Sunday, September 9, 2018

My Achievement, My Dream Ride

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..


Syukur dan terima kasih Ya Allah
Di atas segala nikmat rezeki dan nikmat kehidupan
Kerana memudahkan urusan
Dan mengkabulkan permintaan
Satu lagi impian berjaya ku capai..


BMW 330e M Sport 2018 in Estoril Blue




Terima kasih kepada suami atas kepercayaan, kasih sayang, doa, sokongan, pengorbanan dan sama-sama berjuang untuk merealisikan impian kita bersama. Terima kasih mak dan ayah atas doa yang baik untuk anakmu ini, atas segala bantuan dan kasih sayang yang dicurahkan. Terima kasih anak-anak kesayangan kami Izzah Ardini, Ifra Afiqah dan Inas Ammara kerana memahami perjuangan mama dan papa. 



My strength, my BIG WHY

Terima kasih mentor atas segala ilmu, tunjuk ajar, kepercayaan dan komitmen yang berterusan. Terima kasih rakan-rakan kongsi, anak-anak didik dalam bisnes kerana setia bersama sehingga ke hari ini, kerana mendoakan kejayaan kita bersama.

Semoga dengan pencapaian ini memberi inspirasi dan motivasi kepada semua supaya teruskan melangkah, bertindak mengikut ilmu dan landasan yang betul, tidak mudah berputus asa dan percaya bahawa IMPIAN PASTI MENJADI KENYATAAN apabila kita bersungguh-sungguh mendapatkannya.
Image may contain: 1 person, car and outdoor

Enjoy the moment..





A million dreams..

‘Cause every night I lie in bed,
The brightest colors fill my head,
A million dreams are keep me awake,
I think of what the world could be,
A vision of the one I see,
A million dreams is all it’s gonna take,
A million dreams for the world we’re gonna make...




It takes a dream to get started
Desire to keep going
And determination to finish

Do you have a dream?

Let me coach you to grow and explore your potential. You will be amazed!

Transform your life starts from now.

Be my next dream catcher,

Norain Nizar
Your Life Transformation Coach
013-7415271

Tuesday, July 24, 2018

Premium Beautiful Korset Kesihatan

Ada juga yang fikir pakai Premium Beautiful ni untuk kurus semata. Maknanya untuk orang yang ada masalah berat badan atau lebih senang nak faham, masalah kegemukan. Betullah untuk bantu kita kurus adalah salah satu fungsinya.

Tapi ramai yang tak tahu Premium Beautiful juga sangat banyak manfaat untuk kesihatan kita. Jadi dalam entry kali ni sis nak kongsikan fungsi setiap satu helaian Premium Beautiful. Sekali u all dah pakai, confirm 100% u all akan jatuh cinta!


Fungsi Premium Beautiful
Cuba baca satu persatu ya.


Sebenarnya Premium Beautiful dah bantu ramai wanita menyelesaikan dan mengurangkan masalah kesihatan yang mereka hadapi. Asbab pemakaian Premium Beautiful secara konsisten dan juga gaya hidup yang makin sihat..alhamdulillah kesihatan pun bertambah baik.

Sebab utama sis buat keputusan untuk mula pakai Premium Beautiful 8 tahun lepas ialah masalah sakit pinggang terlampau teruk. Sehingga menggangu aktiviti harian dan kerja waktu itu. Nasihatnya bila sakit ni jangan dibiarkan buat tak tahu aje nanti jadi lebih teruk..siapa yang susah? Kita juga kan...

Jadi sebab tu sis nekad untuk pakai juga Premium Beautiful.





Macam Aqma ni pula ada masalah postur badan bongkok pun tak boleh dibiarkan. Sebab akan menyebabkan masalah lain pula timbul. Sakit bahu, ada kala sakit pinggang. Itu semua kita dah elakkan dari berlaku. Dalam pada nak betulkan postur badan, period pain pun hilang sama. Alhamdulillah.



Berat badan naik mendadak selepas kahwin. Ini memang mengerikan. Orang kata 'tak apa..elok tu hati senang sebab dah ada orang jaga'. Tapi dalam hati kita sahaja yang tahu betapa risaunya! Yang sedang berusaha untuk hamil pun elok pakai Premium Beautiful ni sebab boleh bantu melancarkan aliran darah dalam badan kita. 



Masalah sakit belakang akibat dari kerap mengangkat barang berat tanpa apa apa sokongan pada badan. Bila pakai Premium Beautiful, badan kita macam ada penyokong dan tak mudah rasa sakit belakang atau penat terlampau.




Senggugut atau period pain memang tak asing bagi wanita hingga boleh menyebabkan kemurungan. Mood swing tak tentu pasal. Prestasi kerja pun akan terjejas sebab tiap tiap bulan nak ambil MC. Kan ke haru tu. Sebab tu Miza pilih untuk pakai Premium Beautiful.



Bayangkan sepanjang 9 bulan mengandung dan mengalami sakit belakang. Ingatkan selepas bersalin, sakit tu hilang tapi rupanya tidak. Tetap sakit juga. Alhamdulillah selepas memakai Premium Beautiful secara konsisten, sakit belakang beransur hilang dan sebagai bonus, berat badan pun turun dengan cepat. No wonder ibu anak 4 ni maintai slim.



Lagi satu masalah wanita. Body shape kembang dan tidak menarik. Diri sendiri pun tak yakin. Dalam pada nak reshape body tu, selesai juga masalah kesihatan yang lain seperti sembelit, period pain dan sakit pinggang. Best kan dapat jadi sihat dan cantik dengan hanya memakai 1 korset sahaja!



Pakai Premium Beautiful untuk kuatkan rahim. Ikhtiar dengan memakai Premium Beautiful dan alhamdulillah selepas konsisten pakai, peranakan kembali normal dan period juga kembali normal.



Kalau u all ada masalah yang sama seperti di atas, jangan malu malu untuk hubungi sis ya. InsyaAllah sis bantu u all dengan Premium Beautiful.

U all kalau nak pakai Premium Beautiful, jangan tanya kawan yang tak pakai. Tapi tanyalah Pakar Premium Beautiful macam sis :)


Thank you for reading and following.

Boleh hubungi sis dengan segera ya.




Ratu Korset Premium Beautiful No. 1 Malaysia
Pakar Premium Beautiful Anda 


+60 137415271

norain.nizar@gmail.com
Facebook : Norain Nizar
Instagram : norain.nizar




Wednesday, May 2, 2018

Peluang Ganda Duit Secara Online

Bulan puasa semakin hampir...

Raya pun semakin dekat...

Baju raya dah macam-macam jenis keluar. Cantik-cantik pula tu. Harga pula kalau Ready-To-Wear (RTW) memang tak kurang dari RM 500 sepasang.

Kuih raya ada yang dah start order. Kalau lambat order alamatnya tak ada kuih raya..

Perabot? Courts dah mula promosi raya..

Segala yang berkaitan raya dah mula memenuhi TV dan media sosial kan..?

Dah cukup ke bajet untuk perbelanjaan bulan puasa dan raya nanti? Bukan untuk diri kita sahaja. Yang dah berkeluarga perlu sediakan untuk anak-anak sama. Untuk mak ayah kita jangan dilupa. Kita kecil dulu merekalah yang sediakan semua untuk kita.

Selepas raya pula macam mana? Jangan raya jer sakan tapi lepas raya terus sakit. Huhu...

Runsing tak sudah...memang tak dapat apa-apa kan..lebih baik mula buat sesuatu sekarang..


Saya ada berita baik untuk anda semua...!!


Saya akan kongsikan peluang keemasan dengan anda. Peluang ganda duit secara online. Yes online jer...

Minggu ini saya akan berada di Melaka, Kuala Lumpur dan Klang untuk Business Expansion.






Jemput hubungi saya, kita sembang bisnes. Sementara belum puasa ni boleh kita sembang sambil minum kopi :)



Jumpa anda nanti ya :)
Tuesday, May 1, 2018

Ibu Anak 3 Tapi Macam Anak Dara? Ini Rahsianya..

Assalamualaikum & hai semua.

Thank you sebab sudi singgah dan follow cerita-cerita di blog saya ya :)

Hari ni saya rasa kongsikan cerita tentang emak saya. Apa kena mengena emak saya dengan tajuk entry ni? Haaa yang tu kena baca entry ni sampai habis...

By the way nama emak saya Asiah. Tapi nama panggilan beliau ada pelbagai. Ada yang panggil Kak Long, ada yang panggil Kak Nona dan ada juga yang panggil Kak Siah. Tengok tu banyak pula nama kan. Back to the story, when I was a kid, umur dalam lingkungan 10 - 12 tahun macam tu. Saya selalu terdengar mak mak sedara tanya pada mak..."apa rahsia kak long maintain kurus walaupun anak dah 5 orang?". Wow kan? Emak melahirkan adik yang bongsu masa usia saya 9 tahun (darjah 3).

Jadi bila dapat soalan macam tu, biasanya jawapan mak will be like this.. "tak ada apa rahsialah...tapi ada satu doa kak long baca. tapi nak kena cari dulu doa tu sebab tak ingat simpan kat mana". Hahaha! Mula-mula ingat mak buat lawak, sekali betullah ada doa. Mak pernah share pada saya tapi anak dia ni tak follow pun. Lol. Sabar je lah...

Gambar tahun 2015 masa ni mak ayah datang beraya di rumah kami

Macam tu lah mak. Maintain kurus sampai sekarang. Zaman mak dulu tak jumpa lagi korset or whatsoever, So I just assume yang mak memang jenis badan kurus susah nak naik. Wah ini sudah bagus. Dengan confident daku fikir " Owh..kalau dah mak genetik kurus, anaknya mesti ikut sama macam mak..lepas bersalin nanti confirm kurus semula". Confident sangat kan? Hihi.

Rupa-rupanya jangkaanku meleset sama sekali. Genetik kurus tidak semestinya diwarisi ya. Masa zaman anak dara sebenarnya jarang timbang berat. Sebab rasa macam badan okay je tak gemuk. Adalah a few time menimbang zaman dah kerja and berat around 53-55 kg macam tu.

Then lepas kahwin, mengandung dan kemudian bersalin anak pertama...berat tak bergerak around 58-59 kg. Alah apa susah nau nak turun ni? Huhu. Masa tu pula breastfeed Izzah so nak sedapkan hati cakap kat diri sendiri " Oh takpe..aku kan tengah breastfeed anak, memanglah badan naik". Alasan nak sedapkan hati padahal patutnya bila breastfeed si ibu cepat kurus.

Gambar tahun 2010. With Marsha.

Waktu ni nampak macam okay je kan badan tapi sebenarnya dah start beli seluar baru saiz 30! Huhu.

Tahun 2010

Tahun 2010. Izzah masa ni umur 3 bulan kalau tak silap.


Aduhai sadis tengok. Korang jangan gelak eh. Tak baik tau...hehe. Nampak tak genetik kurus dari emakku tidak ku warisi sama sekali. Habis kalau dah makan pun sedap aje tak control, memanglah naik badan.

Sebab risau berat tak turun turun turun tu mulalah nak cuba macam-macam produk untuk kurus. Pernah cuba brand S, brand H..adalah penurunan tapi setakat 1-2 kg jer dan nak maintain tu sebulan RM 200-300 juga tau. Jenuh kena skip meal, ambil meal replacement. Huii I is cannot lah. Dah la banyak makanan sedap kat Malaysia ni.

So one day terbaca kawan share about her experience pakai 1 jenis korset ni. Memang tak tahu langsung pasal korset tersebut tapi tertarik dengan testimoni dan juga cara penggunaannya. Hanya perlu pakai 8 jam sehari, tak perlu nak kawal makan bagai, makin pakai makin kecil badan. Eh menarik betul! Bermula dari rasa tertarik maka kita pun bertanya. Teruslah kawan ambil measurement and I finally decide untuk terus pakai korset tu. Masa mula pakai tu kan...dia punya effect sungguh wow. Bayangkan peha yang hampir nak melimpah terus jadi elok runcing aje dia. Aset yang ala-ala nak jatuh tu terus up. Perut terus kempis..korang rasa? Feeling dia macam masalah settle sepantas 5 minit! Best ke memang best tu?




Ibaratnya macam ni lah. Lelemak semua terus ghaib. Body shape terus kemas.

So that's how I started my realtionship with this No.1 Corset. Since 2010 and until now...dari anak seorang sampai sekarang alhamdulillah anak tiga orang saya tetap setia dengan si dia ni.

Pada saya inilah dia solusi paling terbaik, mudah dan praktikal untuk ibu-ibu yang tak sempat nak bersenam, rutin harian yang sibuk, susah nak control makan tapi pada masa mahukan bentuk badan yang cantik berpotongan. As a woman especially yang dah berkahwin, penting untuk jaga kecantikan dan kesihatan..bukan sebab nak tayang pada orang tapi cantik untuk suami dan sihat untuk uruskan keluarga. Faham sangat ibu-ibu zaman sekarang kebanyakannya tak ada "ME TIME" langsung. Sebab diri sendiri pun sama. Memang susah nak dapat 'ME TIME". Jadi korset no.1 menjadi pilihanku.


premium-beautiful-elegance
Premium Beautiful Classic and Premium Beautiful Elegance



Kesan daripada setia dengan Premium Beautiful selama 8 tahun, hasilnya lepas bersalin anak ketiga bulan Julai 2017, terpaksa kurus semula tanpa bersusah payah. Best!


37 weeks pregnant anak ketiga. Gambar ni encik husband snap sebelum pergi serah diri ke hospital Berat masa ni 74kg. Besar betul perut kan? Bukan perut je besar tu..peha semua membesar dengan jayanya.

U all boleh baca pengalaman saya berpantang dengan Premium Beautiful di sini ya.

Ramai yang kata saya tak nampak macam umur 36 tahun dan anak tiga. Nampak macam anak dara. Eh..kembang pula kita...

Gambar kiri masa anak 1, gambar kanan pula anak 2

Ini pula anak dah 3 :)

Bukan saya seorang sahaja ibu anak tiga yang terpaksa nampak macam anak dara bila pakai Premium Beautiful. Ada lagi rupanya...

Umur 38 tahun, anak tiga tapi macam anak dara :)

Umur 34 tahun, anak tiga. Tapi bukan main cantik lagi kan...

 Orang kata ibu anak tiga ni ramai yang cantik-cantik. Orang kata...bukan saya kata...;)

Ini baru yang anak tiga. Ada juga yang anak empat, lima orang tapi badan tetap maintain. Rahsianya tak lain tak bukan, pakai Premium Beautiful jer...Tak kisah nak bergaya baju apa sekalipun janji ada Premium Beautiful kat dalam confirm transform terus.

Jadi nak cerita kat sini, tak kisahlah siapa pun kita..genetik apa sekalipun sebenarnya kita ada PILIHAN. Kita boleh pilih untuk biarkan berat badan naik tanpa kawalan, rasa badan dah"ok je" tak perlu nak buat apa-apa atau kita pilih untuk lebih menjaga kesihatan dan kecantikan. Bukan untuk orang lain tapi untuk keluarga juga. Bayangkan kita sebagai ibu selalu cepat letih, tak bermaya, tak yakin dengan diri macam mana nak urus keluarga dengan baik? Itu belum masuk bab hubungan suami isteri. Ada pulak yang tak onzz nanti. Opsss. Gurau k.

Alhamdulillah sekarang saya sangat gembira sebab walaupun teori genetik saya tadi kurang tepat, sekurang-kurangnya saya maintain kurus walau anak dah berderet sama macam mak saya. I love you mak. You are my inspiration. Dalam diam bab kurus pun mak jadi idola.

U all kalau rasa dah bosan dengan berat tak turun turun, dah cuba macam macam tapi tak kurus kurus, geram dengan lelemak degil kat badan tu...jemputlah hubungi saya ya. Saya sedia membantu. Biar kita sama sama cantik, sihat dan berkeyakinan. InsyaAllah :)




Norain Nizar
Pakar Premium Beautiful Anda

013-7415271
Facebook : Norain Nizar
Instagram : @norain.nizar
Sunday, April 29, 2018

Korset Premium Beautiful Pilihan No.1 Wanita

Rutin harian yang sibuk, di tempat kerja mahupun selepas waktu pejabat membuatkan wanita-wanita professional cenderung memilih sesuatu yang praktikal, mudah dipakai namun tetap mahukan penampilan yang bergaya dan berkeyakinan setiap hari.

Adalah sangat penting bagi wanita-wanita professional menjaga penampilan supaya mood sentiasa positif dan prestasi kerja semakin meningkat setiap hari.

Dalam menjaga penampilan, kesihatan luaran dan dalaman pasti ada rahsia disebalik itu semua. Bukan mudah untuk mengekalkan bentuk badan yang langsing & curvy, perut kempis, pinggang ramping, kaki runcing.



Sebab itulah ramai yang memilih Premium Beautiful sebagai teman baik setiap masa. Penyelesaian terbaik untuk segala kekangan wanita-wanita professional yang kesuntukan masa tapi pada masa yang sama mahu kekal sihat, cantik dan bergaya. Ramai di antara client saya dari golongan professional, single mahupun sudah berkahwin. Mereka memilih Premium Beautiful kerana bagi mereka inilah cara paling pantas dan mudah untuk menjaga penampilan. Pergerakan harian pun tidak terbatas sama sekali malah lebih selesa untuk beraktiviti.




See..tak sampai 5 minit dah siap pakai. Jadi tak ada masalah untuk pakai Premium Beautiful setiap hari. Gantikan pakaian dalam biasa kepada yang ekslusif untuk diri kita :)




Terdapat 2 pilihan mengikut citarasa anda. Premium Beautiful Classic dan Premium Beautiful Elegance. Keduanya mempunyai ciri-ciri tersendiri dan semestinya akan menjadikan anda awet muda..!

Jemput tonton video ini untuk lebih memahami tentang Premium Beautiful.




Dapatkan 1 set Premium Beautiful ekslusif anda sekarang. Beli hari ini dengan harga diskaun, minggu depan dah boleh pakai ke tempat kerja 😘



Sebagai tambahan untuk koleksi Premium Beautiful, dapatkan juga Premium Beautiful Short Bra pada harga promosi. Yeay!!



Jemput hubungi saya untuk dapatkan Premium Beautiful dengan harga diskaun dan rundingan percuma serta "after sales service" yang terbaik.



Norain Mohd Nizar
Pakar Premium Beautiful Anda

013-7415271
Facebook : Norain Mohd Nizar
Instagram : @norainezamshah

Thursday, April 26, 2018

RTW Raya 2018 | Infinence x Rizman Ruzaini




Assalamualaikum, hai semua :)

Apa khabar u all? Tengah usha baju raya ke tu? Maklumlah minggu ni minggu gaji kan..? Mesti ada yang dah start buat persediaan awal untuk raya. Bagus tu buat persediaan awal jadi tak adalah kita kalut dan boleh atur bajet sebaiknya.

Alang-alang u all tengah recce baju raya tu kan, saya nak share cerita tentang baju raya juga ni. Beberapa minggu lepas, saya dan beberapa rakan yang lain terpilih untuk dapat entry pass ke Gaya Koleksi Raya 2018 fashion show pada 13 April 2018 melalui contest yang dibuat oleh syarikat untuk para CDM di dalam Facebook Group khas untuk semua CDM SHOM. Best jadi CDM dan inilah salah satu privillage yang pihak syarikat sediakan. Then ada juga contest untuk usahawan SHOM di Facebook dan Instagram. Ramai dari our team yang menang entry pass, jadi memang meriahlah kita ke fashion show. Yeay!

So that show hari jumaat. Bertolak dari JB around 1pm then drop anak-anak di Melaka, lepas tu terus ke Publika. Sampai sana terus make up dan bersiap. Nasib baik my Make Up Artist (MUA) dah terror selok belok mukaku ini maka tak sampai 1 jam dah siap mekap.

My MUA. Thanks Hani :)

With my date




Around 9.30pm the event started. Bersesak jugalah nak masuk ke walkway area tu sebab ramai yang dah tak sabar for first preview koleksi Ready To Wear (RTW) rekaan Rizman Ruzaini for Infinence. At first dapat duduk di row belakang, then bila reserved seats ada yang kosong, dapatlah kita pindah ke front row. Dapat sekali free gifts from the famous duck! Yeay!

The show started with shawl, square scarf collections then followed by shoes and handbags. This one saya share di entry yang lain ya.

And there you go! Ready To Wear Infinence x Rizman Ruzaini for Raya 2018!! Elegance and so beautiful..!!

HANA

Comes with 3 different colour combination. Choose your favorite ladies..








ALYAA










SARRA






LEYLA






MARYA










And last but not least our sweet and beautiful ambassador Fazura!!

Image may contain: 5 people, people smiling, people sitting and people standing

Ya Allah cantiknya dia ni!! Masa Fazura keluar tu kan..terus jadi macam girl crush. Haha. Serius lawa sangat Fazura ni. Untung abam Fattah.






Dah habis show kita pulak posing. OOTD Premium Beautiful kasi hempas satu kali..tajuk dia.



Kebetulan we all antara yang terakhir tinggalkan area tu. Sekali kena interview dengan team yang shoot video event tu pulak. Wah feeling celebrity gitu.

After the interview. Thank you!

So uolss dah pilih ke yang mana satu? Eh ke dah pilih 2-3. Hihi.

Personally koleksi baju raya Infinence x Rizman Ruzaini ni sangat berbaloi untuk dimiliki. Fabrik yang digunakan berkualiti, detailing lace dan diamond memang puas hati, selesa, bila pakai tu terus jatuh terletak. Tambah cantik bila uolss pakai Premium Beautiful. Memang terus transform jadi gorgeous sekelip mata.



Anyway kalau dah buat pilihan atau masih berfikir-fikir nak pilih yang mana, terus hubungi saya ya. Bab baju ni pun saya boleh consult. Haa best kan serba boleh gitu.

Call/text/whatsapp/telegram : 013-7415271

Dapatkan dengan harga diskaun..pre-order now..!!