Friday, May 26, 2017

Salam Ramadhan 1438H

Assalamualaikum & salam sejahtera :)

Alhamdulillah syukur kepada Allah dapat kita berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan yang penuh rahmat dah barakah.

Jadi sebelum kita semua umat Islam mula berpuasa esok hari, ingin saya dan keluarga memohon kemaafan atas segala salah dan silap sama ada secara sedar atau tidak, sengaja atau tidak, mohon diampunkan.

Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari sebelumnya. Semoga kita semua dapat meningkatkan ibadah dan membuat segala amalan baik dengan penuh ikhlas dan semoga Allah menerima ibadah kita semua.

Sepanjang bulan puasa ni, untuk waktu imsak dan berbuka puasa u all boleh dengarkan di Suria FM ye. Kenapa? Sebab segmen tersebut ditaja oleh Min Kaffe, satu-satunya kopi garam buluh asli keluaran Sahajidah Hai-O :)
Ikut pengalaman saya, suami, mak ayah dan semua rakan-rakan yang mengamalkan Min Kaffe sewaktu bersahur dan berbuka sangat membantu mengekalkan kecergasan badan untuk berpuasa dan juga mengembalikan kecergasan selepas seharian berpuasa. Bila badan cergas, kita pun semangat nak solat terawih pada malamnya pula. :) Jadi Min Kaffe ni mesti kita amalkan ye. InsyaAllah ia membantu anda juga.What should we do during Ramadhan month. Bagus untuk melatih anak-anak kita juga.Jom kita refresh niat puasa Ramadhan :)


Image result for niat puasa ramadhan


Doa berbuka puasa. Jangan lupa baca bismillah dan doa ye.


Image result for niat puasa ramadhan


Selamat berpuasa untuk semua umat Islam seluruh dunia. Marilah kita tingkatkan iman dan penghayatan sepanjang bulan yang mulia ini :)

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak dari kami sekeluarga.

Selamat berpuasa :)


Be First to Post Comment !