Tuesday, April 25, 2017

Diamond Night 2017 | The Great Gatsby Night

Assalamualaikum & hi everyone :)

Terima kasih kerana terus sudi menyinggah dan membaca cerita-cerita di blog saya ini ye :)

Mungkin ada yang dah tahu, atau mungkin ada yang belum tahu, Sabtu lepas telah berlangsungnya satu majlis yang berprestij dan gilang-gemilang dianjurkan oleh Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM) khas untuk meraikan para usahawan cemerlang yang berpangkat Diamond Sales Manager, Double Diamond Manager dan juga Car Fund Achiever.

Diamond Night tahun ini bertemakan The Great Gatsby. Makin lama dengan SHOM ni, syarikat semakin hari semakin memberikan yang terbaik untuk para usahawan. Antara perubahan ketara ialah majlis-majlis yang dianjurkan oleh pihak SHOM sememangnya makin grand, exclusive yang memang tak dapat kat tempat lain. Itu yang makin sayang pada SHOM. Definitely my choice for life!

Sebelum cerita lanjut apa yang berlaku sepanjang Diamond Night 2017, jom kita throwback sikit sejarah dan kenangan saya bersama Diamond Night :)

Image may contain: 10 people, people smiling, people standing and text

Inilah serba sedikit TRANSFORMASI saya dalam perniagaan bersama SHOM dan The Diamond Circle (TDC).

Diamond Night 2012 - 2016 ❤️.

Bermula 2012, waktu ni dah capai pangkat Diamond Sales Manager tapi tak sempat nak naik pentas sebab dah closing date. Tetap datang raikan my leader Shaliza Aziz waktu tu received her Double Diamond Manager Award & Car Fund Award. Biarpun tak naik pentas, kita tetap datang ambil aura dan raikan rakan-rakan yang lain 😊.

2013 - Received my Diamond Sales Manager Award & Car Fund Award! Nampak tak tu DUPLIKASI! Apa yang leader kita capai, kita pun TERPAKSA CAPAI sama 😊.

2014 -Received my Double Diamond Manager Award. Not only me, husband and partners pun sama-sama naik pentas received their award. Best sangat! Again..DUPLICATION 👍🏻

2015 - Meraikan anak-anak bisnes terima award mereka pula. Tambah seronok sebab makin ramai capai pangkat Diamond. Again..DUPLICATION!

2016 - Saya dah CDM 👑. So lagi dan lagi..meraikan anak-anak bisnes diatas pencapaian mereka. Double Diamond Manager & Diamond Sales Manager.

Bermula tahun 2014 sehinggalah sekarang, saban tahun meraikan pencapaian anak-anak bisnes yang cemerlang dan pada tahun 2017 kami raikan Car Fund Achiever dan Diamond Sales Manager. Alhamdulillah.

Untuk pengetahuan semua, Diamond Night merupakan satu Majlis Penganugerahan dan Penghargaan untuk usahawan-usahawan yang berjaya menjana jualan kumpulan terkumpul sekurang-kurangnya RM 180,000 (Diamond Sales Manager), RM 720,000 (Double Diamond Manager) dan Penganugerahan Tabung Kereta untuk usahawan yang layak.


No automatic alt text available.
Admission ticket pun dah teruja!


Image may contain: 7 people, people smiling, people standing and suit

Congratulations Diamond Sales Manager Nor Diana Hassan! So proud of you. Diana ni kawan lama saya, sama-sama belajar di UTM dulu dalam bidang yang sama. Tahun 2013 saya ada approach Diana untuk pakai Premium Beautiful dan mula berniaga. Masa tu juga ada bagi pada Diana sample BBplus collagen. Diana mula terbuka hati untuk belajar berniaga selepas menggunakan produk-produk Hai-O. Sememangnya produk-produk Hai-O ni dah popular dan bagus untuk kesihatan. Bila dah yakin, Diana contact saya semula untuk belajar berniaga. Sebelum Diana mula fokus pada bisnes dengan SHOM & TDC, beliau banyak mencuba perniagaan dengan syarikat lain, namun akhirnya Diana sendiri buka mata  yang platform perniagaan bersama SHOM & TDC adalah yang terbaik untuk jangkamasa panjang!

Jadi dari situ saya bukakan peluang dan tunjukkan jalan pada Diana macam mana nak capai pangkat demi pangkat, macam mana nak besarkan group sales, macam mana nak besarkan bonus, macam mana nak manage kumpulan dan macam-macam lagilah yang patut diajar. Alhamdulillah Diana jenis yang BULAT HATI, mudah dibimbing dan percaya apa yang diajar dan terus buat.

Alhamdulillah bermula dengan RM 50, now jualan kumpulan terkumpul dah hampir mencecah RM 400,000!! Hebat kan? Tahniah Diana! Bermula dengan BB Plus Collagen, now Diana is one of our Premium Beautiful Expert and Diamond Leaders in TDC. Dengan bisnes ni, Diana dapat menambah pendapatan keluarga, setiap kali bonus memang tak lupa nak update. Dapatlah katanya nak bayar duit kereta, bayar bil, bagi mak ayah. Happy ke tidak macam tu? Happy kan!! As a leader and a friend, saya tumpang gembira juga :)

Diana ni juga a mother of three kids, now completing her PHD and at the same time berniaga. Memang supermom. Kalau tengok background ni macam mustahil, tapi kalau kita betul-betul NAK, hanya perlu pandai URUSKAN MASA. InsyaAllah pasti boleh lakukannya.

So congrats again Diana! Teruskan kecemerlangan, lahirkan pewaris-pewaris fighter dalam kumpulan ya. Next Diamond Night aim terima Double Diamond Manager Award & Car Fund Award pula.


Image may contain: 4 people, people standing


Ini pula Diamond Sales Manager Nurul Sa'dah Bahar. Nurul bermula dengan Premium Beautiful, pakai selepas bersalin anak kedua. Tersangat amazing kesan pemakaian Premium Beautiful pada Nurul. Kalau tengok gambar lama, memang tak percaya itu Nurul. Antara pencapaian Nurul dalam perniagaan ini ialah closed RM 20,000 sales within a month masa baru mula berniaga dulu. Hebat!

Nurul juga antara supermom dalam TDC. Well dalam TDC sebenarnya ramai supermom. Not only supermom, super gorgeous mom juga :). She is a mother of three kids, an engineer, also a PHD student and still ambil peluang bersama TDC & SHOM. Sebab apa? Sebab kami aim untuk bantu lebih ramai wanita di luar sana untuk sama-sama berjaya dalam perniagaan & sama-sama sihat dan cantik luar dalam.

Bermula seorang diri, now rangkaian bisnes Nurul semakin besar. Congrats Nurul for your achievement! Nurul ni jenis suka bertanya, tanya pula soalan teknikal. Hehe. Maklumlah engineer kan..tapi dalam pada banyak tanya tu la yang memudahkan proses membentuk Nurul menjadi one of our Premium Beautiful Expert and Diamond Leaders. Teruskan usaha Nurul & team, lahirkan lebuh ramai lagi qualifiers dalam team and next Diamond Nite pastikan terima Double Diamond Manager Award & Car Fund Award ya!


Image may contain: 3 people, people smiling, people standing

Kunci kereta tu memang berhantu! Menjadi dambaan setiap usahawan SHOM. Congrats and well done dear Olyn! Teringat masa tahun 2013, waktu saya terima Car Fund Achiever Award ni. Perasaannya ialah tak tahu nak cakap macam mana. Aura sangat berbeza, sebak, gembira semua ada. Kali ni giliran my dedicated partner DDM Siti Azlina Osman pula capai perkara yang sama. Alhamdulillah apa yang saya capai, Olyn pun turut capai sama. Cantiknya bisnes ni bila kejayaan boleh diduplikasi dan tidak ada kuota untuk capai kejayaan demi kejayaan. Unlimited!!

Kunci besar adalah sebagai simbolik kepada Anugerah Tabung Kereta dari pihak syarikat. Bukan dapat kereta, tapi tabung kereta bermakna EXTRA BONUS dari pihak SHOM untuk usahawan yang qualified setiap bulan dan berterusan sampai bila-bila. Jadi terpulanglah pada usahawan nak beli kereta ke, nak beli bas ke, nak beli jet ke, its up to you! Best ke awesome?

Sekali lagi tahniah Olyn! Proud of you! Sebelum nak capai kejayaan macam ni, dah macam-macam lalui kan. Di sebalik senyuman, tersimpan segala pahit manis kerja keras dan pengorbanan. Alhamdulillah setiap yang berusaha pasti Allah beri ganjaran.

RM 100K sales in a month dah capai. Now Tabung Kereta pun dah capai. Melancong percuma pun dah dapat. Impian Olyn untuk bekerja dari rumah, be a fulltime mumpreneur dengan income besar pun dah tercapai. Saya pun tumpang gembira.

Olyn juga mula berniaga secara part time. She was a Senior Engineer di sebuah multinational company. Antara kerjaya, anak-anak dan bisnes, Olyn managed untuk pastikan kesemuanya berjalan lancar. Makin lama makin matang dalam bisnes, makin terserlah sifat kepimpinan and that makes me so proud. Kami dulu kawan sekolah menengah, 15 tahun tak jumpa dan bisnes Premium Beautiful menemukan kami semula. Thank you Olyn for trusting me and TDC. Teruskan usaha lahirkan lebih ramai qualifiers dalam team and pecut terus for Crown Diamond Manager!

Again, congratulations to all qualifiers, thank you for trusting me as your leader and TDC.

InsyaAllah next Diamond Night kita bawa rombongan qualifiers lebih ramai ya!

Kalau dah namanya event, memang tak sah kalau tak bergambar sakan. Masa ni nak melaram, pakai designer dress, make up vogue tambah pula bila ramai Premium Beautiful Expert berkumpul. Memang meriah!

Photo from official photographer belum dapat lagi, so kita layan dulu gambar-gambar yang ada dulu ya.

Image may contain: 22 people, people smiling, indoor


Image may contain: 1 person, standing


Image may contain: 11 people, people smiling, people standing

Love you all!! Semua cantik-cantik belaka. Transform habis!!

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Mak buyung pun nak melaram juga walau apa jua keadaan ;)

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

Suami saya yang banyak memberi dorongan, sokongan, idea, rajin membantu dan paling penting memahami perjuangan kami. Tanpa sokongan dari suami, tiadalah saya seperti hari ini. Tahun ni special sebab both of us excited nak timang baby. :)

Image may contain: 1 person, standing


Me in made-to-measure black soft net and drapping on sleeves dress. I just love the flow of the soft net, just nice and perfectly done! Plus hand sewn embellishments on the waist line to enhance the dress. And my favorite satin silk shawl to complete the look!

Thank you Beauglam by Nina Hassan for this super comfy and awesome dress.
Make up by Haniza Hadi totally on point.
Photo beautifully captured by Hafiz Atan

Thank you everyone for the efforts to make this pregnant woman looks stunning.

Confidence is the best accessories you can wear. Never leave it at home.

Be confident all the time. If masih tak confidence, silalah pakai Premium Beautiful ye.


Image may contain: 1 person, text



Let's create your own success story.

Contact me and let me guide you towards your dream.

Call/text : 013-7415271


Thank you for reading.

Keep supporting us okay!

No comments: