Thursday, February 22, 2018

Test Drive Mercedes Benz C200 AMG

Assalamualaikum & hai semua.

InsyaAllah this our my next milestone to achieve in business and life. Kalau nak diikutkan milestone yang ini sebenarnya dah hampir tercapai tahun 2016, but Allah has a better plan for us :)

Sebelum dapat sesuatu kita mesti rasa macam kita dah dapat dan berjaya capai. Maksudnya macam mana tu? Sebagai contoh kalau kita nak sangat jadi orang kaya dermawan kita mesti rasa diri kita kaya dan dermawan dulu sebelum betul-betul banyak duit, berharta dan banyak memberi (bersedekah).

Senang kata kita mesti percaya yang kita boleh capai sesuatu impian sebab bila kita percaya, kita akan selalu sebut,  minda kita akan mula menarik perkara-perkara yang baik secara spesifik, kita akan bertindak di luar jangkaan, kita akan lebih kuat berdoa. Allah akan kurniakan pada hambanya yang berusaha sehabis baik dan kemudian bertawakal kepada Allah. Jadi tugas kita ialah buat kerja kita = USAHA + TAWAKAL.

Orang Islam kata POWER OF DOA, orang putih kata LAW OF ATTRACTION.

Berbalik kepada cerita test drive tadi.

Nak beli kereta, nak memiliki kereta mewah, nak upgrade kereta...mesti rasa dulu. Ambil feel dengan pergi ke show room dan test drive. Check harga berapa, komitmen bulanan supaya target kita lebih jelas dan mudah untuk susun gerak kerja. Eh kenapa nak beli kereta lain? Kereta sekarang tak ok ke? Tak bersyukur ke?

Saya yakin kalau anda faham tentang "mengapa umat Islam perlu kaya" insyaAllah soalan-soalan di atas pasti ada jawapan :)

So Mr Hubby yang set the appointment dengan NZ Wheels Mercedes Benz untuk test drive. Sampai je showroom, terus mataku terpaku pada model C200 AMG. Cun sangat! Dulu kalau sebut Mercedes mesti terbayang design petak dan boring. Haha. Now dah banyak berubah, dari segi design memang dah upgrade sesuai dengan jiwa muda. Wah gitu.





Life is about upgrading. Don't downgrade your dream just to fit your reality. Upgrade your conviction to match your destiny.

Fizikal, rohani semua perlu upgrade barulah hidup kita lebih bermakna dan lebih banyak manfaat dapat kita berikan dan kongsikan dengan keluarga kita dan orang lain.

Apa yang kita fikir
Apa yang kita cakap
Apa yang kita rasa
Apa yang kita buat

Semuanya adalah DOA dan akan menentukan apa yang kita akan dapat.

Doakan supaya dipermudahkan segala tindakan kami, dilapangkan pintu rezeki untuk kami dan berjaya capai milestone KERETA BISNES ini ya :)

Terima kasih sudi baca entry ini. Kalau ada antara anda yang rasa dah bosan dengan taraf hidup sekarang yang stagnant, it's about time to upgrade your life. InsyaAllah I will guide and coach you to transform.


Monday, February 19, 2018

Testimoni Premium Beautiful Terbaru 2018


Saya tahu ramai yang runsing dengan masalah kegemukan, berat badan berlebihan, lemak berlipat-lipat, bentuk badan tak cantik, masalah nak beli baju dan sewaktu dengannya. Dah cuba macam-macam cara sampai pernah ke pusat pelangsingan tapi tak dapat juga hasil yang diidamkan. Masalah-masalah ini sebenarnya dalam kita tak sedar ianya menggangu emosi dan fizikal kita sampai ada masanya menggangu aktiviti harian dan tanggungjawab terhadap keluarga. Badan pun cepat letih sebab terlalu banyak kerja harian yang kita lakukan.

Saya faham sangat perkara ni sebab saya juga wanita, seorang isteri dan seorang ibu. Saya juga percaya dalam hati wanita mesti ada rasa nak cantik, penampilan menarik terutama sekali untuk suami. Setuju?

Jadi saya nak jemput anda semua baca entri ini sehingga habis sebab saya akan kongsikan solusi mudah untuk anda cuba cara mudah turunkan berat badan.

Siapa kata kalau anak dah berderet, ibunya tak perlu dan tak boleh berpenampilan cantik dan gorgeous seperti anak dara?

Sebenarnya boleh dan senang sangat-sangat. Hanya perlu sedikit touch up, kerajinan dan konsistensi..confirm ibu-ibu semua jadi gorgeous semula.

Tak percaya? Jom tengok ni...

1) Puan Raihani berusia 37 tahun dan mempunyai 3 orang anak. Hani pernah kongsi yang beliau mengalami masalah berat badan dah lama. Pernah mencuba macam-macam cara termasuk ke pusat pelangsingan badan namun tak dapat seperti yang diidamkan. Habis treatment kalau tak jaga memang badan akan naik semula.

Alhamdulillah sejak berkenalan dengan Premium Beautiful dan pemakaian secara konsisten, beginilah jadinya. Makin langsing, makin yakin nak bergaya dan paling best kata beliau "lemak dah tak bersepah-sepah".

Ada juga yang kata kalau pakai handbag mahal tapi badan tak cantik, tenggelam handbag tu nanti ;). Eloklah pakai Premium Beautiful sekali.

ibu-anak-3-berat-turun-16-kg

2) Puan Hadisah berusia 33 tahun atau lebih mesra dipanggil Disa. Kata beliau sebelum ni "bertahun diet tapi tak jalan" tapi sekarang baru dua bulan pakai Premium Beautiful hasilnya memang TERBAIK! Dan sejak pakai Premium Beautiful makin yakin bergaya. Penampilan pun makin menarik. Hot mummy.

ibu-anak-3-turun-4-kg-dalam-2-bulan

3) Puan Izanshasilla berusia 37 tahun. Juga ibu kepada 3 orang anak. Kalau kita tengok gambar memang jauh berbeza Izan dulu dan sekarang. Badan makin mengecil dan yakin bergaya. Tak risau dah dengan perut buncit sebab Premium Beautiful dah buat kerja. Senang sangat kita tinggal pakai konsisten sahaja.


Amacam? Hebat transformasi ibu-ibu beranak tiga ni kan?

Eh u all pun boleh transform macam ni tau. Jom saya bantu. Lagi cepat pakai Premium Beautiful, lagi cepat nampak hasilnya. Raya nanti boleh melaram pakai kebaya.

Terus sahaja hubungi saya ya.

013-7415271

Norain Mohd Nizar
Your Trusted Premium Beautiful Expert
Life Transformation Coach

p/s : Saya akan kongsikan lagi testimoni terbaru Premium Beautiful dalam entry seterusnya nanti.

Terima kasih kerana sudi baca sampai habis entry ini :)