Tuesday, August 6, 2019

Anda Ada Masalah Susah Tidur? Ini Penyelesaiannya

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Terima kasih sebab sudi follow dan baca entry blog sis ya. Walaupun macam hampir bersawang, but actually banyak lagi story yang nak dikongsikan di sini supaya lebih ramai dapat manfaat. InsyaAllah. Teruskan menyokong tanpa jemu okay :)

Jadi sis nak tanya sikit, ada tak antara u all yang baca ni mengalami masalah susah nak tidur? Atau tak cukup tidur, atau tidur tak lena? Atau lebih kronik lagi ada insomnia. Rasanya ramai yang ada masalah ni memandangkan gaya hidup zaman sekarang yang semakin sibuk kadang kadang sampai tak sempat nak belek diri sendiri kat cermin. Betul tak?



Bila berlaku macam ni mulalah kita rasa stress sampai nak tidur pun masih fikirkan kerja di pejabat, kerja rumah yang belum settle, urusan anak anak. Itu belum masuk bila fikir bab hutang, komitmen, banyak duit nak guna tapi income tetap sama jer. Sebab tu ramai yang susah nak lena dan kalau lena pun bila bangun pagi mesti rasa badan lesu. Sebenarnya masalah tidur ni tak boleh diambil mudah sebab akan membawa kepada kesan jangka masa panjang. Paling ketara orang yang tak cukup tidur ni dia senang marah marah. Cepat naik angin, silap sikit pun nak marah. Paling teruk kalau anak anak kat rumah jadi mangsa. Kesian.


Setuju? =)

Tak cukup tidur dan lapar adalah 2 perkara yang boleh mendatangkan marah! Sis setuju sangat statement ni. Bayangkan kalau kaum ibu tak cukup tidur sebab anak meragam tengah malam, macam mana rupanya? Sama kan macam dalam gambar ni? Hihi.



Selain daripada mudah marah, apa lagi kesan bila tak cukup tidur?

Jom kita baca sama-sama.

1) Rasa letih dan penat setiap kali bangun tidur walaupun tidur lama.

2) Banyak bergantung kepada gula dan kafein.

3) Sukar untuk fokus sama ada kerja, belajar atau urusan harian.

4) Kerap jatuh sakit.

5) Kerap berasa lapar. Craving macam-macam terutama makanan manis dan karbohidrat tinggi.

6) Berat badan bertambah dan sukar dikawal.

7) Anda jadi kelam kabut.

8) Anda berasa muram, not happy.

9) Anda hilang nafsu seks. Kesian pada pasangan anda.

10) Anda jadi panas baran, mudah naik angin


Jadi u all ada tak tanda-tanda seperti senarai atas tu?




Tidur sangat penting ye untuk kesihatan badan dan otak kita kita. Tengok macam babies ni syok je tidur. Ada yang ambil mudah bab tidur ni tapi percayalah bila kita jaga bab tidur ni insyaAllah kita akan jadi lebih happy dan tenang. Energy kita pun sentiasa positif barulah perkara positif datang pada kita.

Kita yang dah dewasa ni boleh juga dapatkan DEEP SLEEP macam babies tau. Walaupun life style sibuk macam mana sekalipun insyaAllah boleh sangat nak dapatkan deep sleep. Ada caranya, kita perlukan bantuan sedikit saja.



Tak cukup tidur tu perkara biasa tapi kita boleh atasinya dengan tidur bertemankan Bio Velocity Sleep Mate. Apa itu Bio Velocity Sleep Mate? Boleh baca sini ya.


Ramai yang dah gunakan Bio Velocity Sleep Mate dan alhamdulillah berkesan untuk mereka. Yang jenis kerap travel macam sis dan suami, sangat disyorkan guna Bio Velocity Sleep Mate untuk recharge energy, kurangkan sakit badan, sakit pinggang selepas perjalanan jauh. Semoga bermanfaat untuk u all juga. InsyaAllah.

Boleh dapatkan Bio Velocity Sleep Mate dengan harga promosi sekarang.



Jangan malu jangan segan, terus sahaja hubungi  013-7415271 atau email norain.nizar@gmail.com. Kita cerita lebih lanjut.

Terima kasih sekali lagi. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda.


Be First to Post Comment !