Wednesday, August 10, 2016

Bengkel TDC Power - Part 1

Assalamualaikum & hello readers :)

Alhamdulillah baru-baru ini buat julung kalinya kami The Diamond Circle (TDC) team menganjurkan satu Bengkel khas untuk usahawan-usahawan TDC seluruh Malaysia. Bengkel yang kami namakan sebagai Bengkel TDC Power - Part 1 telah diadakan pada 30 Julai 2016 bertempat di stokis Sahajidah Hai-O (SHOM), Bukit Raja, Klang.

Walaupun perancangan untuk bengkel ini 3 minggu sebelum tarikhnya, alhamdulillah semuanya berjalan lancar dengan kerjasama penuh dari semua TDC Diamonds. Thank you all for your full commitment and cooperation :)

Kali ini memang berbeza pengisian dari monthly intensive training yang biasa kami adakan. Bengkel kali ini lebih kepada sesi "BOCOR RAHSIA" dari speaker hebat dan berpengalaman dalam perniagaan Network Marketing tentang bagaimana ingin menjadi usahawan berjaya.

Kami ada 4 slot pada hari tersebut dan slot saya adalah yang pertama. Bila slot pertama ni dalam fikiran saya memang nak bagi hadirin semua gear up dan semangat mesti meletup-letup! Maklumlah ilmu nak disampaikan banyak dengan bayaran hanya RM 20. Memang untung sangat-sangat berada dalam team TDC kerana ilmu diberikan tanpa tapisan. Semua diberi tinggal nak dengan tak nak buat je.Siapakah anda usahawan TDC? Nak berniaga besar, untung besar, network besar mesti faham siapa diri kita dahulu. My topic lebih kepada realign minda usahawan TDC supaya faham nature of Network Marketing industry, persediaan menjadi usahawan berjaya dan teknik-teknik untuk mencapai kejayaan dalam bidang Network Marketing.Alhamdulillah full house!! Semangat luar biasa saya pada hari itu datang dari audience yang luar biasa.
Barisan speaker pada hari tersebut termasuklah saya. Semuanya telah terbukti berjaya dengan teknik-teknik dan rahsia yang dikongsikan.

DDM Ain Zulkarnaind berkongsi topik "Bagaimana Mendapatkan Rakan Kongsi" dan DSM Razalina menyampaikan topik "Bagaimana Menjana Sales RM 10,000 sebulan". Honestly saya sendiri teruja dengan rahsia-rahsia yang telah dibocorkan oleh barisan speaker apatah lagi peserta yang hadir pada hari tersebut.

Slot terakhir pada hari tersebut disampaikan oleh mentor kesayangan kami CDM Shaliza Aziz, orang yang bertanggungjawab membawa saya ke dalam perniagaan ini dan mencapai kejayaan demi kejayaan sepertimana yang beliau telah capai. Satu lagi pending nak capai iaitu nak keluar Audi sebijik! Hehe. Doakan saya ye.

4 years ago we met, and now we are both a Crown Diamond Manager (CDM) and expanding TDC team together.

With next CDM Olyn & team.


With next Diana & team

With next SSM Ida Musa

With next CDM Syikin & team

With DSM Faliha

During the activity session

Congratulations to all partners yang datang from all over Malaysia. Total of 70++ pax of TDC family gathered that day with the same mission.

Gear up for Italy &  Umrah fully sponsored trip!

Ya Allah berkatilah usaha kami ini.


Well done TDC!!

Balik je dari Bengkel TDC Power, berpusu-pusu whatsapp & PM masuk from partners update masing-masing dah ada yang nak buat bisnes sama-sama dan tak kurang juga yang dapat order our hot selling product Premium Beautiful!

Alhamdulillah. Semoga TDC family terus maju dan maju serta berjaya bersama-sama.

Million thanks to all TDC Diamonds and all TDC family for making Bengkel TDC Power - Part 1 succeed!

Anda yang masih tercari-cari peluang tambah pendapatan & group support yang hebat, marilah sertai kami di TDC. InsyaAllah saya akan jadi mentor anda dan tunjukkan cara bagaimana nak menjadi luar biasa :)

Hubungi saya dan mulakan langkah anda ke arah mencapai impian.


+60137415271
Norain Mohd Nizar
Business Mentor


Be First to Post Comment !