Friday, May 12, 2017

Cara Mudah Turunkan Berat Badan | Set Kurus Bajet

Assalamualaikum & hi everyone :)

Masalah berat badan berlebihan merupakan masalah common di kalangan rakyat malaysia mahupun seluruh dunia. Mana tidaknya, negara kita ni kan banyak makanan yang sedap-sedap tambahan pula mudah didapati. Nasi lemak, roti canai, teh tarik, nasi beriani, nasi minyak dan segala jenis makanan enak-enak boleh kita dapati.

Itu belum termasuk signature dish kalau kita travel ke tempat-tempat tertentu contohnya Penang terkenal dengan nasi kandar, pasemboq, kari kepala ikan. Melaka pula terkenal dengan ikan bakar, asam pedas. Johor pula terkenal dengan lontong kering, kacang pool, nasi ambeng, nasi beriani gam. Negeri Kelantan pula terkenal dengan nasi kerabu, teh tarik madu dan macam-macam lagi juadah yang sedap-sedap belaka.

Susahnya nak diet kat Malaysia ni kan? Hehe. Tak apa jangan risau. Makanan tak salah, cuma kita kena bijak mengawal pengambilan makanan. Jadi kali ini saya nak kongsikan tentang cara mudah menurunkan berat badan. Cara ini saya sendiri amalkannya dan alhamdulillah terbukti berkesan.


Memperkenalkan Set Kurus Bajet by The Diamond Circle.


Apa itu Set Kurus Bajet?




Set Kurus Bajet merupakan produk kesihatan yang telah membantu ramai client kami yang bukan sahaja hendak kurus dan menurunkan, malah telah membantu mereka bertambah sihat, ceria, gembira serta makin berkeyakinan dalam menjalani kehidupan mereka.

3 produk utama di dalam Set Kurus Bajet ini mengandungi khasiatnya yang tersendiri. Gandingan Min Kaffe, Garlic Tablet dan BV Alfalfa telah berjaya memberikan perubahan positif kepada kami dan client kami. Ia juga bukan sahaja membantu menyelesaikan masalah berat badan malah meningkatkan tahap kesihatan.

Antara masalah kesihatan yang dapat dikurangkan dengan Set Kurus Bajet ini ialah :

1) Gastrik
2) Migrain/Sakit kepala
3) Sembelit
4) Bisa tumit kaki
5) Tekanan darah tinggi
6) Kencing manis
7) HB rendah
8) Angin dalam badan
9) Gout


Bagaimana Set Kurus Bajet membantu anda ?

1) Min Kaffe 
Membantu rasa kenyang dengna lebih lama. Terdapat khasiat garam buluh yang membantu membekalkan mineral kepada tubuh badan, bertindak sebagai energy booster dan detox agent juga. Membantu pelawasan. Feedback dari mereka yang ada migrain, rasa lega selepas minum min kaffe kerana khasiat garam buluh dan juga less caffein.

2) Garlic
Membantu buang angin dalam badan, menghilangkan gastrik, mengempiskan perut dan membantu memecahkan lemak dalam badan,

3) BV Alfalfa
Membekalkan nutrien pada tubuh badan, bertindak sebagai multivitamin. Istimewanya BV Alfalfa mempunyai bio velocity di mana apabila kita minum, akan membantu kita rasa lebih bertenaga.

BV Alfalfa juga menyerap minyak yang kita makan, memecahkan lemak dan BV Alfalfa sangat penting untuk proses detox dan membersihkan usus.





Saya kongsikan juga testimoni-testimoni dari client kami dan kami sendiri yang mengamalkan Set Kurus Bajet ini untuk meningkatkan kesihatan dan dalam masa yang sama menurunkan berat badan.



Berat turun 12kg setelah mengamalkan Set Kurus Bajet by TDC


Berat turun 6kg, inchloss yang ketara dan lebih aktif berbanding sebelumnya.


Set Kurus Bajet sebagai energy booster!


Melegakan sakit kepala


Tumit dah tak sakit selepas mengamalkan Set Kurus Bajet


Perut kempis, inchloss banyak dan mudah mengawal selera makan.


Mudah buang air, buang angin dan badan rasa ringan


Badan bertenaga, hilang rasa penat

Tiada lagi sakit tumit, kurang rasa lapar.


Cepat kenyang, perut tak kembung


Rasa bertenaga, tak mengantuk.


Lawas, mudah buang angin, badan rasa ringan.



Sesuai untuk anda juga kerana Set Kurus Bajet bukanlah ubat kurus tetapi adalah produk-produk kesihatan yang kami gabungkan menjadi set untuk sesiapa sahaja yang mengamalkannya mendapat manfaat.


Harganya pun tak mahal. Hanya RM 160/set.




Berminat untuk mencuba? Anda memang wajib cuba kalau nak kurus dan sihat :)


Hubungi saya : 

📲013-7415271

FB : Norain Mohd Nizar
IG : @norainezamshah

Norain Mohd Nizar​
Your Trusted SHOM Products Entrepreneur
Business Coach
The Diamond Circle

No comments: