienna, Australia

Image may contain: 1 person
One of parliment building in Vienna, Austria

SALZBURG, AUSTRIA

Image may contain: 1 person
Sempat juga singgah di Salzburg, Austria. Pergi rumah mozart :)

HO CHI MINH, VIETNAM

Image may contain: 4 people
Ho Chi Minh, Vietnam. Kalau ke Ho Chi Minh, apa lagiiii shopping la kan!! At Ben Thanh Market


In Vietnamese Traditional Costume


Naik sampan sudah semestinya.


Tahun 2016 pula kami honeymoon ke Osaka, Kobe & Kyoto, Japan dan Beijing, China. Setahun 2 kali melancong dan honeymoon percuma. Siapa yang tak nak kan? :))

Japan ni memang saya teringin sangat-sangat nak pergi. In fact since 2012 dah berangan nak pergi sebab suka sangat tengok their culture, scenery kat sana for me tersangat cantik.


KYOTO, OSAKA & KOBE, JAPAN


Image may contain: 2 people, tree, sky and outdoor
Kiyomizu Temple, Kyoto, Japan.



Image may contain: 5 people, people smiling
With the local people :)

Image may contain: 2 people, outdoor and text
At Universal Studio Japan. Jumpa Harry Potter.


Image may contain: 2 people, people smiling, outdoor
Harry Potter Town. Masa ni this town baru sahaja dibuka and definitely ramai pengunjung ke sini.

Image may contain: 5 people, outdoor
Dotonbori Street, Osaka. Syurga makanan kat sini.

Image may contain: 4 people, outdoor
Shinsaibashi Street, Osaka. Sangat happening kat sini especially waktu malam.

Image may contain: 2 people, sky, bridge and outdoor
Osaka Castle, Japan. Kalau pergi Osaka this is a must place to visit. Cantik sangat kat sini.

Kobe Muslim Mosque, Japan.

Kobe Tower


BEIJING, CHINA.


Image may contain: 1 person, standing, mountain, outdoor and nature
At The Great Wall of China

Image may contain: 2 people, people standing and outdoor
Sebelum memanjat.


Image may contain: 2 people, people standing, mountain, outdoor and nature
Drama sikit. Hehe.


Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and outdoor
Merasa naik bullet train Beijing-tianjin-Beijing.

Image may contain: 2 people, people standing, shoes and outdoor
Tianamen Square. To Forbidden City.



Alhamdulillah 2012-2016, 14 destinasi di dunia telah kami jelajahi secara PERCUMA bersama Sahajidah Hai-O. Banyak lagi tempat-tempat yang kami ingin jelajahi selepas ini. Semoga bertambah rezeki kami untuk bawa anak-anak pula melancong ke luar negara bersama kami. Jauh perjalanan, luas pengalaman. Banyak lagi ciptaan Allah yang perlu kita nikmati dan syukuri :)

InsyaAllah 2017 dimulakan dengan honeymoon ke Rome, Pisa, Venice, Florence dan Milan, Italy. Another dream come true!

Jika anda ada impian, di sinilah platform untuk anda BELI IMPIAN.

Jom ikut kami berniaga dan melancong ke luar negara secara PERCUMA dengan VVIP package, layanan 5 BINTANG!



DO YOU HAVE  A DREAM?

DO YOU LOVE TO TRAVEL AROUND THE WORLD?

DO YOU LOVE EXTRA $$$$$$ EVERY MONTH?

DO YOU WANT TO BE EXTRAORDINARY?


This is the number you must contact.

+60137415271
FB : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah/ @thepremiumbeautifulexpert
FB Page : Norain Mohd Nizar The Premium Beautiful Expert


See you and thank you for reading!









No comments: